Επιστροφή στο γυμναστήριο: 4 tips για ομαλό comeback

Σου έχει τύχει να απέχεις από το γυμναστήριο για διάφορους λόγους και μετά να δυσκολεύεσαι να ξαναπάς; Δεν είσαι η μόνη. Δες πώς θα κάνεις εύκολο και αποτελεσματικό το comeback σου!

gym istock

Ένα πράγμα που έχεις μάθει αθλούμενη είναι να τηρείς σχεδόν ευλαβικά το πρόγραμμά σου και να μένεις πιστή σε αυτό. Αλίμονο, υπάρχουν περίοδοι που θα "απιστήσεις" και λόγοι που θα σε κάνουν να απέχεις για ένα μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το γυμναστήριο.

Ένας τραυματισμός, υπερωρίες στη δουλειά, ένα συναισθηματικό μπλοκάρισμα ή ακόμα και οικονομική δυσπραγία πιθανόν να σε ανάγκασαν να λείψεις από το happy place σου, το γυμναστήριο. Και τώρα, που αυτοί οι λόγοι πλέον δεν υπάρχουν, νιώθεις ένα μούδιασμα στο να επιστρέψεις στην άσκηση. Τι κάνεις;

Πώς θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις με σύστημα και πρόγραμμα;

4 tips για ομαλό comeback στο γυμναστήριο

#1. Προετοιμάσου: Αρχικά φτιάξε ξανά το backpack του γυμναστηρίου (πετσέτες, θερμός κ.λπ.) και τσέκαρε αν έχεις καθαρά κολάν, μπουστάκια, μπλουζάκια και τα αθλητικά σου παπούτσια. Τσέκαρε άν έχει λήξει η συνδρομή σου, ανανέωσέ την.

#2. Δεν χρειάζεται να απολογηθείς: Μην έχεις ενοχές και δεν είναι ανάγκη να ψάξεις για δικαιολογίες που θα πεις στους γυμναστές σου. Απλά θύμισέ τους ότι έχεις να γυμναστείς κάποιο χρονικό διάστημα και φυσικά να ενημερώσεις για τυχόν προβλήματα υγείας που είχες ή τραυματισμούς. Η επαναφορά σου πρέπει να γίνει ομαλά, καθώς δεν μπορείς να επιστρέψεις στο ίδιο πρόγραμμα, στην ίδια ένταση, στα ίδια βάρη με την τελευταία φορά που έκανες προπόνηση, κυρίως αν έχει περάσει πολύ καιρός.

#3. Μην κάνεις πάρα πολλά σε πολύ λίγο χρόνο: Αν έχεις κατά νου ότι τώρα που γύρισες θα τα δώσεις όλα για να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταπονήσεις το σώμα σου και ενδεχομένως να το τραυματίσεις.

4. Μην έχεις πολλές προσδοκίες: Θέτοντας υπερβολικά υψηλές προσδοκίες και έχοντας μειωμένη τελικά απόδοση, απογοητεύεσαι και αυξάνεις τις πιθανότητες να τα παρατήσεις ξανά. Δεν το θες.

Σεβάσου το σώμα σου και θα επανέλθεις στη φόρμα σου πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζεις.

Επιστροφή στο γυμναστήριο: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

 

ΑΠΟ ΤΟ SHAPE ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ '24 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ ΤΗΝ MAX VOLUME MASCARA ΤΗΣ MD PROFESSIONNEL.   

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i