Έχασες κιλά; Πώς να αποφύγεις την χαλάρωση στο δέρμα

Plus 2 tips για να σφίξεις την επιδερμίδα σου, μετά τη χαλάρωση.

skin istock

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν χάσει αρκετά περιττά κιλά, έρχονται συνήθως αντιμέτωποι με την χαλάρωση του δέρματός τους. Το ταξίδι για ένα υγιές σώμα, απαιτεί προσοχή καθ' όλη την πορεία του, ώστε να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και σίγουρα, η χαλάρωση δεν είναι ένα από αυτά!

Λόγω της απώλειας του λίπους και της έλλειψης μυών, το δέρμα χαλαρώνει και δεν έχει στήριξη. Το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό και πολλοί απογοητεύονται παρά την επίτευξη του αρχικού τους στόχου.

Πριν ξεκινήσεις, λοιπόν, να χάσεις βάρος ακολούθησε τα παρακάτω tips για να μη δεις το δέρμα σου να "πέφτει". Υπάρχουν φυσικές λύσεις για να χάσεις κιλά αλλά και να διατηρήσεις την ελαστικότητα της επιδερμίδας σου.

Plus:  Παρακάτω θα βρεις και δύο tips για να σφίξεις το δέρμα σου, ακόμη και όταν αυτό έχει χαλαρώσει.

Διαβάστε επίσης: "Έχω χαλαρό δέρμα, τι μπορώ να κάνω;" Η μέθοδος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα"

3 τρόποι για να αποφύγεις τη χαλάρωση στο δέρμα 

χαλαρωσ_δερματος
Istock

1. Χάσε βάρος αργά

Η αργή απώλεια βάρους είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις την υπερβολική χαλάρωση στο δέρμα σου. Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να στοχεύεις για 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα, που μεταφράζεται σε 4 έως 8 κιλά το μήνα. Αυτό θα σε βοηθήσει να χάσεις περισσότερο λίπος και όχι μυς και θα επιτρέψεις στο δέρμα σου να προσαρμοστεί καθώς χάνεις βάρος.

2. Επικεντρώσου στη σωστή διατροφή

Η λήψη επαρκών μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας και της ελαστικότητας του δέρματός σου. Τα τρόφιμα που θρέφουν το δέρμα περιέχουν ακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, C και Ε, σελήνιο, ψευδάργυρος, χαλκός, πολυφαινόλες και καροτενοειδή.

3. Δώσε προτεραιότητα στη γυμναστική

Η προσπάθεια για τη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης είναι ένας αξιόλογος στόχος, αλλά μπορεί επίσης να ωφελήσει το δέρμα σου. Για παράδειγμα, μια μελέτη δείχνει ότι όσοι ασκούνται είναι πιο πιθανό να έχουν χαλαρό δέρμα. Ορισμένες μελέτες έχουν διερευνήσει, εάν η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος, η οποία είναι ευεργετική για το δέρμα.

Πώς να σφίξεις το δέρμα σου μετά την απώλεια κιλών

Κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά μετά την απώλεια βάρους. Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι τα βασικά σου ατού.

1. Ένα βασικό πρόγραμμα προπόνησης cardio και ενδυνάμωσης μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις το σωματικό λίπος ενώ χτίζεις μυς. Καθώς γυμνάζεσαι "χτίζεις" μυς και μπορείς να βελτιώσεις την εμφάνιση του δέρματος σου και ίσως μπορέσεις να μειώσεις κατά πολύ τη χαλάρωση.

2. Πίνε άφθονο νερό: Για να βελτιώσεις την ελαστικότητα του δέρματός σου. Το να είσαι ενυδατωμένη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία των ζωτικών σου οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και των μυών σου. Προσπάθησε επίσης να τρως τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις χορτάτη και ενυδατωμένη.

Διαβάστε επίσης: Fractional needling: Η λύση στη χαλάρωση στο δέρμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i