Editorial: Με κομμένη την ανάσα

Το τεύχος Δεκεμβρίου είναι στα περίπτερα και σε "προκαλώ" να υποδεχτείς το μήνα με αδημονία και αισιοδοξία. Πες το και challenge μέσα σε όλα όσα ζούμε.

γιορτές οικογένεια τζάκι σπίτι istock

Μην πηγαίνει το μυαλό σου σε κορονοϊούς, ιώσεις και δύσπνοιες – κάθε άλλο. Μετά από ώριμη σκέψη (!) αποφάσισα ότι θα περιμένω το 2022 με χαρά, ελπίδα, θετική διάθεση και κομμένη την ανάσα***! 

Και παρότι έχουμε σχεδόν έναν ακόμα μήνα του 2021 μπροστά μας, έχω ήδη πάρει τις βασικές αποφάσεις για τη νέα χρονιά:

‣ Θα φροντίζω τον εαυτό μου και τους αγαπημένους μου μαγειρεύοντάς τους υγιεινές και νόστιμες συνταγές, γιατί η υγεία περνάει και από τη διατροφή μας.

‣ Θα βρίσκω χρόνο να γυμνάζομαι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα γιατί το οφείλω στον εαυτό μου.

‣ Θα κάνω ένα μεγάλο ταξίδι το 2022. Έχω στο μυαλό μου τον προορισμό, αλλά δεν είμαι ακόμη σε θέση να τον μοιραστώ. Δέχομαι, πάντως, ιδέες!

‣     Εκτός από το μεγάλο ταξίδι, θα κάνω και αρκετά μικρά – όσα αντέχει η τσέπη μου.

‣     Δε θα δεχτώ την αγένεια και την κακοπροαίρετη συμπεριφορά. Αρκετά μας ταλαιπώρησε το "pandemic rudeness" (η "γαϊδουριά της πανδημίας" σε ελεύθερη μετάφραση), δεν πρέπει να το αφήσουμε να γίνει η κανονική μας συμπεριφορά.

Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις καλύτερης ζωής, δεν το συζητώ, αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σου σε αυτή τη φάση, στις αρχές αυτού του Δεκέμβρη, τη θετική ενέργεια και διάθεση που (παραδόξως, να το πούμε κι αυτό) νιώθω να ξεχειλίζει από μέσα μου. 

Digital edition comment

*** Μπορεί να σκεφτείς -και εύλογα- τι σχέση έχει η φωτογραφία που διάλεξα για να συνοδέψει το editorial στο shape.gr με το κείμενο και τις προθέσεις που δηλώνω. Παρότι αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε πολλές γιορτινές και motivating φωτογραφίες, κατέληξα τελικά σε αυτό που είναι για μένα ο πυρήνας του Δεκεμβρίου και του εαυτού μου, το σπίτι μου και η οικογένειά μου. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i