"Δουλειά από το σπίτι": 6 τεμπέλικοι τρόποι για να κάψεις επιπλέον θερμίδες χωρίς να πας στο γυμναστήριο

Το τρίψιμο του μπάνιου για 35 λεπτά καίει τόσες θερμίδες όσες και 35 λεπτά περπάτημα στον διάδρομο ενώ ένα ζεστό ντους ή μπάνιο μπορεί να "ξεπλύνει" και τα περιττά κιλά.

womanhomme cleaning iStock

Ενώ η άσκηση και η υγιεινή διατροφή σίγουρα θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε σε φόρμα, υπάρχουν και άλλοι, πιο ασυνήθιστοι -και χωρίς κόπο-τρόποι για να κάψουμε θερμίδες. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτοί δεν χρειάζονται πολύ χρόνο, και άμα γίνονται τακτικά, θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε σε φόρμα χωρίς να ξοδεύουμε ώρες στο γυμναστήριο.

Ακολουθούν μερικοί εύκολοι και "τεμπέλικοι" τρόποι για να κάψουμε θερμίδες, και που κάποιοι από αυτούς είναι εξίσου αποτελεσματικοί με την άσκηση.

1. Κάνοντας ζεστό ντους

Ένα ζεστό ντους είναι ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσουμε το βράδυ και να διώξουμε το άγχος. Αλλά όπως αποδεικνύεται, το να περάσουμε έως και μία ώρα σε ένα ζεστό ντους ή μπάνιο μπορεί να "ξεπλύνει" και τα περιττά κιλά. Όταν κάνουμε ντους με ζεστό νερό, το σώμα μας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να διατηρήσει την κανονική του θερμοκρασία, η οποία, με τη σειρά της, μας βοηθά να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ζεστό ντους ή μπάνιου διάρκειας μιας ώρας μπορεί να κάψει 130 θερμίδες και μπορεί να είναι μια πού καλή στρατηγική για την απώλεια βάρους.

2. Πίνοντας κρύο νερό

Το να παραμένουμε ενυδατωμένοι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευεξία μας, αλλά ο τρόπος που πίνουμε το νερό μπορεί πραγματικά να αυξήσει την καύση θερμίδων μας. Εάν προτιμάμε το νερό μας σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό, προσθέτοντας μερικά παγάκια σε αυτό μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να χάσουμε μερικά κιλά. Όταν πίνουμε κρύο νερό λοιπόν, το σώμα μας πρέπει να το μετατρέψει στη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που ενισχύει προσωρινά τον μεταβολισμό.

Διαβάστε Επίσης

3. Μυρίζοντας βανίλια

Εάν αισθάνθηκες και εσύ ποτέ ότι η μυρωδιά των φρεσκοψημένων μπισκότων σοκολάτας μπορεί να σε κάνει να κερδίσεις βάρος, θα ανακουφιστείς όταν ανακαλύψεις ότι ορισμένες μυρωδιές μπορούν πραγματικά να συμβάλουν στην απώλεια βάρους. Έρευνες απέδειξαν ότι άτομα με παραπάνω κιλά που φορούσαν επιθέματα με άρωμα βανίλιας ένιωσαν λιγότερη λαχτάρα για γλυκά. Εάν δεν σου αρέσει η ιδέα να φοράς ένα έμπλαστρο, επίλεξε ένα άρωμα βανίλιας που θα σε κάνει να μυρίζεις υπέροχα και, ως πρόσθετο πλεονέκτημα, μπορεί να καταστείλει την όρεξή σου.

4. Κάνοντας δουλειές

Το σφουγγάρισμα και το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να είναι πολλές φορές ενοχλητικά, αλλά οι μικρές οικιακές δραστηριότητες μπορούν στην πραγματικότητα να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος και όχι μόνο να διατηρήσουμε το σπίτι μας καθαρό. Αφιερώνοντας μια ώρα πλύσιμο και στέγνωμα ενός γεμάτου νεροχύτη πιάτων μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε 100 θερμίδες ενώ και το τρίψιμο του μπάνιου για 35 λεπτά καίει τόσες θερμίδες όσες και 35 λεπτά περπάτημα στον διάδρομο.

Διαβάστε Επίσης

5. Πίνοντας πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και εκτός από το να κάνει το δέρμα να φαίνεται νεότερο, μπορεί επίσης να κάψει αποτελεσματικά θερμίδες. Επειδή περιέχει καφεΐνη και κατεχίνες, μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό μας και να βοηθήσει το σώμα μας να διασπάσει το λίπος πιο εύκολα. Αλλά μόνο ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα δεν θα το κάνει. Μελέτες έχουν δείξει ότι χρειάζεται 3 έως 5 ποτήρια την ημέρα για να δούμε αποτελέσματα.

6. Σβήνοντας το καλοριφέρ 

Καθώς ο καιρός γίνεται όλο και πιο κρύος, φυσικά και θέλουμε να ανάψουμε τη θέρμανση, αλλά το να διατηρήσουμε το δωμάτιό μας δροσερό μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος. Ακριβώς όπως το να πίνουμε κρύο νερό, έτσι και το να είμαστε σε κρύο δωμάτιο μπορεί να έχει οφέλη για την καύση θερμίδων. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει την καύση θερμίδων και να συμβάλει στην απώλεια βάρους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i