Η Helen Mirren δεν νιώθει πως γερνάει, αλλά ότι απλά μεγαλώνει

Ο λόγος που η η ηθοποιός αποτελεί ένα δώρο στην ανθρωπότητα και γιατί πρέπει όλοι να ενστερνιστούμε τις σκέψεις της για την ομορφιά και την ηλικία.

Helen Mirren Splash News/Ideal Image

Η ύπαρξη της Helen Mirren στον πλανήτη αποτελεί ένα δώρο για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να παίρνουν δύναμη από τα λόγια της και τη σοφία της. Πρόσφατα, η ίδια δεν μπορούσε να πιστέψει πως επιλέχθηκε στη λίστα με τους ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο, από τη στιγμή που η 76χρονη ηθοποιός δεν θεωρούσε ποτέ πως είναι όμορφη. Η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός, η οποία πάντα διατηρεί μία θετική στάση απένταντι στη ζωή, σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την έννοια της ομορφιάς, αλλά και για το πώς είναι να μεγαλώνεις (και όχι να γερνάς).

Όπως δήλωσε, "μη με παρεξηγείτε. Αγαπώ την ομορφιά και λατρεύω να κοιτάω τα όμορφα πράγματα. Ωστόσο, δεν μου αρέσει η λέξη ομορφιά, καθώς συνδέεται με τη βιομηχανία της ομορφιάς". Πιο αναλυτικά, η ηθοποιός εξήγησε πως όταν ακούει τη λέξη ομορφιά σκέφτεται έναν ιδανικό κόσμο, όπως τον παρουσιάζουν οι εταιρείες καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης, συνήθως αποκλείοντας τους περισσότερους ανθρώπους από την κοινότητα αυτή. "Υπάρχουν απίστευτα όμορφοι άνθρωποι στον κόσμο και είναι μία απόλυτη απόλαυση να τους κοιτάς, άνδρες ή γυναίκες. Οι όμορφοι άνθρωποι είναι ένα θαύμα να τους αντικρίζεις. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε όμορφοι. Έχουμε άλλα πράγματα, που είναι το ίδιο δυνατά με την ομορφιά. Και θα ήθελα να μας δω να τα γιορτάζουμε αυτά τα πράγματα", είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια μάλιστα, πρότεινε να αντικαταστήσουμε τη λέξη ομορφιά με αυτή της "μαγκιάς". Στην ουσία, η ίδια θεωρεί πως όλα έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθηση που έχει ο καθένας και το πώς παρουσιάζει τον εαυτό του στον κόσμο. "Πιστεύω πως η βιομηχανία της ομορφιάς θα έπρεπε να ονομαζόταν η βιομηχανία της μαγκιάς", πρόσθεσε.

Επιπλέον, η ηθοποιός εξέφρασε την άποψή της για τη λέξη γερνάω, την οποία η ίδια δεν χρησιμοποιεί. "Άλλοι το αποκαλούν γερνάω, εγώ το λέω μεγαλώνω. Και ένα από τα πλεονεκτήματα είναι πως κυριολεκτικά γίνεσαι πιο σοφός", εξήγησε η Mirren, η οποία θέλει να απομακρύνει οποιοδήποτε αρνητικό πρόσημο συνδέεται με το να μεγαλώνει κανείς. Πρόσφατα, η ίδια είχε σημειώσει πως πρόκειται για ένα κομμάτι της ανθρώπινης κατάστασης. "Συνεπώς το να μιλάμε για αντιγήρανση είναι σαν να λέμε αντί- ανθρώπινο, αντί-πραγματικό, αντί-σοφό", εξήγησε με απλά λόγια η ηθοποιός.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i