Γνωρίζουμε την ηθοποιό Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά

Ποια είναι η διατροφή της μια συνηθισμένη μέρα και το αγαπημένο της σπορ;

Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά

Φωτογραφίες: Μαρία Κουτρουμπή.

Η Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά, ευτυχώς, δεν έγινε ψαράς, το επάγγελμα που από μικρή έλεγε ότι θα ακολουθήσει. Φέτος πρωταγωνιστεί για 3η σεζόν στη δημοφιλή καθημερινή σειρά της ΕΡΤ1 Χαιρέτα μου τον πλάτανο και έχει πολλά πράγματα στο μυαλό της. Είμαι σίγουρη ότι θα τα πραγματοποιήσει. 

Ιζαμπέλλα, σε είχα δει στο Αγάπη παράνομη και με είχαν εντυπωσιάσει τα μάτια σου, το βλέμμα σου. Παρότι είσαι πολύ νέα, έβλεπα μέσα τους έναν ώριμο άνθρωπο, που ξέρει τι θέλει και πώς θα το αποκτήσει. Ισχύει αυτό;

Είναι πολύ όμορφο αυτό που μου λες και σε ευχαριστώ. Δε νιώθω έτσι βέβαια, ως Ιζαμπέλλα τουλάχιστον, γιατί η Ευγενία στην Αγάπη παράνομη σίγουρα ήξερε τι ήθελε.

Περίγραψέ μας με λίγα λόγια την πορεία σου μέχρι σήμερα.

Από παιδί ήξερα πως θα ασχοληθώ με κάτι καλλιτεχνικό. Είχα την ανάγκη να φεύγω από την πραγματικότητα, έτσι, ζωγράφιζα πολύ, διάβαζα και έπαιζα θέατρο. Με το που τελείωσα το σχολείο, στα 18 μου, πέρασα στη RADA (Royal Academy of Dramatic Art) στο Λονδίνο, μετά όμως ήρθε η κρίση και έπρεπε να γυρίσω πίσω. Στην Ελλάδα σπούδασα στο Θέατρο Τέχνης, από όπου και αποφοίτησα το 2014, και παράλληλα κάθε Ιούλιο συμμετείχα στο Σεμινάριο Υποκριτικής του Ανδρέα Μανωλικάκη. Οι πρώτες μου δουλειές ήταν θεατρικές. Η τηλεόραση ήρθε το 2019 με τον ρόλο της Άντι Δούκα στη σειρά Έρωτας μετά. Ακολούθησαν τα Χαιρέτα μου τον πλάτανο και Αγάπη παράνομη.

Τηλεόραση ή θέατρο; Νιώθεις λίγο πιο κοντά σε ένα από τα δύο αυτά μέσα;

Τα αγαπώ και τα δυο για άλλους λόγους. Η τηλεόραση και ειδικά μια καθημερινή σειρά, όπως το Χαιρέτα μου τον πλάτανο, είναι αγώνας δρόμου. Οι ρυθμοί της δουλειάς είναι αστραπιαίοι, αυτό απαιτεί από τον ηθοποιό τεράστια ευελιξία, διαθεσιμότητα, εμπιστοσύνη στον συνεργάτη του και σε αυτό που θα γεννήσουν μαζί εκείνη τη στιγμή. Δημιουργείς κάτι μπροστά σε ένα συνεργείο, αλλά το αποτέλεσμα δεν μπορείς να νιώσεις τι αντίκτυπο θα έχει στο κοινό. Το θέατρο, από την άλλη, είναι ένας μαραθώνιος. Χτίζεις κάτι σιγά σιγά μέσα σε ασφαλές περιβάλλον. Μετά το παρουσιάζεις στον κόσμο και είναι τόσο ζωντανό, ακούς τον σφυγμό του, την ανάσα του. Είναι φοβερή η αίσθηση της παράστασης, η ανταλλαγή της ενέργειας μεταξύ του ηθοποιού και του κοινού έχει κάτι πνευματικό και ίσως λίγο μεταφυσικό.

Ποιος είναι για σένα ο ιδανικός ρόλος και γιατί;

Ιδανικός είναι οποιοσδήποτε ρόλος δεν είναι μονοδιάστατος. Αυτός που έχει μέσα του φως και σκοτάδι. Περνάω υπέροχα στην εξερεύνηση και των δυο. Με γοητεύει να βρίσκω κομμάτια του εαυτού μου μέσα σε ρόλους που αρχικά φαντάζουν ξένοι. Ο νους και η ψυχή σου μετασχηματίζονται σε κάτι τελείως διαφορετικό από εσένα, γεγονός που σου δίνει την ελευθερία να κάνεις και να είσαι σχεδόν τα πάντα. Τελικά όμως, συνειδητοποιείς πως το διαφορετικό βρισκόταν ήδη μέσα σου από την αρχή. Όλοι είμαστε εν δυνάμει όλα. Κι αυτό είναι το ωραίο στη δουλειά μας. Δοκιμάζουμε αμέτρητους πιθανούς εαυτούς και αυτό μας κάνει πιο ανοιχτούς, πιο ανεκτικούς, πιο ευαίσθητους στο(ν) "άλλο".

Τα σχέδιά σου για τον χειμώνα που έρχεται;

Ο χειμώνας θα με βρει στην παράσταση "Η απολογία της Μαρί Κιουρί" της Ευσταθίας στο θέατρο Αποθήκη, με την Πέγκυ Τρικαλιώτη στον ομώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή. Χαίρομαι που συνεργάζομαι με τόσες γυναίκες που η καθεμία είναι εξαιρετική στον τομέα της. Η παράσταση, άλλωστε, μιλάει για τη ζωή μιας πρωτοπόρας γυναίκας σε έναν χώρο μέχρι τότε ξεκάθαρα ανδροκρατούμενο, που, παρά τις όποιες δυσκολίες, κατάφερε να αποσπάσει όχι ένα, αλλά δύο Νόμπελ.

Φωτογραφίες: Μαρία Κουτρουμπή

ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΓΎΡΟΣ

• Η διατροφή σου μια συνηθισμένη μέρα; Το πρωί δημητριακά με γάλα αμυγδάλου, φυσικό χυμό πορτοκαλιού, το μεσημέρι ό,τι έχει στο γύρισμα και το βράδυ συνήθως κάτι ελαφρύ, όπως γιαούρτι ή σαλάτα. Κάπου εκεί ενδιάμεσα θα βρει τον χώρο της και κάποια σοκολατίτσα ή κάποιο γλυκάκι!

• Σουβλάκι ή πίτσα; Σουβλάκι για πάντα. Θα μπορούσα να τρώω όλη μέρα, κάθε μέρα!

• Εκδρομή στη θάλασσα ή στο βουνό; Τρελαίνομαι για τη θάλασσα, δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μακριά της. Ίσως γι’ αυτό ήθελα να γίνω και ψαράς!

• Το αγαπημένο σου σπορ; Ασχολούμαι με τη γιόγκα, την οποία όμως δε θεωρώ σπορ, είναι περισσότερο ένα ταξίδι προς τα μέσα, που σε απελευθερώνει και σε μαθαίνει να υπάρχεις απλά, να είσαι ο εαυτός σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i