Το μεγαλύτερο ψέμα που λες στον εαυτό σου - και οι άλλοι το πιστεύουν

Δεν έχει πάντα σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα, αλλά το πώς σκέφτεσαι εσύ για τον εαυτό σου.

liar istock

Ζούμε σε έναν κόσμο που συχνά εκτιμά το "κάνω" αντί του "είμαι". Λέμε στον εαυτό μας πράγματα όπως, δεν είμαστε αρκετά έξυπνοι, δεν αξίζουμε καλές σχέσεις, δεν είμαστε άξιοι να είμαστε ευτυχισμένοι. Ποιο είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λέμε στον εαυτό μας;

Δες και αυτό: Πώς να είσαι χαρούμενη όταν τίποτα δεν πηγαίνει καλά

Το μεγαλύτερο ψέμα: "Δεν είμαι αρκετή"

Όταν λέμε στον εαυτό μας ότι δεν είμαστε αρκετοί, ενισχύουμε την πεποίθηση ότι στην πραγματικότητα δεν είμαστε άξιοι για τίποτα. Σταματάμε να προσπαθούμε και, αντί να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εξερευνήσει και να αναπτυχθεί, παραμένουμε σε ένα μέρος που νιώθουμε βολικά. Έτσι λοιπόν προσπάθησε να δώσεις απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Τι είναι "αρκετό" και τι σημαίνει αρκετό για σένα;
  • Με τι μοιάζει το αρκετό;
  • Τι αποδείξεις έχω ότι δεν είμαι αρκετή;
  • Με ποιον συγκρίνω τον εαυτό μου και πιστεύω ότι δεν είμαι αρκετή (και με ποιον δεν τον συγκρίνω);
  • Ποια είναι τα δυνατά μου σημεία;
  • Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί εάν δεν είμαι αρκετή;

Η αλήθεια είναι ότι γεννήθηκες επαρκής. Είσαι ήδη άξια να πετύχεις οτιδήποτε. Ναι, μπορεί να χρειαστεί να μάθεις νέες δεξιότητες ή να αποκτήσεις ικανότητα σε ορισμένους τομείς, αλλά το να πιστεύεις ότι είσαι αρκετή είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη της γνήσιας ευτυχίας.

4 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είσαι αρκετή. Εδώ είναι τέσσερις από αυτές:

  1. Είσαι μοναδική: Έχεις ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων, ιδιοτήτων και εμπειριών που σε κάνουν αυτό που είσαι. Κανείς άλλος δεν μπορεί να είναι ακριβώς όπως εσύ, και αυτό σε κάνει ξεχωριστή.
  2. Έχεις την ικανότητα να αναπτυχθείς: Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι έχουν τομείς στους οποίους μπορούν να βελτιωθούν. Αλλά το γεγονός ότι αναγνωρίζεις ότι θέλεις να βελτιωθείς και είσαι πρόθυμη να εργαστείς πάνω σε αυτό δείχνει ότι έχεις την ικανότητα να αναπτυχθείς και να μάθεις.
  3. Έχεις πετύχει πράγματα στη ζωή σου: Πιθανότατα έχεις καταφέρει πολλά πράγματα στη ζωή σου, μεγάλα και μικρά. Θα μπορούσε να είναι η ολοκλήρωση ενός έργου, το να είσαι καλή φίλη ή να φροντίζεις την οικογένειά σου. Αυτά τα επιτεύγματα δείχνουν ότι έχεις την ικανότητα να πετύχεις.
  4. Είσαι εδώ: Είσαι ζωντανή και ζεις σε αυτήν τη γη, που σημαίνει ότι έχεις έναν σκοπό και μια θέση σε αυτόν τον κόσμο. Έχεις την ευκαιρία να κάνεις τη διαφορά, να δημιουργήσεις κάτι ή να συνεισφέρεις στην κοινωνία με τον δικό σου τρόπο.

Πώς να πιστέψεις ότι είσαι αρκετή

Προσπάθησε να γράψεις ένα γράμμα στον εαυτό σου. Γράψε του τι αγαπάς στον εαυτό σου, για ποιο είσαι περήφανη και τι ελπίζεις για σένα. Διάβαζε ξανά αυτό το γράμμα όποτε νιώθεις ότι δεν είσαι "αρκετή".

Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου και στο να ξεπερνάς τις προκλήσεις. Αυτό μπορεί να ε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις αναποδιές και τις αποτυχίες και να αντέχεις τις δύσκολες στιγμές.

Διάβασε ακόμη: Αναγνώρισε την αξία σου | Μην αφήνεις κανέναν να σε υποτιμά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i