5 μύθοι για την ανδρική σεξουαλικότητα: Ξεχώρισε την αλήθεια από την πλάνη

Ό,τι ήξερες να τα ξεχάσεις! Αυτές οι αλήθειες για την αντρική σεξουαλικότητα μπορούν να αλλάξουν την (ερωτική) ζωή σου!

man istock

Οι γυναίκες γνωρίζουν πως ο οργασμός και η εκσπερμάτιση δεν είναι το ίδιο πράγμα. Τι όμως ισχύει για τους άντρες και την αντρική σεξουαλικότητα;

Μύθος 1: "Οι άνδρες δεν είναι μονογαμικοί, οι γυναίκες είναι"

Η αλήθεια: Έλεγχοι στο DNA έχουν αποδείξει πως τα περισσότερα ζωικά είδη, αρσενικά και θηλυκά, δεν είναι σεξουαλικά μονογαμικά παρότι πολλά είναι κοινωνικά μονογαμικά για τουλάχιστον μία εποχή. Οι άνθρωποι δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι γυναίκες είναι πολύ κοινωνικά όντα και καταπιέζονται ώστε να περιορίζουν την ερωτική τους έλξη σε έναν άνδρα κάθε φορά.

Ακόμη και η βιολογία και η προσωπικότητα των γυναικών ταιριάζει με πολλαπλούς συντρόφους – περισσότερο απ' ό,τι των ανδρών. Συχνά τα αρσενικά έχουν μια βαθιά επιθυμία για απλότητα, και η μονογαμία είναι γενικά πολύ πιο απλή απ' ό,τι η πολυγαμία.

Μύθος 2: "Οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ"

Η αλήθεια: Μπορεί να φαίνεται πως οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ, επειδή τα σεξουαλικά τους όργανα είναι λιγότερο κρυμμένα απ' ό,τι των γυναικών και επειδή έχουν διδαχτεί πως το σεξ έχει να κάνει με τη δική τους ευχαρίστηση, όχι με της γυναίκας. Οι γυναίκες ωθούνται κοινωνικά να διοχετεύουν τις ερωτικές τους επιθυμίες σε ρομαντικές φαντασιώσεις αντί για πιο ερωτικές εικόνες, όταν όμως απαλλαγούν από τους αρνητικούς συσχετισμούς και τους κοινωνικούς περιορισμούς, οι γυναίκες επιθυμούν την ερωτική επαφή το ίδιο με τους άντρες.

Μύθος 3: "Με την εκσπερμάτιση νιώθουν σεξουαλική ευχαρίστηση".

Η αλήθεια: Αυτό το πιστεύουν οι περισσότεροι, ρώτησε όμως έναν άνδρα που έχει μάθει να διαχωρίζει τον οργασμό από την εκσπερμάτιση και θα σου πει πως υπάρχουν πολλά οφέλη στον οργασμό χωρίς αυτήν, όπως ότι βιώνει πολλαπλούς οργασμούς, διατηρεί σταθερή σεξουαλική ενέργεια, επιθυμία και αυτοπεποίθηση και προσελκύει συντρόφους που εκτιμούν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Μύθος 4: "Η στύση δείχνει ότι απολαμβάνει το παιχνίδι"

Η αλήθεια: Οι περισσότερες γυναίκες απολαμβάνουν τα προκαταρκτικά ακόμη και χωρίς συνουσία. Για την ακρίβεια, κάποιες τα απολαμβάνουν περισσότερο από την ίδια την "πράξη".

Οι άνδρες τείνουν να εξομοιώνουν το σεξ με τη διείσδυση, αλλά η πραγματικότητα είναι πως τα συναρπαστικά σεξουαλικά παιχνίδια συμπεριλαμβάνουν πολύ περισσότερα από το πέος και τον κόλπο. Το παιχνίδι των προκαταρκτικών δεν απαιτεί στύση και η διαδικασία του ερεθισμού της γυναίκας μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη από μόνη της.

Μύθος 5: "Όσο μεγαλύτερο το πέος τόσο το καλύτερο"

Η αλήθεια: Το πραγματικό βαρόμετρο είναι η συμβατότητα του μεγέθους. Ένα μεγάλο πέος και ένας μικρός κόλπος δεν είναι ευχάριστος συνδυασμός. Επιπλέον, το να γνωρίζει ένας άνδρας πώς να χρησιμοποιεί με δεξιοτεχνία το πέος του είναι πολύ πιο σημαντικό από το μέγεθος.

Το βασικό πρόβλημα με ένα μικρότερο πέος είναι η πεποίθηση του άνδρα ότι είναι ανεπαρκής. Πολλοί άνδρες ανησυχούν ακόμη και αν το πέος τους είναι μεγαλύτερο από το μέσο όρο και αρνούνται να πιστέψουν πως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τις γυναίκες.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i