Νέα δουλειά; Πώς να συντάξεις ένα αποχαιρετιστήριο e-mail

Φεύγεις από τη δουλειά γιατί βρήκες καλύτερη; Αυτός είναι ένας σωστός τρόπος να συντάξεις ένα αξιοπρεπές αποχαιρετιστήριο e-mail.

γυναίκα στέλνει αποχαιρετιστήριο e-mail istock

Το καλοκαίρι είναι συνήθως η εποχή που παίρνουμε την απόφαση ν' αφήσουμε μια δουλειά και ν' ανοίξουμε νέες πόρτες. Το αποχαιρετιστήριο e-mail σου προς την εταιρία, όμως, πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Γιατί να στείλεις αποχαιρετιστήριο e-mail

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους είναι καλή ιδέα να στείλεις ένα αποχαιρετιστήριο e-mail όταν φεύγεις από μια δουλειά:

Για να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου: Είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσεις τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους και την εταιρεία για τις ευκαιρίες και τις εμπειρίες που σου προσέφεραν. Αυτό δείχνει ότι εκτιμάς τον χρόνο σου στην εταιρεία και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκες.

Για να διατηρήσεις τις επαφές: Μπορείς να συμπεριλάβεις τα νέα στοιχεία επικοινωνίας σου στο e-mail, ώστε οι συνάδελφοί σου να μπορούν να μείνουν σε επαφή μαζί σου. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για μελλοντικές επαγγελματικές ευκαιρίες ή απλά για να διατηρήσεις τις φιλίες σου.

Μπορείς επίσης να αναφέρεις ότι θα ήθελες να μείνεις σε επαφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για να δείξεις ότι νοιάζεσαι: Ακόμα κι αν δεν σκοπεύεις να μείνεις σε επαφή με κανέναν από την εταιρεία, η αποστολή ενός αποχαιρετιστήριου e-mail είναι ένας επαγγελματικός τρόπος για να τερματίσεις τη σχέση σου μαζί τους. Δείχνει ότι είσαι ευγενική και ότι νοιάζεσαι για την εταιρεία. Μπορεί να σου φανεί χρήσιμο στο μέλλον, αν χρειαστείς ποτέ μια αναφορά ή αν θελήσεις να επιστρέψεις στην εταιρεία αργότερα.

Για να αφήσεις μια θετική εντύπωση: Ακόμα κι αν δεν είχες την καλύτερη εμπειρία στην εταιρεία, είναι σημαντικό να εστιάσεις στα θετικά στο αποχαιρετιστήριο email σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να αφήσεις μια θετική εντύπωση και να διατηρήσεις καλές σχέσεις με τους πρώην συναδέλφους σου.

6 λόγοι να αφήσεις τη δουλειά σου, σύμφωνα με το Harvard

Πώς να συντάξεις ένα αποχαιρετιστήριο e-mail

Λάθος αποχαιρετισμός

 • Προς όλους: __________ Μην πετάς τη βόμβα σε όλη την εταιρία, με μαζικό μήνυμα Απευθύνσου μόνο σ' αυτούς που συνεργαζόσουν.
 • Έχω συγκλονιστικά νέα! Μόλις βρήκα νέα δουλειά στην Χ εταιρία, όπου τελικά θα έχω τη θέση της προϊσταμένης και πολύ καλύτερο μισθό: Η αναφορά στα χρήματα δεν είναι και πολύ ευγενική.
 • Θα μου λείψετε όλοι, αλλά δε θα μου λείψουν τα ξενύχτια στη δουλειά, ούτε οι ατελείωτες συσκέψεις. Μην προσπαθείς να είσαι αστεία. Πιθανότατα δε θα κάνει καλή εντύπωση και θα φαίνεται ανούσιο.
 • Συνεχίστε την καλή δουλειά και μια μέρα ίσως έχετε κι εσείς μια καλύτερη τύχη. Έτσι μοιάζει σα να ακυρώνεις τη δουλειά όλων. Απόφυγέ το!
 • Αν θέλετε να κρατήσουμε επαφή (ή να μου στείλετε το βιογραφικό σας) στείλτε μου e-mail στο gatoula@gmail.com Αν το προσωπικό σου e-mail δεν είναι και πολύ επαγγελματικό, φρόντισε να φτιάξεις ένα περισσότερο επίσημο, στο οποίο θα μπορούν να σε βρουν.
 • Γεια προς το παρόν! Κλείσε με κάτι ειλικρινές, αντί για χαριτωμένο.

Σωστός αποχαιρετισμός

 • Θέμα: Αποχαιρετιστήριο - [Το όνομα σου]
 • Προς: _________ Στείλε το μήνυμά σου σ' αυτούς που θες, αλλά στον καθένα ξεχωριστά.
 • Μετά από τρία υπέροχα χρόνια, αφήνω τη θέση μου στην εταιρία. Αν ήσουν στην ίδια δουλειά πάνω από δύο χρόνια, κάνε αναφορά στη διάρκεια για να δείξεις την αφοσίωσή σου.
 • Ήταν πραγματικά ευχαρίστηση να δουλεύω πλάι σε τόσο αξιόλογα άτομα. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την ομαδική δουλειά και για όλ' αυτά που καταφέραμε μαζί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους [ονόματα συναδέλφων ή ομάδων] για την υποστήριξη και την καθοδήγησή τους. Η συνεργασία μαζί σας με έκανε καλύτερο/η [τίτλος θέσης] και άνθρωπο.
 • Τόνισε τα κατορθώματά σου, αλλά ταυτόχρονα επαίνεσε και τους συναδέλφους σου, και ονομαστικά.
 • Παρ' όλο που θα μου λείψουν οι ζωντανές μας ιδέες. Επινόησε αν χρειαστεί μια τέτοια χαριτωμένη λεπτομέρεια.
 • θα προσπαθήσω να μεταφέρω την ίδια ζωντάνια και στη νέα μου θέση. Έτσι θα δείξεις ότι μπορεί να κολακεύεις τους άλλους, αλλά ότι ταυτόχρονα παίρνεις μια πιο αξιόλογη θέση.
 • Όποτε θελήσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο papadopoulou@professional.com.  Άνοιγε το e-mail σου καθημερινά, τουλάχιστον για τον πρώτο μήνα.
 • Η αντικαταστάτριά μου θα τακτοποιήσει οποιαδήποτε εκκρεμότητα προκύψει από αυτή μου τη μετάβαση. Μίλησε πρώτα με το αφεντικό σου πριν αναφέρεις σε όλους την αντικαταστάτρια.
 • Η τελευταία μου ημέρα εργασίας θα είναι η [ημερομηνία]. Ήταν μεγάλη μου τιμή που συνεργάστηκα μαζί σας και εκτιμώ βαθιά τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησα εδώ. Σας ευχαριστώ και πάλι. Είναι σημαντικό να στείλεις το e-mail σου μερικές μέρες πριν φύγεις από την εταιρεία και όχι τελευταία στιγμή. Επίσης να διατηρήσεις το ύφος του e-mail σου επαγγελματικό, αλλά και φιλικό. Να είσαι ειλικρινής και να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου για τον χρόνο που πέρασες στην εταιρεία.

4 μυστικά για ένα τέλειο βιογραφικό

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i