Πώς να μην ανησυχείς για ό,τι δεν μπορείς να ελέγξεις; Τα ουσιαστικά tips της life coach

Μήπως έχεις συνέχεια άγχος για τα πάντα και ανησυχείς για ό,τι φέρει το μέλλον (που δεν έχεις ιδέα τι θα είναι);

γυναίκα άγχος στεναχωρημένη προβληματισμός praetorianphoto

Ανησυχείς συνέχεια και υπερβολικά και ο κύκλος αυτός δεν λέει να κλείσει· με διάφορους τρόπους, το άγχος γεννά περισσότερο άγχος. Δεν χρειάζεται να το πούμε -αλλά θα το πούμε, για να το εμπεδώσουμε όλες μας- πως αυτός ο καταστροφικός κύκλος μπορεί να σε κάνει να νιώθεις αγχωμένη, νευρική και το χειρότερο, αβοήθητη.

Διάβασε επίσης: Αντιμετώπισε τα αρνητικά συναισθήματα ΕΤΣΙ!

Η life coach wellbeing ειδικός Louise Thompson, μας εξηγεί πώς μπορείς να βγεις από την ομίχλη μιας κρίσης άγχους θέτοντας στον εαυτό σου τις ακόλουθες τέσσερις ερωτήσεις:

1. Τι είναι πραγματικότητα;

Εννιά φορές στις δέκα, θα ανακαλύψεις πως ανησυχείς για κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη. «Δεν υπάρχει λόγος να στρεσάρεσαι για κάτι προτού συμβεί πραγματικά» επισημαίνει η Thompson. «Επικεντρώσου στα πραγματικά δεδομένα και το άγχος σου θα περιοριστεί σημαντικά».

2. Ανησυχείς για κάποιο πρόβλημα ή για κάτι που είναι γεγονός;

Η βασική διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι πως ένα πρόβλημα έχει και μια λύση, ενώ ένα γεγονός δεν έχει. «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς και να βασανίζεσαι για κάτι που είναι γεγονός, και δεν πρόκειται να αλλάξει» σχολιάζει. «Η διάκριση αυτής της διαφοράς μεταξύ τους είναι ένα σημαντικό βήμα για να μειώσεις το άγχος».

3. Είναι δουλειά μου;

Αν η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι «όχι», αξίζει επίσης να τονίσουμε πως δεν μπορείς να ελέγχεις τις σκέψεις και τις πράξεις των άλλων. Αντί να επιτρέπεις στις ανησυχίες κάποιου άλλου να γίνουν δικές σου, εστιάσου σε αυτό που μπορείς να ελέγξεις: τον εαυτό σου.

4. Πώς θέλω να νιώθω αυτή τη στιγμή;

Να θυμάσαι πάντα πως έχεις τη δύναμη να επιλέγεις πώς θέλεις να νιώθεις. Σε στιγμές ανησυχίας, επίλεξε να νιώθεις δυνατή και πως έχεις τον έλεγχο. Ας επαναλάβουμε όλες μαζί: «Αυτή τη στιγμή, είμαστε μια χαρά. Είμαστε απλά σε μια μεταβατική φάση. Είμαστε πολύ επινοητικές και εγώ εμπιστεύομαι τις ικανότητές μου να διαχειριστώ οτιδήποτε προκύψει. Θα είμαστε μια χαρά επειδή είμαστε ανθεκτικές και καλές στην αντιμετώπιση των αναπόφευκτων εμποδίων στη ζωή. Το έχω!».

Διάβασε επίσης: Έχω άγχος, τι να κάνω; Έτσι θα διώξεις το στρες ανάλογα με το ζώδιο σου (μέρος Α)

Διάβασε επίσης: Πώς θα διώξεις το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις ανάλογα με το ζώδιο σου (μέρος Β)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i