Ποιο χαρακτηριστικό έχουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι;

Μια έρευνα υποδεικνύει το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχεις για να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή σου.

solo-in-the-sun-picture-id578302556 Credit:jeffbergen

Έρχεται σαββατοκύριακο ή η άδειά σου και δεν έχεις κανονίσει κάτι; Μην αγχώνεσαι. Οι μη προγραμματισμένες δραστηριότητες μπορεί να είναι ό,τι το καλύτερο σύμφωνα με έρευνα του Journal of Marketing Research.

Ακόμα και αν πολλοί άνθρωποι προγραμματίζουν τις διακοπές τους με οικογενειακές συγκεντρώσεις, ημερήσιες αποδράσεις σε κοντινά νησιά ή σε κάποιο τροπικό νησί για έναν ολόκληρο μήνα, μάθε ότι και μόνο το γεγονός ότι σημειώνεις αυτές τις ωραίες στιγμές στο ημερολόγιό σου μπορεί να τους αφαιρέσει τη χαρά.

H έρευνα

Οι ερευνητές μελέτησαν 12 έρευνες που είχαν επικεντρώσει την προσοχή τους σε ανθρώπους οι οποίοι συνήθιζαν να προγραμματίζουν τις δραστηριότητές τους για τον ελεύθερο χρόνο τους, όπως για παράδειγμα όταν ήθελαν να βγουν για καφέ με κάποιον ή να πάνε για ένα μπάνιο.

Διάβασε επίσης: 7 συμβουλές για ευτυχισμένη ζωή που μάθαμε από το βιβλίο «Η απόφαση της ευτυχίας»

Όσο διασκεδαστική και αν ήταν από μόνη της η δραστηριότητα, το γεγονός της οργάνωσής της εκ των προτέρων την μεταμόρφωνε σε «υποχρέωση» και την έκανε να μοιάζει με δουλειά αντί για διασκέδαση. Και αυτό το γεγονός κατέστρεψε τόσο την ανυπομονησία μέχρι να συμβεί κάτι όσο και τη χαρά που ένιωθαν οι άνθρωποι κατά τη διάρκειά κάποιας δραστηριότητας. Φυσικά και υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία δεν μπορείς να είσαι όσο αυθόρμητη θα ήθελες, όπως σε ποιους γάμους έχεις να πας το καλοκαίρι.

Γίνε πιο αυθόρμητη

Αντί, όμως, να σημειώνεις στην ατζέντα σου τις εκδηλώσεις για τις οποίες έχεις κάποιον έλεγχο, όπως μία βόλτα με μία φίλη για ένα παγωτό κάποιο απόγευμα ή ένα μπάνιο σε κάποια όμορφη παραλία, προσπάθησε να τις προσθέτεις στη λίστα σου με τα πράγματα που θα ήθελες να κάνεις απλώς, χωρίς να προσδιορίζεις την ακριβή ημέρα και ώρα. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως με αυτό τον τρόπο θα βιώσεις μία πιο θετική εμπειρία.

Διάβασε επίσης: Πώς να είμαι ευτυχισμένη; 10 επιστημονικές συμβουλές για πραγματική ευτυχία

Άλλο ένα προτέρημα του αυθορμητισμού που θα διέπει τη ζωή σου είναι  το γεγονός πως δε θα είσαι δεσμευμένη κάποια συγκεκριμένη ημέρα και αυτό δεν θα μπορεί να σου χαλάσει τα σχέδια και τη διάθεση αν κάτι πάει στραβά ή αρχίσει να βρέχει ενώ έχεις κανονίσει να πας για μπάνιο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i