Πώς θα γίνεις πιο χαρούμενη, πραγματοποιώντας αυτά τα 7 βήματα

Πώς μέσα σε λίγες ημέρες μπορείς να φέρεις περισσότερη χαρά στη ζωή σου.

χαρούμενη γυναίκα iStock

Εξαιτίας της γρήγορης καθημερινότητας που ζούμε και λόγω των αρνητικών εξελίξεων στην επικαιρότητα (βλ. doomscrolling) είναι πιθανό να ξεχνάμε να απολαμβάνουμε τις ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μας, με αποτέλεσμα η χαρά να απουσιάζει απ' οτιδήποτε κάνουμε. Δεν είναι κακό να "γιορτάζουμε" τα μικρά πράγματα, ούτε να νιώθουμε τύψεις για το ότι περνάμε καλά. Συνεπώς, αν η διάθεσή μας και τα θετικά συναισθήματα έχουν εξαφανιστεί, δεν θα ήταν όμορφο να "δουλέψουμε" για να τα επαναφέρουμε; Αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω 7 βήματα για τις επόμενες ημέρες. 

Σκέψου και παίξε σαν παιδί

Ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει κατά την ενηλικίωση, ειδικότερα όταν οι υποχρεώσεις πληθαίνουν είναι η ανεμελιά και η χαρά για τα μικρά πράγματα. Την ημέρα που θα επιλέξεις να ξεκινήσεις το "ritual" των 7 βημάτων, άρχισε με το να απολαμβάνεις τα πράγματα σαν ένα παιδί. Τι σημαίνει αυτό; Μπορείς να να συναντηθείς με μία φίλη σου και να πάτε στο πάρκο να παίξετε με τη μπάλα, να επισκεφθείτε ένα λούνα παρκ, ακόμα και να ασχοληθείτε στο σπίτι, ολοκληρώνοντας ένα παζλ. Ξεκίνα με οτιδήποτε σου έφερνε χαρά στην παιδική σου ηλικία, ακόμα κι αν ήταν τα παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση. 

Δημιούργησε μια λίστα τραγουδιών

Βάλε μέσα τα τραγούδια που σου ανεβάζουν τη διάθεση, παλιά και νεότερα ή ακόμα και εκείνα που δεν αποτελούν το αγαπημένο σου είδος, ωστόσο τα απολαμβάνεις. Παράλληλα, μπορείς την playlist αυτή να τη στείλεις σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, ώστε να κάνετε κάτι μαζί ή απλά για να πραγματοποιήσεις μία πράξη αγάπης. 

Χόρεψε

Και αφού έχεις έτοιμη την playlist, ξεκίνα να χορεύεις ακόμα κι αν δεν το θέλεις. Αν δεν έχεις προλάβει να φτιάξεις τη δική σου λίστα βάλε το ραδιόφωνο ή ακόμα μπορείς να παρακολουθήσεις βίντεο με χορογραφίες, ώστε να τις ακολουθήσεις και να χορέψεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Πίστεψέ με, θα σε βοηθήσει αρκετά. 

Διαβάστε Επίσης

Δες μια ταινία

Όμως μη σπαταλήσεις τον χρόνο σου ψάχνοντας ποια θα είναι αυτή. Ζήτα από κάποιον φίλο σου να σου συστήσει μία ταινία, χωρίς απαραίτητα να πρέπει να ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Αντίθετα, μπορείς να επιλέξεις τυχαία μία από τη λίστα του IMDB με τις 250 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Κλείσε τα μάτια σου και όπου σταματήσει το ποντίκι, αυτή θα είναι που θα δεις. 

Επικοινώνησε με μία φίλη σου

Είτε για να κάνετε κάτι μαζί ή στην περίπτωση που δεν συναντηθείτε, κάλεσε μία φίλη σου στο τηλέφωνο για να μιλήσετε, ωστόσο απόφυγε τα μηνύματα. Είναι διαφορετική η άμεση επικοινωνία, καθώς είναι πιο δυνατή. Στην περίπτωση που επικοινωνία διά τηλεφώνου δεν είναι εφικτή, προτίμησε να στείλετε η μια στην άλλη ηχογραφημένα μηνύματα και όχι γραπτά. 

Προγραμμάτισε μία ενδιαφέρουσα βραδιά

Είτε μείνεις μέσα, είτε επιλέξεις να βγεις έξω, απόφυγε τα καθιερωμένα όπως ένα δείπνο σε εστιατόριο ή ποτά στο μπαρ. Μπορείς για παράδειγμα να καλέσεις τους φίλους σου για να παίξετε ένα επιτραπέζιο ή παντομίμα ή να πάτε να δείτε μια αστεία ταινία ή να βρεθείτε σε κάποια εκδήλωση, που δεν θα επιλέγατε υπό φυσιολογικές συνθήκες. 

Βγες στον ήλιο

Πέρα από τις προηγούμενες δραστηριότητες που χρειάζονται περισσότερο προγραμματισμό, αφήσαμε το πιο εύκολο για το τέλος. Προσπάθησε να "βρεις" τον ήλιο, κάνοντας μία βόλτα στο πάρκο. Στην ουσία, η περιορισμένη έκθεση στον ήλιο, θα απελευθερώσει τη σεροτονίνη στον εγκέφαλο, την ορμόνη της καλής διάθεσης, πράγμα που μπορεί να γίνει με μία απλή βόλτα. 

Σε ό,τι κι αν κάνεις, προσπάθησε να βάλεις όλη σου την καλή διάθεση και την ανεμελιά ενός μικρού παιδιού. Μπορεί οι χαρούμενες στιγμές να διαρκούν λίγο, ωστόσο οφείλουμε να τις απολαμβάνουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, μέχρι να ζήσουμε την επόμενη. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i