Τρία τρικ του Harvard για να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου

Κράτησε το μυαλό σου σε φόρμα με τις κατάλληλες ασκήσεις.

Harvard iStock

Η αλήθεια είναι ότι το μυαλό γερνάει, όπως και το σώμα. Κι όμως, υπάρχουν τρία τρικ που μπορούν να σε βοηθήσουν τα μάλα να παραμένεις οξυδερκής, παραγωγικός, δημιουργικός και με δυνατή μνήμη καθώς μεγαλώνεις, χωρίς να χάσεις ποτέ την ικανότητά σου να συγκεντρώνεσαι. Το μόνο που έχεις να κάνεις, σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση Harvard Health, είναι να βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα κάποιες δραστηριότητες που θα διατηρούν σε φόρμα τον εγκέφαλό σου, έτσι ώστε να μη χάσει ποτέ την 'πλαστικότητά' του. 

Γυμνάσου, κατά προτίμηση μέσα στο νερό

Η γυμναστική είναι εξαιρετικά σημαντική για να τα 'χεις πάντα τετρακόσια, καθώς μπορεί να βελτιώσει τις γνωσιακές λειτουργίες, την ανάκαμψη της μνήμης, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τη συγκέντρωση και την προσοχή που δίνεις στις λεπτομέρειες.

Για να είναι, όμως, αποτελεσματική πρέπει να περιλαμβάνει κάποιου είδους πνευματική πρόκληση, γι' αυτό και το Harvard προτείνει την κολύμβηση που, εκτός του ότι αποτελεί σπουδαία καρδιοαναπνευστική άσκηση, προαπαιτεί συνεχή σκέψη, καθώς πρέπει να προσέχεις τον τρόπο με τον οποίο αναπνέεις και την τεχνική σου.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i