Οι φυσικοί τρόποι για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου

Σε στιγμές, που η διάθεσή σου είναι πεσμένη, εφάρμοσε τις παρακάτω συμβουλές.

διάθεση iStock

Από τη Μαλού Λαρσινού, health & wellness lifestyle  coach, συνιδρύτρια 
του namatribe.gr.

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε ένα φανταστικό ταλέντο: τείνουμε να δίνουμε όλη μας την προσοχή σε αυτά που δεν έχουμε. Το άλλο μας μοναδικό ταλέντο είναι να επιτρέπουμε σε μια κατάσταση να επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής
μας. Αν, για παράδειγμα, έχει κίνηση το πρωί και αργήσουμε για το γραφείο, είναι δεδομένο ότι η μέρα θα είναι μια κόλαση, ότι οι συνάδελφοί μας κάτι θα έχουν μαζί μας και θα το συζητούν πίσω από την πλάτη μας, ότι δεν αξίζει να πάμε γυμναστήριο το απόγευμα, γιατί "και τι θα καταφέρουμε" και πάει λέγοντας... Σε αυτές τις στιγμές, που η διάθεσή σου είναι πεσμένη και νιώθεις πως δεν υπάρχει ελπίδα να σε σπρώξει, προτείνω να εφαρμόσεις κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές.

1.Κάνε σωστή αξιολόγηση της κατάστασης 

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 85% των φορών που αγχώνονται οι άνθρωποι για ένα γεγονός είναι, πρώτον, πριν συμβεί όντως αυτό το γεγονός και, δεύτερον, από υποθέσεις που κάνουν οι ίδιοι στο μυαλό τους χωρίς να είναι σίγουροι. Είναι λοιπόν ώρα να μάθεις να αξιολογείς σωστά την κατάσταση. Όταν είσαι σε κακή διάθεση, κάνε ένα βήμα πίσω και δες τα πράγματα τελείως αντικειμενικά. Τι συνέβη και νιώθεις έτσι; Πώς σε επηρεάζει πραγματικά; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις την κατάσταση;

2.Πέρνα χρόνο με αγαπημένους ανθρώπους  

Περνώντας ποιοτικό χρόνο με ανθρώπους που αγαπάς και εμπιστεύεσαι, αυτομάτως χαλαρώνει το νευρικό σου σύστημα, εκκρίνονται ορμόνες της χαράς και της αγάπης και νιώθεις μια ευεξία που σίγουρα δε θα ένιωθες αν καθόσουν στον καναπέ σου. Μην υποτιμάς τη δύναμη της "φυλής" σου.

3.Βάλε την κίνηση στη μέρα σου

Δεν έχει σημασία αν θα είναι μια βόλτα, ένας ξέφρενος χορός στο σαλόνι
σου, η συμμετοχή σου σε μια τάξη στο γυμναστήριο, ένα τρέξιμο στη γειτονιά σου. Το σώμα σου δεν το ενδιαφέρει τι μορφή θα έχει, το μόνο που θέλει είναι να κουνηθεί! Το ήξερες ότι, όταν κινείς το σώμα σου, του δίνεις μαζί και μια εγγύηση ότι για τις επόμενες 12 ώρες θα εκκρίνει ορμόνες ευτυχίας, αλλά και ότι το μυαλό σου θα βλέπει τα πράγματα πιο αισιόδοξα;

4.Πήγαινε στη φύση 

Το φυσικό και γνώριμο περιβάλλον για τον άνθρωπο είναι η φύση. Πήγαινε μια βόλτα στη θάλασσα, σε ένα πάρκο, κάπου που θα έρθεις σε επαφή με τη φύση. Αν μπορείς, βγάλε τα παπούτσια σου και περπάτα ξυπόλητη!

5.Δοκίμασε την ασβαγκάντα 

Το αγαπημένο μου προσαρμογόνο! Η ασβαγκάντα ανήκει στην ομάδα των προσαρμογόνων - φυτικών εκχυλισμάτων που έχουν τη μοναδική ιδιότητα να προσαρμόζονται στις ανάγκες μας. To φυτικό αυτό εκχύλισμα σου δίνει αυτό που έχεις ανάγκη εκείνη τη στιγμή! Θέλεις ενέργεια; Σου τη δίνει. Θέλεις να χαλαρώσεις; Ξαφνικά είσαι ζεν. Θέλεις να συγκεντρωθείς; Θα γίνει.

6.Επίλεξε "χαρούμενες" τροφές

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή μας κυρίως με το να μας  προσφέρουν πνευματική και σωματική υγεία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η σχέση της διατροφής και της ψυχικής υγείας έχει πάρει πρώτη θέση στον επιστημονικό κόσμο.

Κάποιες από αυτές τις τροφές είναι:  • Λιπαρά ψάρια  • Μαύρη σοκολάτα • Μπανάνα • Βρόμη • Αβγό • Αβοκάντο • Πράσινο τσάι • Σπανάκι και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά • Σμέουρο, φράουλα • Ξηροί καρποί • Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, κεφίρ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i