Απιστία | Τι να κάνεις όταν ξέρεις πως η καλύτερή σου φίλη απατά τον σύντροφό της

Είσαι σοκαρισμένη από την απιστία της φίλης σου και δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις; Δες τι μπορείς να κάνεις.

apistia istock

Ανακάλυψες ότι η καλύτερή σου φίλη απατά τον σύντροφό της και ανησυχείς ότι είσαι συνένοχη απλώς και μόνο επειδή γνωρίζεις την απιστία της; Γιατί δεν είσαι. Οι άνθρωποι που γνωρίζουμε να κάνουν πράγματα που δεν περιμέναμε μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε άβολα. Δες λοιπόν πώς μπορείς να το διαχειριστείς.

Δες και αυτό: Αιτίες απιστίας: Οι λόγοι που απατάς και η άποψη της ψυχολόγου

1. Να είσαι ειλικρινής

Είναι η καλύτερή σου φίλη, επομένως θα εκτιμήσει την ειλικρίνειά σου σχετικά με την απιστία. Πες της τι πιστεύεις πραγματικά. Ναι, είναι άδικη με τον σύντροφό της. Ναι, κινδυνεύει να καταστρέψει τη ζωή της. Βοήθησέ τη να δει και να καταλάβει τα πράγματα με ευγενικό τρόπο.

Ωστόσο οφείλεις να είσαι ξεκάθαρη σχετικά με τις απόψεις σου για την απιστία και το πώς δεν θέλεις να πιστεύει ότι υποστηρίζεις αυτό που κάνει. Ωστόσο, πες της ότι θα εξακολουθείς να είσαι εκεί για αυτήν, παρά το γεγονός αυτό. Τότε θα καταλάβει ότι έχει έναν φίλο στον οποίο μπορεί να μιλήσει. Και ειλικρινά, αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις.  

2. Υποστήριξέ τη αλλά...

Μην της κάνεις διάλεξη. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι να της πεις ότι κάνει λάθος. Παρόλο που απατά τον σύντροφό της, αυτό δεν σημαίνει ότι περνά μια ευτυχισμένη περίοδο. Πιθανότατα είναι ταραγμένη με αυτό που κάνει, οπότε χρειάζεται υποστήριξη.

3. ...μην την καλύπτεις

Μπορεί να είναι εύκολο να βοηθήσεις τη φίλη σου και να την καλύψεις. Ωστόσο μην εμπλέκεσαι σε ενθαρρυντική συμπεριφορά. Αυτό απλώς σε παρασύρει σε μια δυσάρεστη κατάσταση και σε κάνει να νιώθεις ενοχές, δεν είναι δίκαιο για εσένα και σίγουρα δεν θα τη βοηθήσει μακροπρόθεσμα.

4. Μην προσπαθείς να την αλλάξεις

Μπορεί να θέλεις να "αλλάξεις" την καλύτερή σου φίλη, αλλά εκείνη ορίζει τις επιλογές της. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τσακωθείτε και οι δύο. Ωστόσο μπορεί η φίλη σου να θέλει να μοιραστεί μαζί σου κάποιες λεπτομέρειες της νέας της σχέσης. Αλλά ίσως όταν η πρώτη έξαψη υποχωρήσει, θα μπορούσες να τη ρωτήσεις τι θέλει να κάνει, πού θέλει να είναι, μακροπρόθεσμα. Θέλει να διορθώσει το γάμο της; Τι θα γινόταν με τα παιδιά αν χώριζε; Ποιος θα ήταν ο αντίκτυπος σε αυτά; Αυτό μπορεί να φέρει την τόσο αναγκαία πραγματικότητα στην κατάσταση και να την κάνει να συνειδητοποιήσει ότι η "συγκίνηση" ενός έρωτα μπορεί να αλλάξει. Το λυπηρό γεγονός είναι ότι ο γάμος της φίλης σας μπορεί να έχει τελειώσει. Αυτό είναι δύσκολο για όλους να το αποδεχτούν.

5. Μην αφήσεις να αλλάξει τη φιλία σας

Η φιλία σας δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από την απιστία, εκτός αν έχεις αποφασίσει ότι δεν μπορείς να είσαι φίλη με κάποια που απατά, κάτι που είναι μια άλλη ιστορία. Εάν εξακολουθείς να θέλεις να είστε φίλες, θα πρέπει να δεις τις καλές ιδιότητες της και να τις εκτιμήσεις χωρίς να αφήσεις αυτή την πτυχή της ιδιωτικής της ζωής να εμποδίσει τη φιλία σου. Σκέψου τις στιγμές που σε έχει βοηθήσει ή στάθηκε δίπλα σου.

Δες και αυτό: Μερικές διαχρονικές αλήθειες για την απιστία

6. Μην αλλάζεις τη συμπεριφορά σου προς τον σύντροφό της

Ίσως απατά επειδή υπάρχουν προβλήματα στη σχέση ή βαριέται ή το σεξ δεν είναι καλό με τον σύντροφό της ή νιώθει ότι δεν την καταλαβαίνει. Ο λόγος δεν έχει σημασία, απλώς μην ξεχνάς ότι υπάρχουν δύο όψεις σε κάθε ιστορία. Δεν πρέπει να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου και τη στάση σου απέναντι στον σύντροφό της. Αν μάλιστα είναι παντρεμένοι, θα δημιουργήσεις περισσότερα προβλήματα στον εαυτό σου.

7. Βάλε όρια στον εαυτό σου

Εάν είσαι πολύ δεμένη με τη φίλη σου, μπορεί να είναι εύκολο να παρασυρθείς από αυτό που κάνει, αλλά αυτό είναι δικό της πρόβλημα, όχι δικό σου. Χρειάζεσαι όρια για να μην σε επηρεάζουν οι επιλογές της. 

8. Προσπάθησε να μην κρίνεις

Εάν σε έχουν απατήσει στο παρελθόν, μπορεί να νιώθεις θυμωμένη με τη φίλη σου για αυτό που κάνει, αλλά αυτό δεν αφορά το παρελθόν σου και δεν το κάνει για να σε πληγώσει. Είναι η ζωή της και τα προβλήματά της. Προσπάθησε να είσαι ανοιχτόμυαλη για το τι συμβαίνει, ώστε να μη γίνεις η φίλη που την κρίνει. Δεν χρειάζεται να πιστεύεις ότι αυτό που κάνει είναι διασκεδαστικό ή αποδεκτό, αλλά δεν πρέπει να την κάνεις να νιώθει ότι της αξίζει να λιθοβοληθεί. Όλοι κάνουν φρικτές επιλογές.

9. Μην παίρνεις κανενός το μέρος αν ο σύντροφός της είναι κοινός φίλος

Μπορεί να θέλεις να πάρεις το μέρος του συντρόφου της σε όλα αυτά επειδή είναι το θύμα, ειδικά αν είναι και δικός σου φίλος, αλλά αυτό θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα και αναστάτωση μεταξύ σας. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις μια ουδέτερη στάση. Μην αφήσεις τη φιλία σου να χαλάσει με κάτι που δεν έχει καμία σχέση με εσένα.

10. Μην το πεις στον σύντροφό της

Μπορεί να είσαι εξοργισμένη με αυτό που κάνει η φίλη σου και να θέλεις να πεις στον σύντροφό της. Αυτό είναι ένα τεράστιο ΟΧΙ! Αν και πιστεύεις ότι έχεις κάθε δικαίωμα να του πεις τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη του, ως αγγελιοφόρος των κακών ειδήσεων κινδυνεύεις να σε πυροβολήσουν. Θα καταλήξεις να σε μισεί η φίλη σου και ίσως ακόμη και ο φίλος της, γιατί οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν πάντα καλά την αλήθεια. Δεν πρέπει να σε αφορά και δεν είναι κάτι που πρέπει να ανακοινώσεις γιατί δεν σε αφορά, γι' αυτό μην προσπαθήσεις να γίνεις ηρωίδα. Δεν θα γίνεις.

Διάβασε περισσότερα: Πώς να διαχειριστώ την απιστία; Ιδού τι λέει η ψυχολόγος

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i