Ασφάλεια στη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ

Όλα τα παιδιά λατρεύουν το νερό και τα παιχνίδια σε αυτό και τα απολαμβάνουν. Ωστόσο εμείς οι γονείς χρειάζεται να έχουμε το νου μας και στην ασφάλεια στη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ. 

θαλάσσια σπορ παιδί διακοπές καλοκαίρι ασφάλεια στη θάλασσα AleksandarNakic

Καλοκαίρι σημαίνει παιχνίδια στη θάλασσα και διακοπές. Ωστόσο η ασφάλεια στη θάλασσα είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά μας και είναι δική μας ευθύνη να τους μάθουμε τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης. Αλλά και να βεβαιωθούμε ότι στα θαλάσσια σπορ και παιχνίδια που θα απολαύσουν, τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Ασφάλεια στη θάλασσα και θαλάσσια σπορ

Αν το παιδί σου ασχοληθεί με κάποιο θαλάσσιο σπορ, εξήγησέ του ότι είναι θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του αρμόδιου εκπαιδευτή. Επιπλέον, να θυμάσαι πως όλες οι εγκαταστάσεις παροχής αθλητικού εξοπλισμού και υπηρεσιών υποχρεούνται να έχουν σε εμφανές σημείο έγγραφα που πιστοποιούν την άδεια λειτουργίας τους αλλά και την καταλληλότητα των αρμοδίων εκπαιδευτών.

Εάν έχεις οποιαδήποτε απορία για το αν τηρούνται όλοι οι κανονισμοί και οι προϋποθέσεις, μπορείς να το τσεκάρεις μέσα από το app της κοινωνικής, μη-κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας Safe Water Sports. Η πρωτοβουλία ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.

Δεύτερη αιτία θανάτου για τα παιδιά ο πνιγμός

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Safe Water Sports υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 50,000 Ευρωπαίοι πολίτες (EΕ 27) τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ και σε δραστηριότητες με σκάφη. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως 18 ετών.

Διάβασε επίσης: Πρώτες βοήθειες για έγκαυμα – και tips για την ασφάλεια όλης της οικογένειας

Διάβασε επίσης: Όλα τα ΛΑΘΗ που έκανα στις διακοπές με παιδιά!

4 βασικά σημεία την ασφάλεια στη θάλασσα

• Τα πολύ μικρά παιδιά απαιτούν μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή καθώς και συνεχή επίβλεψη από τους γονείς. Τα μικρά παιδιά δεν κατανοούν τους κινδύνους που κρύβονται και μπορούν να πνιγούν σε μόλις λίγα εκατοστά νερού σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

• Ο σωστός κανόνας, είτε στο νερό είτε δίπλα σε αυτό, είναι να έχουν τα παιδιά εποπτεία συνεχώς και οι γονείς ή τα άτομα που επιβλέπουν και προστατεύουν τα παιδιά να βρίσκονται ανάμεσα στον πιθανό κίνδυνο και τα παιδιά.

• Στα μεγαλύτερα παιδιά και τους έφηβους εξηγούμε τι μπορεί να κάνει το χώρο κοντά στη θάλασσα επικίνδυνο, όπως για παράδειγμα μεγάλα βράχια κρυμμένα κάτω από την επιφάνεια, ή ένα δυνατό υπόγειο ρεύμα.

• Πολλοί τραυματισμοί που συνδέονται με το νερό τελικά δεν συμβαίνουν μέσα στο νερό, αλλά κοντά σε αυτό, όπως χτυπήματα από πέσιμο λόγω ολισθηρών ή βρεγμένων επιφανειών.

The Mamagers Update 

Υπερβολική ζάχαρη στις βρεφικές τροφές, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

5 συχνά λάθη που κάνουμε ως γονείς σχετικά με την αντηλιακή προστασία των παιδιών μας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i