Μύρισε λεμόνι και άλλα 5 τρόποι να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου

Μερικά πολύτιμα tips για να κάνεις περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο! Ναι, γίνεται!

businesswoman-working-in-an-office-looking-out-of-the-window-picture-id639468294 Credit: monkeybusinessimages

Aν η μέρα τελειώνει κι εσύ εύχεσαι να είχες λίγο περισσότερο χρόνο (και διάθεση) για να τα βγάλεις πέρα και να ολοκληρώσεις όλα τα πιθανά projects, τότε τι θα έλεγες για μερικά super tricks για να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου;

Κάνε πρώτα το πιο δύσκολο

Μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο να αρχίσεις με τα μικρότερα projects, αλλά τελικά αφήνοντας τη δυσκολότερη δουλειά για το τέλος, αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνεις πίσω λόγω κούρασης, λέει ο Stever Robbins, career coach.

Η κατάλληλη στιγμή

Η μέρα πρακτικά δεν θα μεγαλώσει, αλλά εσύ θα λειτουργήσεις με στρατηγική. Δηλαδή, σύμφωνα με μία έρευνα της Gloria Mark στο University of California, θα ασχοληθείς με τα πιο σημαντικά και δύσκολα projects από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2-3 το μεσημέρι. Η ώρα μετά το μεσημεριανό είναι 'dead zone', αφού θα έχεις φάει και θα νυστάζεις.

Η σωστή στάση σώματος

Σύμφωνα με μία έρευνα του Health Psychology, η σωστή στάση του σώματος θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου και να διώξεις τα αρνητικά συναισθήματα. Μετάφραση: Θα «κατακτήσεις» και τα δυσκολότερα to-do στη λίστα σου.

Θέσε χρόνο

Αν δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς και συνέχεια κάτι σού αποσπά την προσοχή, βάλε ένα χρονόμετρο για 25 λεπτά και δούλεψε απόλυτα αφοσιωμένη μέχρι να χτυπήσει.

Δούλεψε για 52 λεπτά και κάνε διάλειμμα για 17 λεπτά

Σύμφωνα με τους δημιουργούς ενός software προγράμματος που ονομάζεται DeskTime, οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι δουλεύουν σκληρά για 52 λεπτά και έπειτα κάνουν διάλειμμα για 17 λεπτά. Ακόμα καλύτερα, κατά τη διάρκεια των 17 λεπτών απομακρύνονται από τον υπολογιστή τους, με αποτέλεσμα όταν επιστρέφουν να είναι ακόμα πιο παραγωγικοί (και το μυαλό και τα μάτια τους τούς ευχαριστούν γιαυτό).

Μύρισε λεμόνι

Σύμφωνα με μία έρευνα από μία ιαπωνική εταιρεία αρωμάτων με το όνομα Takasago, οι άνθρωποι που εργάζονταν μπροστά από υπολογιστές έκαναν 54% λιγότερα τυπογραφικά λάθη, όταν ο αέρας είχε ψεκαστεί με άρωμα  λεμονιού. Ακόμα και ένα φλυτζάνι τσάι με άρωμα λεμόνι θα «δουλέψει» υπέρ σου.

Διάβασε επίσης: Πώς θα συνεχίσεις να είσαι παραγωγική μετά τις 3 μ.μ. στο γραφείο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i