Γιατί η συμμετοχή των παιδιών σε τραγούδια με παλαμάκια είναι ευεργετική

Ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ben – Gurion του Νέγκεβ (BGU) διεξήγαγε την πρώτη έρευνα

piano-girl-picture-id157603252 Credit:cinoby

Στο Ισραήλ ένας ερευνητής διεξήγαγε την πρώτη έρευνα για τραγούδια τα οποία συνοδεύονται από χειροκρότημα, αποκαλύπτοντας έναν άμεσο σύνδεσμο ανάμεσα σε αυτές τις δραστηριότητες και την ανάπτυξη σημαντικών ικανοτήτων σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών πανεπιστημίου.

Ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ben – Gurion του Νέγκεβ (BGU) διεξήγαγε την πρώτη έρευνα για τραγούδια τα οποία συνοδεύονται από χειροκρότημα, αποκαλύπτοντας έναν άμεσο σύνδεσμο ανάμεσα σε αυτές τις δραστηριότητες και την ανάπτυξη σημαντικών ικανοτήτων σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών πανεπιστημίου.

«Βρήκαμε ότι παιδιά της πρώτης, δευτέρας και τρίτης τάξης που τραγουδούν αυτά τα τραγούδια επιδεικνύουν ικανότητες απούσες σε παιδιά που δεν παίρνουν μέρος σε παρόμοιες δραστηριότητες», εξηγεί η Δρ. Ίντιτ Σούλκιν μέλος του Εργαστηρίου Μουσικής Επιστήμης του Τμήματος Τεχνών του Πανεπιστημίου. «Επίσης διαπιστώσαμε πως παιδιά τα οποία ερμηνεύουν αυθόρμητα τραγούδια με τη συνοδεία χειροκροτήματος στην αυλή κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, έχουν πιο καθαρό γραφικό χαρακτήρα, γράφουν καλύτερα και κάνουν λιγότερα ορθογραφικά λάθη»…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i