Σωστή διαχείριση χρόνου: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δε θα έκαναν ποτέ ΑΥΤΟ το λάθος

Έτσι θα πετυχαίνεις κάθε στόχο σου.

γυναίκα διαλογισμός άγχος δουλειά ηρεμία πίεση grinvalds

Έχοντας τελειοποιήσει την «τέχνη» της αναβλητικότητας, πάντα μου κινούσε το ενδιαφέρον ο τρόπος που διαχειρίζονται τον χρόνο τους οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι του κόσμου. Πώς καταφέρνουν να διαχειρίζονται τα προγράμματα τους και να «ξεζουμίζουν» την παραγωγικότητα τους, κάθε μέρα;

Η career expert Amanda Augustine εξηγεί πως είναι πιο απλό απ'ότι νομίζεις. Στην πραγματικότητα, η Augustine θεωρεί πως οι επιτυχημένοι άνθρωποι, απλώς, δεν ξεκινούν ένα νέο project χωρίς να ξεκαθαρίσουν τους συγκεκριμένους στόχους που έχουν από τους εαυτούς τους.

Διάβασε επίσης: Τα 3 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε Δευτέρα

«Βεβαιώσου πως ο στόχος σου είναι ξεκάθαρος. Μη δηλώνεις απλά "θέλω μια καινούργια δουλειά" ή "θέλω να βγάλω περισσότερα χρήματα"» λέει η Augustine σε  συνέντευξη της στο Business Insider. «Και οι δύο αυτοί στόχοι είναι πολύ αόριστοι και θα είναι δύσκολο να "χτίσεις" μία στρατηγική γύρω από αυτούς. Αντιθέτως, σκέψου σε τι είσαι καλή, τι απολαμβάνεις, σε τι δεν είσαι τόσο καλή και ποιες είναι οι υπευθυνότητες που μισείς, ώστε να καθορίσεις το σωστό στόχο».

Η ίδια, μάλιστα, πρόσθεσε πως «χωρίζοντας τον στόχο σου σε κομμάτια και αναλαμβάνοντας ξεχωριστά κάθε κομμάτι, έχεις λιγότερες πιθανότητες να μπουχτήσεις και να αποθαρρυνθείς. Αυτή, μάλλον, είναι η διαφορά ανάμεσα στο να τα παρατήσεις και στο να μείνεις δεσμευμένη στον στόχο σου».

Έχεις στόχους; Ξεκίνα σήμερα, γράφοντας τους σε ένα χαρτί και... καλή τύχη!

Διάβασε επίσης: 8 συνήθειες που έχουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι με δύναμη θέλησης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i