Οι πρώτες σου γιορτές με ενήλικα παιδιά - Θα σε χτυπήσει ή όχι το σύνδρομο της άδειας φωλιάς;

Αν έχεις πλέον ενήλικα παιδιά, ετοιμάσου για να ζήσεις διαφορετικά τις γιορτές. 

Μία ημέρα για τα Χριστούγεννα! By Alla Shcherbak

Όταν συνειδητοποίησα ότι στο σπίτι μας ζούμε πλέον τέσσερις ενήλικες, συγκλονίστηκα. Και εννοείται πως τα τελευταία χρόνια που τα παιδιά μου έχουν περάσει πλέον και τα δύο τα 18 τους χρόνια συγκλονίζομαι με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Αλλά δεν θα σου μιλήσω εδώ για αυτούς. Θα σου πω μόνο για την εμπειρία μου από τις πρώτες γιορτές με ενήλικα παιδιά. Τι μπορείς να περιμένεις και τι μερικές ιδέες για να εφαρμόσεις.

Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς σε χριστουγεννιάτικη version

Τι λοιπόν να περιμένεις από τις πρώτες σου γιορτές με ενήλικα παιδιά, σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου εμπειρία;

Δεν θα κάνετε μαζί γιορτές. Όσο κι αν... πονάει, πιθανότατα τα ενήλικα παιδιά σου θα έχουν ήδη κανονίσει το πρόγραμμά τους για τις γιορτινές ημέρες και νύχτες.

Πιθανότατα όμως θα κάνουν μερικές... guest εμφανίσεις. Γιατί παραμένουν μέλη της οικογένειας και όπως επιθυμείς εσύ να είσαι μαζί τους, την ίδια ζεστασιά και αγάπη νιώθουν και τα παιδιά αυτές τις ημέρες. Ακόμη κι αν δεν στο δείχνουν.

Δεν θα μπορείς να φύγεις ταξίδι όμως. Ή ίσως εσύ να μπορείς. Εμένα την πρώτη χρονιά με είχε χτυπήσει αλύπητα το σύνδρομο της άδειας φωλιάς και ήθελα να μείνω στην οικογενειακή εστία. Ακόμη κι αν τα παιδιά έλειπαν σχεδόν όλη τη μέρα και σίγουρα όλη τη νύχτα. Φρουρός του χριστουγεννιάτικου δέντρου!!! Και μια που το αναφέρω...

...Θα στολίσεις το δέντρο μόνη σου. Και είναι πολύ πιθανό να συγκινηθείς βάζοντας τα στολίδια που έχεις κρατήσει από τις κατασκευές τους στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό... Γύρνα φύλλο. Πρότεινε στα παιδιά σου, που σίγουρα αγαπούν τα ταξίδια, να ξεκινήσετε μια νέα παράδοση: Να φέρνουν ένα στολίδι για το δέντρο σας από κάθε πόλη που επισκέπτονται.

Ώρα για αλλαγές

Θα νιώσεις ξανά ζευγάρι με τον σύντροφό σου. Κι αυτό έχει προφανώς τα καλά του. Ώρα για να ανακαλύψετε ξανά τη σχέση σας και ο ένας τον άλλον. Ξέχνα το σύνδρομο της άδειας φωλιάς! Προγραμμάτισε εξόδους και δραστηριότητες που αρέσουν και στους δύο και που ίσως είχατε στερηθεί όσο τα παιδιά ήταν μικρά και έπρεπε να ακολουθείτε το δικό τους πρόγραμμα.

Ώρα για νέες παραδόσεις. Τα παιδιά μεγαλώνουν, οι συνθήκες αλλάζουν, οι παραδόσεις γιατί να μένουν ίδιες; Βρείτε μια νέα οικογενειακή παράδοση για τις γιορτές, π.χ. να βγείτε όλοι μαζί για φαγητό ένα βράδυ ή να πάτε στο θέατρο.

Και ώρα για νέες προσθήκες στο γιορτινό τραπέζι. Άνοιξε το σπίτι και την καρδιά σου για τους συντρόφους των παιδιών σου, αν και τα παιδιά θέλουν να τους φέρουν στο σπίτι τις γιορτές. Μην το μεγαλοποιήσεις, τα πράγματα είναι απλά. Δεν πρόκειται για επισημοποίηση σχέσης, απλά τα παιδιά είναι πιο cool απ' ότι ήμασταν εμείς. Απλά φέρσου ευγενικά και φιλικά, όπως θα έκανες αν έφερναν τους κολλητούς τους.

Διάβασε επίσης: 3 πράγματα που έχω να σου πω για το σύνδρομο της άδειας φωλιάς

Διάβασε επίσης: «Ξέρεις πόσος καιρός χωρίζει το «μαμά, κούνιες» από το «μαμά, θα πάω στη Γαλλία»; ΣΤΙΓΜΕΣ.»

The Mamagers Update 

ΔιαβαΖΩ: Συγκεντρώνουμε βιβλία για τους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων

Αυτό το νοσοκομείο στέλνει τα νεογέννητα στο σπίτι μέσα σε χριστουγεννιάτικες κάλτσες!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i