Πιπίλα: Μάθε τα μυστικά της

Πως να διακρίνεις αν το μωρό σου έχει πάθει εξάρτηση από την πιπίλα του και τι ακριβώς μπορείς να κάνεις για αυτό.

Πιπίλα: Μάθε τα μυστικά της

Μπορεί να την θεωρείς ως ένα από τους σημαντικότερους συμμάχους στην ανατροφή του μωρού σου (και κυρίως στην… ησυχία σου), ωστόσο η παρατεταμένη χρήση της μπορεί να έχει το τίμημά της. Τι εννοούμε; Υπάρχει πιθανότητα το μωρό να εξαρτηθεί απ’ αυτήν και ν’ αρνείται να την εγκαταλείψει. Διάβασε πώς μπορείς να την περιορίσεις, ανάλογα με τον λόγο για τον οποίο την αποζητά.

Αν, λοιπόν, την χρησιμοποιεί για να:

  • ηρεμήσει: Προτίμησε να δοκιμάσεις άλλες μεθόδους για να το χαλαρώσεις. Ένα χάδι, μία ζεστή αγκαλιά, ένα ήρεμο παιδικό τραγούδι ή ακόμα ένα μασάζ με παιδικό γαλάκτωμα ή λάδι λεβάντας μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά. Αν επιμένει να κλαίει, τότε πολύ πιθανόν να έχει κάποιο πρόβλημα (κολικός, δοντάκια κ.λπ).

  • το πάρει ο ύπνος: Είναι γεγονός ότι ένα κουρασμένο μωρό χαλαρώνει με τη βοήθεια της πιπίλας. Σ’ αυτή την περίπτωση, καλό είναι να την βγάζεις από το στόμα του αμέσως μόλις διαπιστώσεις ότι έχει αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα.

  • ανακουφιστεί: Τα παιδιά που έχουν συνηθίσει να έχουν στο στόμα μια πιπίλα συνήθως την θεωρούν ως φυσικό… ηρεμιστικό κάθε φορά που αισθάνονται φόβο ή ανησυχία για κάτι. Την επόμενη λοιπόν φορά που διαπιστώσεις ότι κάτι το ταλαιπωρεί, προσπάθησε να το ηρεμήσεις και να μειώσεις την ένταση και το φόβο του χαιδεύοντάς τους λοβούς των αυτιών του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i