Πώς θα διαχειριστείς με επιτυχία το νέο αφεντικό σου

5 πολύτιμες συμβουλές για να τα βγάλεις πέρα.

neo-afentiko-default

Ένας νέος διευθυντής μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πως πρέπει να «χτίσεις» από την αρχή τη φήμη σου, να αποδείξεις την αξία σου και να αναδείξεις τις ικανότητες σου. «Παίζοντας» σωστά έχεις μπροστά σου μία μεγάλη ευκαιρία.

Ιδού, 5 κορυφαίες συμβουλές από συμβούλους καριέρας.

Πριν έρθει στο γραφείο.

Προετοιμάσου! «Έλεγξε τους λογαριασμούς του στα social media για να πάρεις μία γεύση από την προσωπικότητα του και το επαγγελματικό του background. Ποιος είναι; Τι κάνει;», προτείνει ο σύμβουλος καριέρας Steve Nicholls.

Την πρώτη μέρα.

Να είσαι δραστήρια και βοηθητική, γιατί είναι πιθανόν να είναι και εκείνος (ή εκείνη) αγχωμένος. «Συστήσου με το όνομα και τον επαγγελματικό τίτλο σου. Σκέψου τι θα ήθελες εσύ να μάθεις την πρώτη μέρα στη νέα δουλειά σου: πού είναι το μπάνιο, πώς δουλεύει ο εκτυπωτής κτλ. Το να είσαι χρήσιμη είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις εντύπωση», λέει η ειδική καριέρας Karen Perkins.

Την πρώτη εβδομάδα.

Άστον να τακτοποιηθεί. «Έπειτα, προς το τέλος της εβδομάδας μπορείς να κουβεντιάσεις. Για παράδειγμα ρώτα πως μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του αν χρειαστείς κάποια υποστήριξη. Με email; Να πας στο γραφείο του;» Μετά, δείξε τους στόχους σου. «Σα να είσαι σε συνέντευξη για δουλειά: επικοινώνησε τις ικανότητες σου και τον τομέα στον οποίο επιθυμείς να εξελιχθείς».

Τον πρώτο μήνα.

Η Perkins εξηγεί πως «θα ήταν καλό να κουβεντιάζεις κι άλλα πράγματα που δεν έχουν σχέση με τη δουλειά, καθώς έτσι αναπτύσσεις μία συμπάθεια».

Στους 3-6 μήνες.

«Ρώτα αν υπάρχει κάτι που θα προτιμούσε να το κάνεις διαφορετικά, για να μπορέσεις να πάρεις feedback. Eπίσης, υπενθύμισε τους στόχους σου και ζήτα συμβουλή. Άλλωστε, η δουλειά του είναι να σε καθοδηγεί».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i