20, 30, 40+: Η σωστή skincare ρουτίνα που καλό είναι να ακολουθείς ανάλογα με την ηλικία σου

Ποια βήματα προτείνουν οι δερματολόγοι να ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου, σε κάθε φάση της ηλικίας σου.

skin iStock

Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι το παν, αν θες να είναι υγιής και όμορφη. Και μάλιστα, καλό είναι να αρχίζεις από νωρίς τη φροντίδα της, ακόμα και από τα early 20s, καθώς έτσι διασφαλίζεις ότι θα είναι λαμπερή για πολλά πολλά χρόνια. 

Σύμφωνα με τους περισσότερους δερματολόγους μάλιστα, η ενδεδειγμένη φροντίδα που καλό είναι να υιοθετείται από όλες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι μια πολύ βασική ρουτίνα συγκεκριμένων βημάτων: καθαρισμός, ενυδάτωση, προστασία από τον ήλιο.

Δες επίσης: Το κορεάτικο skincare trend που έχει γίνει viral στο TikTok θα σου χαρίσει την πιο απαλή επιδερμίδα που είχες ποτέ

Όπως πολύ περιεκτικά αναφέρει και η διάσημη δερματολόγος Jenny Liu στο προφίλ της στο Instagram, δεν υπάρχουν dos & donts ή άλλοι κανόνες όσον αφορά την skincare ρουτίνα περιποίησης, καθώς οτιδήποτε δουλεύει για τον καθένα είναι ok. Παρ' όλα αυτά, η ίδια προτείνει μερικές κατευθύνσεις που όλες μας μπορούμε να ακολουθήσουμε αν θέλουμε:

#1. Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη ηλικία για να ενσωματώσεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου. Αν θεωρείς ότι τη χρειάζεται το δέρμα σου, μπορείς να την ξεκινήσεις ακόμα και από τα 25+.

#2. Όσον αφορά την αντιγήρανση, η πρόληψη είναι το παν γι' αυτό και πρέπει να ενυδατώνει κανείς το πρόσωπό του εντατικά και από πολύ μικρή ηλικία.

#3. Η απολέπιση δεν είναι για όλα τα δέρματα ούτε πρέπει να γίνεται (πολύ) συχνά σε όλους. Είναι παρ' όλα αυτά θαυματουργή σε επιδερμίδες που υποφέρουν από θαμπάδα ή υπερμελάγχρωση.

#4. Οι κρέμες ματιών και αυτές που απευθύνονται στην ενυδάτωση του λαιμού δεν είναι απολύτως απαραίτητες, μπορούν να αντικατασταθούν και από την ενυδατική σου. Βέβαια, ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, όταν αυτές κάνουν την εμφάνισή τους, και καλό είναι να χρησιμοποιούνται από γυναίκες 30+.

5 κόκκινα κραγιόν για να γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Δες στο παρακάτω βίντεο τα essentials της skincare περιποίησης σε κάθε ηλικιακή φάση (20, 30, 40+):

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i