Δερματολόγος προειδοποιεί: αυτά τα 2 συμπληρώματα ομορφιάς είναι άχρηστα!

Εάν θέλεις να ενισχύσεις το δέρμα σου και να αποκτήσεις γερά μαλλιά πάρε τα σωστά συμπληρώματα ομορφιάς!

beauty istock

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας μπορεί να γίνει λιγότερο σφριγηλό λόγω της μείωσης της υγρασίας, που συνοδεύεται από απώλεια ελαστικότητας και τα μαλλιά μας να αραιώνουν. 

Ο δερματολόγος - αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου έχει εντοπίσει δύο κοινά χρησιμοποιούμενα συμπληρώματα ομορφιάς που μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά.

Σχετικό: Τι ώρα παίρνουμε τις βιταμίνες για να δίνουν το 100% στον οργανισμό μας;

Τα 2 συμπληρώματα ομορφιάς που δεν έχουν αποτέλεσμα στα μαλλιά

Αυτά τα δύο συνηθισμένα συμπληρώματα ομορφιάς για τα μαλλιά που δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο νομίζεις.

1. Βιοτίνη

Η βιοτίνη μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική για τις ανάγκες αντιγήρανσης των μαλλιών και του δέρματος, όπως πολλοί υποθέτουν. Ενώ τα σημάδια ανεπάρκειας βιοτίνης περιλαμβάνουν απώλεια μαλλιών, δερματικά εξανθήματα και εύθραυστα νύχια, η αποτελεσματικότητα της βιοτίνης σε συμπληρώματα για τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια ως μέσο για τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων δεν υποστηρίζεται σε μελέτες μεγάλης κλίμακας.

Η βιοτίνη είναι στην πραγματικότητα η μόνη βιταμίνη Β που παράγει το σώμα μας. Επιπλέον, μια κανονική δυτική δίαιτα προσφέρει κανονικά επαρκή ποσότητα βιοτίνης την οποία αντλούμε από την κατανάλωση πρωτεΐνης. Ως εκ τούτου, τα συμπληρώματα βιοτίνης για τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα είναι περιττά για να είμαστε υγιείς, επειδή η συνιστώμενη ημερήσια δόση τους είναι ήδη καλλυμένη.

Η λήψη συμπληρωμάτων βιοτίνης μπορεί μερικές φορές να αποκρύψει τα αποτελέσματα των εξετάσεων ούρων και αίματος, όπως το τεστ εγκυμοσύνης.

Σχετικά: Αντιμετωπίζεται τελικά η τριχόπτωση με βιταμίνες;

2. Ελαστίνη

Το επόμενο συμπλήρωμα αντιγήρανσης που πρέπει να αποφύγεις εάν έχεις αραιά μαλλιά είναι η ελαστίνη. Αυτό είναι ένα συστατικό που θα δώσει στα μαλλιά σου περισσότερη ελαστικότητα για να μην σπάνε. Ωστόσο, δεν μεγαλώνει τα μαλλιά και δεν βοηθά με την τριχόπτωση.

2 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για υγιές δέρμα και μαλλιά

1. Βιταμίνη Ε

Ένα χρήσιμο συμπλήρωμα για μια πιο λαμπερή, ελαστική και λαμπερή επιδερμίδα είναι η βιταμίνη Ε. Παράγεται φυσικά από το σμήγμα που εκπέμπεται μέσω των πόρων του δέρματος.

Αυτή η βιταμίνη διατηρεί το δέρμα υγιές και σφριγηλό. Όσοι έχουν ξηρό δέρμα δεν παράγουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Ε, οδηγώντας σε ρυτίδες, μαύρα στίγματα και φλεγμονές. Η προσθήκη ενός συμπληρώματος βιταμίνης Ε στο πρωινό σου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βοηθήσεις στη μείωση και την πρόληψη των ρυτίδων.

Η καλύτερη συμβουλή είναι ότι η απορρόφηση της βιταμίνης Ε στο σώμα μπορεί να ενισχυθεί συνδυάζοντάς την με τρόφιμα που περιέχουν καλά λιπαρά, λόγω της λιποδιαλυτής φύσης της. Για βέλτιστη απορρόφηση και επιπλέον βιταμίνη Ε, θα μπορούσες να προσθέσεις ένα αβοκάντο στο πρωινό σου επειδή είναι γεμάτο με καλά λιπαρά και βιταμίνη Ε.

2. Έλαιο κολοκυθόσπορου

Το έλαιο κολοκυθόσπορου αξίζει επίσης ως συστατικό συμπληρώματος, ή ακόμα και μόνο του. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη της τρίχας και βοηθά όσους έχουν αραιά μαλλιά. Το έλαιο ενισχύει περισσότερους θύλακες τρίχας στη φάση ανάπτυξης των μαλλιών που σημαίνει ότι μπορείς να δεις παχύτερες τρίχες κοντά στις ρίζες σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Αυτό το συστατικό είναι επίσης ενυδατικό, έτσι μπορεί να σταματήσει το σπάσιμο της τρίχας και την ευθραυστότητα των μαλλιών σου, όταν χρησιμοποιείται σωστά.

Σχετικά: Βιταμίνη Ε για το πρόσωπο: Γιατί τη χρειάζεται η επιδερμίδα μας;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i