Οι ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον σύντροφό σου για να περάσει η σχέση σας στο επόμενο στάδιο

Είτε βρίσκεσαι στην αρχή της σχέσης ή είστε καιρό μαζί, πρέπει να γνωρίζεις το πού βαδίζετε.

σχέσεις iStock

Είναι όμορφο και ρομαντικό να αφήνεις τη σχέση να σε πηγαίνει μόνη της, ωστόσο σε κάποια σημεία ή σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να θέλεις να γνωρίζεις τι συμβαίνει και αν με αυτό τον άνθρωπο υπάρχει μέλλον. Είτε αν μόλις ξεκινήσατε τη σχέση, είτε αν είστε καιρό μαζί, υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις, των οποίων οι απαντήσεις ίσως σας φέρουν πιο κοντά, ίσως πάλι σας δείξουν πως τα θέλω σας δεν συμπίπτουν. 

Τον πρώτο καιρό

Αναμφίβολα, στην αρχή θέλεις να γνωρίσεις τον άλλο, ώστε να καταλάβεις αν αυτός ο άνθρωπος είναι συμβατός μαζί σου. Ρώτησέ τον τι είναι αυτό που τον κάνει να είναι ο εαυτός του και άφησέ τον να σου πει για το παρελθόν του, τα θέλω του, τα ενδιαφέροντά του, αλλά και τα σχέδιά του. Όσο η σχέση σας μοιάζει να προχωρά, μπορείς να τον ρωτήσεις τι είναι αυτό που ο ίδιος ψάχνει σε μία σύντροφο αλλά και να δεις αν έχετε τις ίδιες αξίες. Μπορεί να μην συμφωνείτε στα πάντα, ωστόσο οφείλετε να έχετε κάποιες κοινές απόψεις στα σημαντικά ζητήματα. 

Σχέση σε μεγάλη ηλικία

Όταν ξεκινήσεις μία σχέση και δεν βρίσκεσαι στη δεκαετία των 20, ξέρεις ακριβώς τι θέλεις, επομένως αν ενδιαφέρεσαι ή όχι να κάνεις παιδί, οφείλεις να γνωρίζεις ποια είναι η άποψη του πιθανού σου συντρόφου. Αρχικά, οφείλεις να ρωτήσεις αν ο άλλος βλέπει τη σχέση σας ως κάτι μακροχρόνιο ή κάτι σεξουαλικό. Στη συνέχεια, μπορείς να μάθεις ποια είναι η άποψή του για τον γάμο και τα παιδιά, όπως και το πώς σκοπεύει να κρατήσει τη σχέση ενδιαφέρουσα μετά από χρόνια. 

Μακροχρόνια σχέση

Ακόμα κι αν είστε χρόνια με τον σύντροφό σου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επαναπροσδιορίσετε κάποια πράγματα, καθώς μην ξεχνάμε πως οι άνθρωποι όπως και οι σχέσεις εξελίσσονται. Γι' αυτό μπορείς να τον ρωτήσεις αν θεωρεί πως άλλαξε μέσα στα χρόνια, κάτι που θα βοηθήσει στην επικοινωνία της σχέσης σας. Στη συνέχεια, μπορείς να του θέσεις την ερώτηση με ποιον τρόπο θα μπορούσες εσύ η ίδια να είσαι δίπλα του. Αυτό θα του δείξει και ότι τον νοιάζεσαι, ενώ ενδέχεται να ακούσεις μία απάντηση που μπορεί να σε εκπλήξει θετικά. Επιπλέον, μπορείτε μαζί να βρείτε τρόπους για να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί, επομένως ρώτησέ τον τι θα ήθελε να κάνετε μαζί. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i