Κοιμόμαστε χώρια: Πώς το sleep divorce μπορεί να σώσει μία σχέση

Ποιος είπε ότι πρέπει να είστε 24 / 7 μαζί;

Κοιμόμαστε χώρια iStock

Ακούς τη λέξη διαζύγιο και ο νους σου πάει στο κακό. Γενικότερα η λέξη αυτή έχει συνδεθεί με δυσάρεστα σενάρια και άσχημα συναισθήματα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε αρκετές σχέσεις ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο δεν αποτελεί απαραίτητα ένα κακό πράγμα για τους συντρόφους. Έτσι και στην περίπτωση του διαζυγίου στον ύπνο, η συγκεκριμένη πρακτική περισσότερα οφέλη έχει να προσφέρει στους συντρόφους παρά μειονεκτήματα. 

Υπάρχει ενδεχόμενο δύο σύντροφοι να δυσκολεύονται να κοιμηθούν μαζί, είτε διότι έχουν διαφορετικά προγράμματα και τρόπο ζωής, είτε επειδή ένας από τους δύο μπορεί να ροχαλίζει ή επειδή ένας από τους δύο δεν θέλει να μοιράζεται το κρεβάτι του κατά τον ύπνο. Αυτό δεν είναι πρόβλημα και δεν σημαίνει πως μιλάμε για ένα μεγάλο εμπόδιο στη σχέση. Αντίθετα, αν αποφασίσετε να πάρετε διαζύγιο στον ύπνο, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η σχέση σας να βελτιωθεί. 

Η σημασία του ύπνου στην υγεία (και στη σχέση)

Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει μετρώντας λίγες ώρες ύπνου και έχοντας μία κακή διάθεση όλη μέρα. Αυτό αμέσως επηρεάζει την καθημερινότητά σας και αναμφίβολα δυσκολεύει τη σχέση σας. Η ψυχική σας υγεία οφείλει να βρίσκεται στη λίστα με τις προτεραιότητες και η ποιότητα του ύπνου σας παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση αυτής. "Ο ποιοτικός ύπνος μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να μειώσει το ρίσκο σοβαρών προβλημάτων υγείας και να αυξήσει την ποιότητα της ζωής σας", εξηγεί η ψυχολόγος Shelby Harris. Συνεπώς, δεν ακούγεται παράλογο το να θέλετε κοιμάστε μόνη από τη στιγμή που μαζί με παρέα φαίνεται να μην έχει αποτέλεσμα. 

Διαζύγιο ύπνου: Τι συμβαίνει στη σχέση;

Όσο κι αν η λέξη διαζύγιο είναι απαγορευτική σε μία σχέση / γάμο, το διαζύγιο στον ύπνο δεν θα σας απομακρύνει, αρκεί φυσικά να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να κρατήσετε δυνατό τον δεσμό σας-  ό,τι δηλαδή θα κάνατε ακόμα κι αν δεν κοιμόσασταν χώρια. Αυτό σημαίνει πως δεν θα σταματήσουν οι εκδηλώσεις αγάπης και τρυφερότητας ακόμα κι αν δεν μοιράζεστε το ίδιο το κρεβάτι για τον ύπνο. Μπορείτε να περνάτε χρόνο μαζί πριν από τον ύπνο, να κάθεστε αγκαλιά και να μην χάνετε ευκαιρίες για σεξουαλική επαφή και στη συνέχεια να λέτε την καληνύχτα σας, αλλάζοντας δωμάτια. 

Θυμηθείτε πως σημασία έχει να κάνετε αυτό που ταιριάζει και λειτουργεί στη σχέση σας, χωρίς να σκέφτεστε το τι θα πείτε στους άλλους, όταν μάθουν για τη συμφωνία σας. Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το δικό σας wellbeing και δεν αφορά κανέναν άλλο. Προσπαθήστε, λοιπόν, να το εξηγήσετε όσο πιο θετικά γίνεται στους άλλους, χωρίς να νοιάζεστε για το τι πιστεύουν για τη σχέση σας.

Με τον ίδιο τρόπο οφείλετε να το προτείνετε και στον σύντροφό σας, αν η σκέψη περνάει από το μυαλό σας. Δώστε στον αγαπημένο σας να καταλάβει πως αυτό θα βελτιώσει τη σχέση σας, προβάλλοντας τα θετικά της πρακτικής αυτής και ζητώντας να πραγματοποιήσετε μία πιλοτική εβδομάδα για να δείτε πώς θα πάει. Δεν είναι κακό που το σκέφτεστε καθώς η ποιότητα του ύπνου που λαμβάνετε δεν επηρεάζει μόνο τη σχέση σας αλλά και την ίδια σας την υγεία. Μαζί στη ζωή, χώρια στον ύπνο. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i