Το dating μετά τα 40: 3 red flags που πρέπει να έχεις υπόψη σου

Και που πρέπει να σε κάνουν να φύγεις γρήγορα από αυτή τη σχέση.

σχέση μετά τα 40 iStock

Το να βγεις χαλαρά ραντεβού ή να αποφασίσεις να συνάψεις σχέση μετά τα 40 ίσως αποτελεί ένα "πρότζεκτ" που σε αγχώνει ιδιαίτερα αν έχεις μόλις βγει από μία μεγάλη σχέση - γάμο και μάλιστα υπάρχουν παιδιά στην εξίσωση. Νιώθεις ότι έχει περάσει αρκετός καιρός και δεν ξέρεις πώς πρέπει να φερθείς και τι πρέπει να νιώσεις. Μην αφήσεις το άγχος σου να σε καταβάλλει, ενώ αν παρατηρήσεις ένα από τα παρακάτω σημάδια, ίσως να είναι καλύτερα να απομακρυνθείς από αυτό το άτομο γιατί εξ'ορισμού φαίνεται πως δεν είναι αυτό που ψάχνεις.

Σύμφωνα με τη matchmaker Susan Trombetti, "μερικές φορές μοιάζει σαν να πρέπει να διαβάσεις τόμους πριν ξαναβγείς εκεί έξω", δεδομένου ότι σου προκαλεί δέος. Σίγουρα, όμως, πρέπει να έχεις τα μάτια σου 14, ώστε να εντοπίσεις τα 3 red flags που θα πρέπει να σε κάνουν να το "βάλεις στα πόδια".

1. Η πρώην 

Αν η πρώην σύζυγος / σύντροφος εμφανίζεται συχνά στη συζήτηση, με τον νέο σου σύντροφο να ψάχνει ευκαιρίες να πει κάτι άσχημο για εκείνη, αυτό δείχνει πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει ξεπεράσει την κατάσταση. "Ένας συναισθηματικά υγιής άνθρωπος έχει επεξεργαστεί το διαζύγιο ή τον χωρισμό και καταλαβαίνει το κομμάτι του σε αυτό. Έχει μεγαλώσει αρκετά για να ξέρει πως κάποιες φορές δεν λειτουργούν τα πράγματα και δεν είναι λάθος κανενός", εξηγεί η Trombetti. Ωστόσο, αν αυτό δεν έχει συμβεί, τότε καλύτερα να μην επενδύσεις. Παράλληλα, αν μιλάμε για έναν άνθρωπο που πράγματι έχει προχωρήσει, αλλά η πρώην σχέση του δεν τον αφήνει σε ησυχία, πραγματοποιώντας σκηνές και προβλήματα, τότε πάλι ίσως να μην είναι η κατάλληλη στιγμή για τους δυο σας. 

2. Κεφάλαιο παιδιά

Δεδομένου ότι κάνεις μία καινούρια αρχή μετά τα 40, αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει τον παράγοντα παιδιά που έχουν αποκτηθεί από προηγούμενη σχέση. Έτσι λοιπόν το αν θα συνάψεις σχέση με έναν άλλο άνθρωπο, είναι σημαντικό να ξέρεις το πώς εκείνος θα τους συμπεριφερθεί αν τύχει και έρθει σε επαφή μαζί τους. Είναι ευγενικός ή δεν λατρεύει την ιδέα; Μπορεί πράγματι να μην είναι φτιαγμένος για τον ρόλο του γονέα και αυτό είναι κατανοητό. Τουλάχιστον όμως η συμπεριφορά του οφείλει να είναι θετική προς εκείνα, αλλά και να έχει την κατανόηση ότι εκείνα έρχονται πάντα πρώτα. Από την άλλη, αν ο νέος σου σύντροφος έχει παιδιά πρέπει κι εσύ να καταλαβαίνεις τις υποχρεώσεις που ο γονιός έχει. Ωστόσο, αν οι επιθυμίες των παιδιών του είναι ο πατέρας τους να μην ξαναφτιάξει τη ζωή του, δημιουργώντας αρνητικές προς εσένα καταστάσεις, τότε καλύτερα να μην συνεχίσεις τη σχέση γιατί δεν θα έχει καλό τέλος. 

3. Οικονομική βοήθεια

Ακόμα δεν γνωρίζεστε καλά καλά και το πρώτο πράγμα που σου ζητάει ως χάρη είναι να του δανείσεις κάποια χρήματα. Σύμφωνα με την Trombetti, υπάρχουν πολλοί απατεώνες που θα πουλήσουν έρωτα για να βγάλουν κάποιο όφελος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βοηθήσεις κάποιον που τον νοιάζεσαι, αρκεί η σχέση σας ήδη να έχει φτάσει σε ένα επίπεδο στο οποίο θα νιώθεις άνετα να το κάνεις. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i