Πότε θα παντρευτώ (και ποιον;) Δες τι λέει η θεωρία της βέλτιστης παύσης

Ξέρεις τι είναι;

shutterstock_392382031

Η θεωρία της βέλτιστης παύσης μπορεί να σου δώσει την καλύτερη δυνατή στρατηγική στο θέμα: αφιέρωσε χρόνο όσο είσαι νέα, απορρίπτοντας ως σοβαρό σύντροφο όποιον γνωρίζεις μέχρι να καταλάβεις τι κυκλοφορεί.

Όταν περάσει αυτή η φάση, επίλεξε το επόμενο άτομο που θα εμφανιστεί και θα είναι καλύτερο απ’ όσα έχεις γνωρίσει ως τώρα. Σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο της θεωρίας όμως, οι πιθανότητες να βρεις τον Κύριο Τέλειο έχουν σχέση με τον αριθμό αυτών που απορρίπτεις. Επομένως, σε πιο απλά ελληνικά:

  • Αν πρόκειται να βγεις με 10 άτομα σε όλη σου τη ζωή, έχεις τη μέγιστη πιθανότητα να βρεις τον Κύριο Τέλειο όταν απορρίψεις τους τέσσερις πρώτους εραστές.
  • Αν πρόκειται να βγεις με 20, θα πρέπει να απορρίψεις τα πρώτα οκτώ άτομα.
  • Αν πρόκειται να βγεις με άπειρα, θα πρέπει να απορρίψεις το πρώτο 37%, προκειμένου να έχεις επιτυχία.

Αλλά επειδή δεν μπορείς να ξέρεις προκαταβολικά με πόσους θα βγεις, η θεωρία προσαρμόζεται έτσι ώστε, αντί να ξέρεις με πόσους θα βγεις, να ξέρεις σε ποια ηλικία θα ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού και σε ποια ηλικία θες να σταματήσεις ώστε να παντρευτείς. Γνωρίζοντας αυτά, μπορείς να ξέρεις σε ποια ηλικία θα βρεις τον ένα και μοναδικό για σένα.

Αν λοιπόν ξεκινάς να βγαίνεις ραντεβού στα 15 και θες να αποκατασταθείς στα 40, στο πρώτο 37% των ραντεβού σου θα πρέπει να τους απορρίψεις όλους (λίγο μετά τα 24α γενέθλιά σου). Όταν τελειώσει αυτή η φάση της απόρριψης, το επόμενο άτομο που θα εμφανιστεί θα είναι το καλύτερο απ’ όσα έχεις γνωρίσει ως εκείνη τη στιγμή – και το ιδανικό για σένα.

Οι πληροφορίες είναι από το βιβλίο Τα Μαθηματικά της Αγάπης από τις Εκδόσεις Keybooks.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i