Θα με απατήσει; Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει

Ποιο χαρακτηριστικό είναι αυτό που αυξάνει τις πιθανότητες ο σύντροφος σου να... ξενοκοιτάξει;

def-apatisi

Ας ξεκινήσουμε από μία βασική (προ)υπόθεση πως η εξαπάτηση σε όλες τις μορφές της (δουλειά, σχέσεις, επιτραπέζια...) δεν αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητας σου. Αλλά ακόμα και στις στιγμές που το να «σπάσεις» τους κανόνες φαίνεται αρκετά ελκυστικό, μία νέα έρευνα υποδεικνύει πως οι πιθανότητες αυξάνονται ανάλογα με... το επίπεδο άγχους σου.

Σε ένα πολύ μικρό πείραμα, οι ερευνητές ζήτησαν από 63 μαθητές να ακούσουν χαλαρή μουσική και έπειτα κάτι πιο hardcore. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες έπαιζαν ένα απλό παιχνίδι στον υπολογιστή όπου υπήρχε ένας ολοφάνερος τρόπος για να «κλέψεις». Όσοι άκουγαν τη hardcore μουσική ένιωσαν περισσότερο αγχωμένοι, αυξάνοντας τις πιθανότητες να κάνουν... ζαβολιά.

Αν και οι ερευνητές δεν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτό βρίσκει εφαρμογή και στην πραγματική ζωή, ωστόσο πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα σκέψη: θα μπορούσε η αίσθηση πως απειλούμαστε να μας οδηγήσει στο να απατήσουμε τον σύντροφο μας; Αυτό μάλλον απαιτεί μία ακόμη έρευνα, αλλά αν το σκεφτείς λίγο μόνη σου θα δεις πως, ναι, έχει βάση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i