Βελτίωσε την καθημερινότητα σου σήμερα!

4 τρόποι να φέρεις την ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας!

01.12.2014

εχεις διαβασει

Αν δυσκολεύεσαι να ισορροπήσεις τις απαιτήσεις της δουλειάς και της ανάπαυσης στη ζωή σου, δεν είσαι η μόνη. Πολλοί άνθρωποι κάνουν υπερωρίες ή χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να είναι διαθέσιμοι όταν δεν βρίσκονται στο γραφείο.

«Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν ισορροπία στη ζωή τους επειδή συμβαίνουν περικοπές και απολύσεις στη δουλειά τους. Φοβούνται τι μπορεί να συμβεί στους ίδιους, έτσι προσθέτουν κι άλλες ώρες», λέει ο ψυχολόγος Robert Brooks, PhD, συν-συγγραφέας του The Power of Resilience: Achieving Balance, Confidence, and Personal Strength in Your Life.

«Ακόμη όμως κι αν γνωρίζεις πως δεν έχεις πολύ έλεγχο στις ώρες που πρέπει να εργάζεσαι, μπορείς να αναρωτηθείς με ποιους άλλους τρόπους μπορείς να προσθέσεις μεγαλύτερη χαρά στη ζωή σου», επισημαίνει ο Brooks. «Εστίασε το χρόνο και την προσοχή σου σε πράγματα που μπορείς να ελέγξεις».

Ιδού 4 τρόποι  να φέρεις λίγη περισσότερη ισορροπία στην καθημερινή σου ρουτίνα:

Σταμάτα τις δραστηριότητες που σου σπαταλούν χρόνο ή ενέργεια!

«Πολλοί άνθρωποι χάνουν το χρόνο τους σε δραστηριότητες ή ανθρώπους που δεν έχουν καμία σημασία – για παράδειγμα περνούν πάρα πολύ χρόνο στη δουλειά με έναν συνάδερφο που συνεχώς γκρινιάζει και κουτσομπολεύει», λέει η Marilyn Puder-York, PhD, ψυχολόγος και executive coach. Η συμβουλή της: Σκέψου τις δραστηριότητες που δεν πάνε μπροστά στην καριέρα ή την προσωπική σου ζωή και μείωσε το χρόνο που ξοδεύεις σε αυτές.

Μπορεί ακόμη και να καταφέρνεις να φεύγεις από τη δουλειά νωρίτερα αν κάνεις μια συνειδητή προσπάθεια να μειώσεις το χρόνο που περνάς στο Internet και στα social media, κάνοντας προσωπικά τηλεφωνήματα ή ελέγχοντας τον τραπεζικό σου λογαριασμό. «Συχνά μας απορροφούν αυτές οι συνήθειες που μας κάνουν πολύ λιγότερο αποτελεσματικές χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε», λέει η Stack.

Σκέψου ξανά τις καθημερινές σου μικροϋποχρεώσεις!

Σκέψου αν μπορείς να αναθέσεις σε άλλους κάποιες από τις χρονοβόρες δουλειές του σπιτιού ή υποχρεώσεις.

Θα μπορούσες να παραγγείλεις τα ψώνια σου online και να σου τα φέρουν στο σπίτι; Να παραλαμβάνουν και να σου φέρνουν τα ρούχα από το καθαριστήριο στο σπίτι ή στο γραφείο; Ακόμη κι αν έχεις σφιχτό προϋπολογισμό, μπορεί να ανακαλύψεις πως ο χρόνος που θα γλιτώσεις απ’ όλα αυτά αξίζει το έξοδο.

Επίσης, η Stack προτείνει να ανταλλάξεις υπηρεσίες με φίλους. Προσφέρσου να κάνεις εσύ δουλειές που απολαμβάνεις ή που σκοπεύεις να κάνεις έτσι κι αλλιώς. «Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις θα μπορούσες να ετοιμάσεις και να καταψύξεις ένα δυο γεύματα και να τα δώσεις σε μια φίλη με αντάλλαγμα να φροντίσει εκείνη να τυλίξει τα χριστουγεννιάτικα δώρα σου», λέει η Stack.

Διάβασε τη συνέχεια στη σελίδα 2

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

#shapegreece