Έρευνα: Οι άνδρες πιο ξεχασιάρηδες από τις γυναίκες

Μπορείς να του το δείξεις αυτό το άρθρο!

16.08.2019

Γράφει: Τάνια Ζερβού

εχεις διαβασει

Σχέση με μικρότερο άντρα: 6 λόγοι που οι γυναίκες το επιλέγουν

Αν ο σύζυγός σου είναι αφηρημένος, ξεχνά την επέτειο του γάμου σας ή το όνομα του καινούργιου σας γείτονα, μην ανησυχείς. Δεν είσαι η μόνη με έναν ξεχασιάρη άντρα στο σπίτι. Ακόμη και οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από το πόσο πολύ ξεχνούν οι άντρες.

«Ήταν αναπάντεχο να διαπιστώσουμε ότι οι άντρες ξεχνούν περισσότερο από τις γυναίκες. Αυτό δεν είχε τεκμηριωθεί ποτέ. Ήταν επίσης αναπάντεχη η διαπίστωση πως οι άντρες ξεχνούν το ίδιο είτε είναι 30 είτε εξήντα ετών. Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα», λέει ο καθηγητής Jostein Holmen, από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας (NTNU) στο Trondheim. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο BMC Psychology.

Τι έκανες έναν χρόνο πριν;

Ο Holmen και οι συνεργάτες του έκαναν εννέα ερωτήσεις για το πόσο καλά πίστευαν οι άνθρωποι πως θυμούνται, ως μέρος μιας μελέτης υγείας σε μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που διενεργήθηκε στην κεντρική Νορβηγία και ονομάζεται HUNT3.

Η HUNT3 είναι μία από τις μεγαλύτερες έρευνες υγείας που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ με ερευνητικό υλικό της απαντήσεις από περισσότερους από 48.000 ανθρώπους.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσο συχνά είχαν προβλήματα να θυμούνται διάφορα πράγματα, αν είχαν πρόβλημα να θυμούνται ονόματα και ημερομηνίες, αν μπορούσαν να θυμηθούν τι έκαναν έναν χρόνο πριν και αν μπορούσαν να θυμηθούν λεπτομέρειες από συζητήσεις. Οι άντρες ανέφεραν τα περισσότερα προβλήματα στις οχτώ από τις εννιά ερωτήσεις.

«Έχουμε κάνει διάφορες υποθέσεις γιατί οι άντρες αναφέρουν πιο συχνά προβλήματα μνήμης απ’ ότι οι γυναίκες, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε μια εξήγηση. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα άλυτο μυστήριο», λέει ο Holmen.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.