Το τέλος των ραντεβού και του αληθινού φλερτ;

Το τέλος των ραντεβού και του αληθινού φλερτ; Πόσο πολύ έχουν αλλάξει οι ισορροπίες των ραντεβού, και πόσο τελικά οι νέες πρακτικές απομακρύνουν τους ανθρώπους αντί να τους φέρνουν κοντά.

Το 80% εκείνων που ερωτήθηκαν συμφωνεί πως ένα ραντεβού είναι “μία προσχεδιασμένη έξοδος για δύο”.

Σύμφωνα με την 25χρονη Sara Svendsen, “ραντεβού είναι όταν σου ζητάει κάποιος προσωπικά να βγείτε έξω – κάτι που μερικές φορές μπορεί να μπερδευτεί με μια φιλική έξοδο, ανάλογα με τον τρόπο που αναφέρεται ή με τον τρόπο που χρησιμοποιεί κάποιος για να το προτείνει στον άλλο ή αν θα προκύψει τελικά να είναι ομαδική έξοδος”.

Το τέλος των ραντεβού και του αληθινού φλερτ; - εικόνα 1

photo: weheartit.com

Η νέα εποχή στο χώρο των ραντεβού

Τα όρια και οι προσδοκίες από την περίοδο του φλερτ έχουν μειωθεί σημαντικά. Αυτό σίγουρα δεν είναι καθόλου κακό. Συγκριτικά με πριν από πενήντα χρόνια, οι άντρες και οι γυναίκες έχουν περισσότερες επιλογές, ειδικά όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσουν με ποιον θα κάνουν σχέση. Τα γραπτά μηνύματα, η φιλική συναναστροφή και το χαλαρό σεξ έχουν απομακρύνει ένα μέρος από την πίεση έτσι που πολλοί νιώθουν χαλαροί και πιο άνετοι όταν γνωρίζουν καινούργιους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, ως αποτέλεσμα αυτής της μειωμένης προσδοκίας, κάποιες ρομαντικές δεξιότητες δεν έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ όταν έχει να κάνει με ραντεβού και ειδύλλια.

  • Η έλλειψη προσδοκιών που προκαλεί η συνήθεια της απλής συναναστροφής, σημαίνει πως πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα να πάρουν τις σχέσεις τους στα σοβαρά και αισθάνονται αρκετά άβολα όταν μια σχέση φτάνει στο επίπεδο της συναισθηματικής εγγύτητας.
  • Οι νέοι του Millennium τρομάζουν όταν ακούνε “θες να βγούμε ραντεβού” και το ίδιο ισχύει για πολλούς ελεύθερους και χωρισμένους μεσήλικες ενήλικες, σαν κάτι τέτοιο να σήμαινε πως είναι απελπισμένοι ή πως ένα ραντεβού σηματοδοτεί μια διαδικασία σχεδιασμένη να καταλήξει σε γάμο.
  • Αυτός ο φόβος ξεπερνιέται μέσα από τις συνηθισμένες πρακτικές μιας εξόδου (που όμως δεν αποκαλείται ραντεβού): Δηλαδή του σεξ χωρίς να προηγηθεί μεγάλη περίοδος γνωριμίας και των “φίλων με πλεονεκτήματα”. Και έχει αποτέλεσμα. Απομακρύνοντας τις επισημότητες και την τρομαχτική λέξη “ραντεβού”, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να είναι πιο απρόσωποι και νιώθουν λιγότερο ευάλωτοι.
  • Μια τυχαία έξοδος ή μία νύχτα μαζί απομακρύνουν την προσωπική ευθύνη οπότε όταν μία σχέση δεν λειτουργήσει, δεν βιώνεται ως μία απόρριψη – επειδή κανείς δεν χάνει εάν στην πραγματικότητα δεν έπαιζε το παιχνίδι.
  • Επιπλέον, η έλλειψη επισημότητας επιτρέπει στους ανθρώπους να πάρουν αποφάσεις από μια απόσταση. Πολλοί έχουν συνηθίσει να παίρνουν αποφάσεις μόνοι τους (για ποιους λόγους να εμπλακούν, πιθανοί σύντροφοι και εκδηλώσεις όπου θα παραβρεθούν) μέσα από την παρατήρηση, όπου ο εαυτός δεν εμπλέκεται με κάποιον άμεσο τρόπο, αλλά μένει πίσω για να εκτιμήσει το πεδίο.
  • Με το Facebook, το Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να πάρει κανείς πληροφορίες χωρίς να πρέπει να εκθέσει τον εαυτό του. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι γενικά νιώθουν όλο και πιο άβολα με την στενή, ένας προς έναν, επαφή.
  • Η απλή παρέα και η ερωτική σχέση χωρίς υποχρεώσεις κρατούν την ένταση υπό έλεγχο. Και όσο περισσότερο το κάνει αυτό ένας άνθρωπος, τόσο πιο άβολο γίνεται ένα “αληθινό” ραντεβού.

Το τέλος των ραντεβού και του αληθινού φλερτ; - εικόνα 2

photo: searchquotes.com

Τι αντίκτυπο έχουν όμως οι νέες πρακτικές;

Οι παραπάνω πρακτικές επαφής μειώνουν το πόσο ευάλωτος νιώθει κανείς. Συνηθίζοντας κάποιος να βασίζεται σε αυτές τις πρακτικές του επιτρέπεται να κρύβει τον μύχιο εαυτό του, εξακολουθώντας όμως να απολαμβάνει ρομαντική προσοχή από το άλλο φύλο. Ωστόσο, προκειμένου να βρει το σωστό ταίρι είναι βασικό να μάθει να νιώθει άνετα στο πλαίσιο ενός ραντεβού όπου και τα δύο μέρη γνωρίζουν πως ο άλλος τους “ζυγίζει” σαν πιθανό σύντροφο.

Μπορεί να αναρωτηθείς γιατί να συμβαίνει αυτό. Το να μπορεί να είναι κανείς ευάλωτος είναι το μυστικό για να προχωρήσει σε μακροχρόνιες σχέσεις βασισμένες σε συναισθηματική εγγύτητα. Όταν είμαστε ευάλωτοι είμαστε ο αληθινός μας εαυτός. Φυσικά, η προθυμία να είμαστε ευάλωτοι χτίζεται με τον καιρό καθώς το ζευγάρι έρχεται όλο και πιο κοντά. Όταν όμως δεν ρισκάρει κανείς πλέον σχεδόν καθόλου, σημαίνει πως η σχέση βασίζεται περισσότερο στη φαντασία παρά στην πραγματική ζωή.

Το τέλος των ραντεβού και του αληθινού φλερτ; - εικόνα 3

photo: quotes-lover.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i