Επιχείρηση "Δυσκοιλιότητα": Πώς να απαλλαγείς εύκολα και γρήγορα από την περιστασιακή δυσκοιλιότητα

Αίσθηση φυσικής ανακούφισης άμεσα; Γίνεται.

sad woman iStock

Λένε πως, κατά βάθος, όλοι μας αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα τα οποία όμως ο καθένας θεωρεί εξαιρετικά σπάνια γιατί τα εκλαμβάνεται ως άκρως προσωπική υπόθεση. Με απλά λόγια, πολλά άτομα από τον ευρύτερο κοινωνικό σου κύκλο ενστερνίζονται τις ίδιες ενδεχομένως αμφιλεγόμενες απόψεις, ταλανίζονται από παρόμοια προβλήματα και αναζητούν λύσεις σε αυτά, συνοδευόμενα από μια συστολή να τα μοιραστούν με τους γύρω τους. Έτσι, ο καθένας απομονωμένος στον δικό του μικρόκοσμο, καταλήγει να νομίζει πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά άτυχο άνθρωπο που τον βρήκε ένα αναπάντεχο κακό.

Μέγα λάθος

Όταν μιλάμε για θέματα taboo όπως αυτά που συνδέονται με την υγεία και ειδικά με το έντερο, τα πράγματα παίρνουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Έτσι και το δικό μου ταξίδι με την περιστασιακή δυσκοιλιότητα ήταν αρχικά, και για πολλά χρόνια, μοναχικό. Απέφευγα κάθε αναφορά στο ζήτημα, ούσα μάλιστα εκ των προτέρων πεπεισμένη ότι καμία φίλη ή γνωστή μου δεν θα το έχει ποτέ αντιμετωπίσει (λες και το δικό μου έντερο πρόκειται για μια εξέχουσα περίπτωση, που όμοιό του δεν έχει ξανά υπάρξει ένα πράγμα). 

Το αποτέλεσμα; Να αποφεύγω ταξίδια με την παρέα, εξόδους για δείπνο με τις κολλητές, να υποφέρω από πόνους για τους οποίους κάθε φορά έψαχνα και διαφορετική ερμηνεία για να μην κινήσω υποψίες. Το τελευταίο λόγω της καλπάζουσας φαντασίας μου δεν ήταν και τόσο δύσκολο, αλλά το θέμα δεν είναι να βρεις 1000+1 δικαιολογίες για να εξηγήσεις γιατί είσαι πρησμένη ή γιατί έχεις διπλωθεί στην καρέκλα.

Αρχή ήμισυ παντός

Τολμώ να πω ότι αν μια φίλη μου δεν είχε ανοίξει πρώτη το θέμα, εγώ απλά θα συνέχιζα το ίδιο τροπάριο μέχρι απλώς όλοι να νομίζουν ότι έχω ΚΑΘΕ πιθανό πρόβλημα υγείας εκτός φυσικά- Θεός φυλάξοι- από τη δυσκοιλιότητα. Ήταν όμως τόσο ανακουφιστικό να την ακούω να λέει "Σήμερα δεν κούμπωνε το αγαπημένο μου τζιν. Τελευταία έχω θέμα με την τουαλέτα και θα επισκεφθώ άμεσα γαστρεντερολόγο". Τόσο απλά και φυσικά, που μου ενέπνευσε την άνεση να κάνω το ίδιο.

Αυτό που με ξάφνιασε περισσότερο όμως ήταν όσα ειπώθηκαν και από τις υπόλοιπες γυναίκες της παρέας: "Α το είχα και εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη", "Και εγώ υποφέρω όταν πηγαίνω ταξίδια", "Εγώ το έχω κληρονομήσει από τη μητέρα μου" ήταν μόνο μερικά από αυτά που τράνταξαν συθέμελα την ακλόνητη πεποίθησή μου πως η δυσκοιλιότητα έχει χτυπήσει αποκλειστικά τη δική μου πόρτα.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε μια καθόλα cool και άνετη συζήτηση για το θέμα ανάμεσα σε νυν και πρώην παθήσασες, με την κάθε μια να παραθέτει τη δική της εμπειρία και λύσεις που πιθανώς τη βοήθησαν. Το ενδιαφέρον είναι ότι η περιστασιακή δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από τόσους πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, που καθίσταται σχεδόν αδύνατο να μην την αντιμετωπίσεις έστω και μια φορά στη ζωή σου. Κακή ψυχολογία, άγχος, στρες, διατροφή, εγκυμοσύνη, ακόμα και ένα ταξίδι, είναι ικανά να ταράξουν την ισορροπία του εντέρου- ενός οργάνου τόσο παρεξηγημένου και ευαίσθητου που είναι απορίας άξιον γιατί ακόμη ανήκει στα θέματα taboo των συζητήσεων: Το έχουμε όλοι!

Αφού λοιπόν πλημμύρισε το κεφάλι μου καταιγισμός πληροφοριών, από σπιτικές συνταγές μέχρι κατάλληλες στάσεις σώματος για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, αποφάσισα να πάω με την επιστήμη και να αφήσω να λύσουν το θέμα αυτοί που ιατρικά έχουν ασχοληθεί με αυτό. Έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου να πάψει η δυσκοιλιότητα να "παρεμβαίνει" τόσο καθοριστικά στο πρόγραμμά μου, πότε θα βγω, πότε θα αθληθώ, πότε θα φάω, τι θα φορέσω και άλλα πολλά που αν αρχίσω να απαριθμώ, η λίστα θα συναγωνίζεται σε μέγεθος εκείνη με τις ευφυέστατες δικαιολογίες που είχα σκεφτεί για να συγκαλύπτω το πρόβλημά μου.

Τη λύση λοιπόν έδωσε η εγκυμονούσα φίλη μου, σύμφωνα με την οποία η δυσκοιλιότητα θεωρείται λήξασα με το taniGO. Με το που το άκουσα μου έκανε ένα "κλικ" και ήθελα να μάθω περισσότερα, σαν κάτι να μου λέει μέσα μου ότι πρόκειται για τη σωστή επιλογή (λες να ήταν το έντερό μου;)

Αποφάσισα λοιπόν να δώσω και εγώ μια ευκαιρία στο taniGO και τη χαμένη μου αυτοπεποίθηση και μπορώ να πω ότι κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται, παρέχοντας εύκολη και γρήγορη ανακούφιση από την περιστασιακή δυσκοιλιότητα. Περιέχει 12 φακελίσκους μιας δόσης με άρωμα βατόμουρο (είναι ΤΕ-ΛΕΙ-Ο) και βρίσκεται πάντα στην τσάντα ή το συρτάρι του γραφείου μου χάρη στο μικρό και πρακτικό του μέγεθος.

taniGO on the GO

Έτσι, μπορώ να το καταναλώνω εύκολα και γρήγορα κάθε στιγμή κατευθείαν από τον φακελίσκο χωρίς νερό, ακόμη κι αν βρίσκομαι στο γραφείο ή σε βόλτες με τους φίλους μου (τις οποίες πια δεν αναβάλλω!). Το taniGO δρα σε 24 με 48 ώρες και με την ήπια και αποτελεσματική δράση του ενδείκνυται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Ακόμη, είναι κατάλληλο και για διαβητικούς ή όσους ακολουθούν μια δίαιτα φτωχή σε νάτριο.

taniGO hard or GO home

Η ανακούφιση που προσφέρει οφείλεται στη μακρογόλη 4000 που περιέχει, η οποία μαλακώνει τα σκληρά κόπρανα και αυξάνει τον όγκο τους, οδηγώντας σε γρηγορότερη διέλευσή τους μέσα στο έντερο. Τι σημαίνει αυτό; Το όνειρο θερινής νυκτός κάθε δυσκοίλιου: Κένωση του εντέρου και μία αίσθηση φυσικής ανακούφισης. 

You (tani)Go girl!

taniGo

Αν λοιπόν έχεις και εσύ κουραστεί να "πολεμάς" μόνη σου έναν- ας μην γελιόμαστε- πολύ πιο ισχυρό σου αντίπαλο, αξίζει να δοκιμάσεις το taniGO που θα γίνει ο απόλυτος σύμμαχός σου σε αυτό το ταξίδι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i