Κλείσε σήμερα ραντεβού για μαστογραφία - Η "περιπέτεια" της Busy Philipps

Το ξέρεις ότι δεν πρέπει να αναβάλεις τη μαστογραφία σου. Κάποιες προσωπικές μαρτυρίες, όμως, κάνουν πιο έντονο το μήνυμα.

Ημερολόγιο με ραντεβού για μαστογραφία fstop123

Η Busy Philipps είναι 41 ετών και ίσως την ακολουθείς στο Instagram! Εκπροσωπεί την indie μουσική, ντύνεται με τον δικό της μοναδικό τρόπο και ενδιαφέρεται βαθιά για όλες τις γυναίκες, για την ευημερία και τη σωματική και  ψυχική τους υγεία. 

 

Κλείσε ραντεβού για μαστογραφία - σήμερα!

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο περιοδικό Health, η Busy μοιράστηκε την προσωπική της "περιπέτεια". "Ήμουν πάντα συνεπής στις προληπτικές μου εξετάσεις, όπως το τεστ Παπ. Είναι σημαντικό! Στην τηλεοπτική μου εκπομπή κάναμε ένα Pap Rally, όπου ενθαρρύναμε γυναίκες που δεν είχαν κάνει ποτέ τεστ Παπ να κλείσουν ραντεβού για να κάνουμε. Έγινα 40 ετών και ήξερα ότι ήταν η ώρα να κάνω μαστογραφία.

Ήμουν όμως πολυάσχολη και ταξίδευα πολύ. Μετά ξεκίνησε η πανδημία. Έτσι, την ανέβαλα. Τελικά κάποια στιγμή έκανα μαστογραφία. Μετά τις πρώτες λήψεις, η ακτινολόγος είπε ότι έπρεπε να γίνουν μερικές ακόμη. Μετά, ότι έπρεπε να κάνω και υπερηχογράφημα μαστών. Τότε σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει"

Στο υπερηχογράφημα φάνηκε ότι υπήρχε μια κύστη, η οποία όμως έμοιαζε λίγο "παράξενη" και η γιατρός όμως ήθελε να κάνει βιοψία για να το επιβεβαιώσει. "Δεν ανησύχησα πολύ. Αυτό που σκέφτηκα ήταν ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχώ μέχρι να μου πουν ότι κάτι συμβαίνει, γιατί αυτό είναι απώλεια ενέργειας - δεν μπορείς να αλλάξεις το αποτέλεσμα".

Τα αποτελέσματα για την Busy βγήκαν αρνητικά για κακοήθεια και ήταν απλά μια κύστη. Η ίδια φωτογραφήθηκε δείχνοντας το στήθος της και το σημάδι που της άφησε η λήψη της βιοψίας, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει περισσότερες γυναίκες να μην παραμελούν τη μαστογραφία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε πότε πρέπει να κάνεις μαστογραφία 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της οργάνωσης Άλμα Ζωής, στις ηλικίες ανάμεσα 20-40 ετών χρειάζεται κλινική εξέταση μαστών κάθε 3 χρόνια. Στα 35-40 μας χρόνια συστήνεται να κάνουμε την πρώτη μαστογραφία "αναφοράς", ενώ μετά τα 40 χρειάζεται να κάνουμε μαστογραφία και κλινική εξέταση μαστών μια φορά το χρόνο. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i