Το σποτ για το #συνέδριο δεν κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα των δημιουργών του: Η Μαίρη Συνατσάκη έκανε "μετάφραση" και συμφωνούμε μαζί της

Το σποτ για το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας "χάθηκε στη μετάφραση". Ωστόσο, το βασικό μήνυμα που ήθελαν (;) να περάσουν οι ιθύνοντες δεν πρέπει να χαθεί.

Συνατσάκη

Το σποτ για το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας ξεσήκωσε θύελλα στα social media και πολλοί και πολλές έσπευσαν να το αποκηρύξουν. Με μια πρώτη ματιά, θα συμφωνούσε κανείς ότι ενισχύει τις "παραδοσιακές" κοινωνικές πιέσεις που δέχονται κάποιες γυναίκες εάν δεν έχουν βάλει την τεκνοποίηση ως προτεραιότητά τους. 

Βλέποντάς το ξανά και -κυρίως διαβάζοντας το κείμενο, όπως το ανήρτησε η δημοσιογράφος που έγραψε το σενάριο, Κία Παπαδοπούλου-, η επόμενη σκέψη ήταν ότι κάπου στην υλοποίηση έγινε το λάθος. Δεν δώθηκε το βάρος εκεί που ήθελαν οι δημιουργοί του; Η σκηνοθεσία του σποτ οδηγούσε σε λάθος εντυπώσεις; Ήταν μικρότερη η έκταση των θετικών μηνυμάτων, όπως "Τίποτε δεν έκανες λάθος", συγκριτικά με το υπόλοιπο κείμενο; 

Όποια κι αν είναι η απάντηση, είναι σαφές ότι κάτι "χάθηκε στη μετάφραση". Οι εύστοχες παρεμβάσεις της Μαίρης Συνατσάκη από την ανάρτησή της στο Instagram είναι σίγουρα πιο κοντά στο σήμερα και στα μηνύματα που χρειάζεται να ακούσει η κοινωνία μας, άντρες και γυναίκες. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mary Synatsaki (@mairiboo)

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i