Η Κατερίνα Καινούργιου ξεκινά κατάψυξη ωαρίων - Σε ποια ηλικία μειώνεται η γονιμότητα;

"Είμαι 37 ετών, μεγαλώνω και τα έχω καταφέρει στην καριέρα μου και στα προσωπικά μου τα έχω κάνει χάλια…" είπε η Καινούργιου και παραδέχτηκε ότι έχει χωρίσει.

Κατερίνα Καινούργιου

Σε μια πολύ προσωπική εξομολόγηση προχώρησε η Κατερίνα Καινούργιου για το θέμα της μητρότητας. Έχοντας καλεσμένη στην εκπομπή "Super Κατερίνα” την Ανθή Σαλαγκούδη και με αφορμή την εξομολόγηση της δημοσιογράφου να προχωρήσει σε κρυοσυντήρηση ωραρίων, η Καινούργιου μίλησε και για την δική της περίπτωση.

Η παρουσιάστρια του Alpha αποκάλυψε ότι και εκείνη πρόκειται να κάνει κρυοσυντήρηση ωαρίων, καθώς έκανε εξετάσεις που έδειξαν ότι η ορμόνη ΑΜΗ, που δείχνει σε ποια φάση γονιμότητας βρίσκεται μια γυναίκα, είναι πολύ χαμηλή.

Είπε η Κατερίνα Καινούργιου: "Όταν μοιράστηκες με τον κόσμο τη διαδικασία της κατάψυξης ωραρίων συγκινήθηκα, γιατί δεν είναι πολλές οι γυναίκες που το παραδέχονται αυτό. Γιατί και εγώ είμαι σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έχω μπει ακόμα, αλλά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Είμαι 37 ετών και σε πρόσφατες εξετάσεις μου, που έκανα, γυναικολογικές, έδειξαν ότι η ΑΜΗ, μια ορμόνη που δείχνει τη γονιμότητα, είναι πολύ χαμηλή. Και σου λένε οι γιατροί πως δεν μπορείς να αποκτήσεις παιδί με φυσικό τρόπο, αν δεν καταψύξεις τα ωάρια σου" είπε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Καινούργιου. "Γιατί μπορεί να θελήσεις να κάνεις παιδί σε 3-4 χρόνια."

Σε ποια ηλικία μειώνεται η γονιμότητα;

Είναι πλέον γνωστό ότι ο αριθμός των ωαρίων με τα οποία γεννιέται μια γυναίκα είναι συγκεκριμένος και δυστυχώς δεν αναπληρώνεται. Αντίθετα, ο αριθμός αυτός μειώνεται σταδιακά και με φυσικό τρόπο με την πάροδο των χρόνων. Η γονιμότητα της γυναίκας και η δυνατότητα φυσικής σύλληψης μειώνεται αρχικά σταδιακά, αλλά η πτώση αυτή αρχίζει να γίνεται πιο σημαντική περίπου μετά την ηλικία των 32 χρόνων. Ωστόσο, όπως και οτιδήποτε άλλο στον οργανισμό μας, παίζει σημαντικό ρόλο το DNA και οι επιλογές στον τρόπο της ζωής μας. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

 

Διαβάστε Επίσης

Με πληροφορίες από το Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i