Η Courteney Cox είπε την αλήθεια (που θέλαμε να ακούσουμε) για την εμμηνόπαυση

Η ηθοποιός παρουσίασε με χιουμοριστικό τρόπο τη δική της, προσωπική εμπειρία.

Courteney Cox Splash News / Ideal Image

Ο λογαριασμός της στο Instagram είναι αρκετά δημιουργικός, αφού η Courteney Cox δεν χάνει ευκαιρία να αναρτά χιουμοριστικά βίντεο για να προτείνει κάποια συνταγή της, να προωθήσει τα προϊόντα καθαρισμού της, Home Court ή απλά για να λάβει μέρος σε κάποιο challenge των social media. Ωστόσο, αυτή τη φορά η ηθοποιός προτίμησε να μιλήσει για ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό, χρησιμοποιώντας την ευφυΐα της και το χιούμορ της για καλό σκοπό.

Πιο αναλυτικά, η Cox αναφέρθηκε σε ένα θέμα που δεν λαμβάνει συχνά προβολή, που δεν είναι άλλο από την εμμηνόπαυση, καθώς δεν αποτελεί μία από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας. Στην ουσία, η ηθοποιός χρησιμοποίησε ένα βίντεο από το παρελθόν και πιο συγκεκριμένα μία παλιά της διαφήμιση για ταμπόν, παρεμβάλλοντας κάποια κομμάτια από το σήμερα, αναφερόμενη στην εμμηνόπαυση. Ήταν σαν η Cox να συνομιλεί με τον εαυτό της από το μέλλον, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία γυναίκα κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

"Το διαφημιστικό μου χρειαζόταν αναβάθμιση", έγραψε στη λεζάντα της, ανανεώνοντας πράγματι το περιεχόμενο. Όπως είναι φανερό, στο παλιό βίντεο, η Cox φορούσε ρούχα γυμναστικής που φυσικά ανήκαν στη μόδα των '80s, επιλέγοντας παρόμοια εμφάνιση και στη νέα βερσιόν του βίντεο. "Μήπως η ζωή σου άλλαξε εντελώς εξαιτίας της εμμηνόπαυσης;", αναρωτιέται, προσθέτοντας στη συνέχεια πως "άσε με να στο πως στα ίσα. Η εμμηνόπαυση θα σε φάει ζωντανή. Είναι απαίσια".

Η Cox είπε αυτό που όλες οι γυναίκες σκέφτονται αλλά καμία δεν τολμάει να πει δημόσια. "Δεν υπάρχει τίποτα ωραίο στην εμμηνόπαυση", εξήγησε, προσθέτοντας επίσης κάποια από τα συμπτώματα που ενδέχεται οι γυναίκες να συναντήσουν, όπως εξάψεις, ξηρότητα και φαλακρά σημεία. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεό της ξεπέρασε τα 900.000 likes ενώ ήδη έχει λάβει χιλιάδες σχόλια, πολλά από τα οποία ανήκαν σε διάσημες γυναίκες που επικροτούσαν την κίνηση της ηθοποιού. Φυσικά, δεν είναι η μόνη που έχει αναφερθεί στις δυσκολίες της εμμηνόπαυσης, καθώς και η Naomi Watts, αλλά και η Gabrielle Union έχουν μιλήσει για το ζήτημα. Το θέμα είναι, όμως, ότι ανήκουν στις ελάχιστες διάσημες γυναίκες που συζητούν ανοιχτά για την εμμηνόπαυση, καθώς για κάποιον λόγο θεωρείται ένα ζήτημα ταμπού, αν και πρόκειται για ένα στάδιο που όλες οι γυναίκες θα βιώσουν, μεγαλώνοντας.

Όπως ορίζει το Mayo Clinic, η εμμηνόπαυση είναι μία φυσική βιολογική διαδικασία κατά την οποία σταματά η έμμηνος ρύση. Συνήθως εμφανίζεται στη δεκαετία των 40 και των 50, αφού δεν έχει εμφανιστεί η περίοδος για τουλάχιστον 12 μήνες. Σε αυτό το διάστημα, τα συμπτώματα που ενδέχεται να εμφανιστούν είναι εξάψεις αλλά και ψυχολογικής φύσεως "σημάδια" που επηρεάζουν τον ύπνο, την ενέργεια και τη γενικότερη ψυχική υγεία. 

Δες το βίντεο: 

 

 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i