Ελένη Πετρουλάκη: "Μπήκα στην εμμηνόπαυση πριν από 4 χρόνια και πέρασα όλα τα συμπτώματα"

Γι' αυτή την ιδιαίτερη φάση στη ζωή κάθε γυναίκας, την εμμηνόπαυση, μίλησε ανοιχτά η Ελένη Πετρουλάκη δίνοντας τις δικές συμβουλές για να περάσει πιο ανώδυνα σωματικά και ψυχικά.

Ελένη Πετρουλάκη instagram

Η εμμηνόπαυση είναι μια φάση που, αναπόφευκτα, θα ζήσει κάθε υγιής γυναίκα μεγαλώνοντας. Παρότι συνοδεύεται από πολλούς μύθους και προκαταλήψεις οι γυναίκες σήμερα διαπιστώνουν ότι αφενός υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουν τις ενοχλητικές παρενέργειες που μπορεί να βιώνουν και αφετέρου ότι μια γυναίκα σε εμμηνόπαυση μπορεί να παραμένει δραστήρια, γεμάτη ζωή, με υπέροχο σώμα και μια υγιή σέξι εμφάνιση. 

Η Ελένη Πετρουλάκη είναι μία από αυτές τις γυναίκες και δεν χρειάζεται συστάσεις! Η Ελένη προσπαθεί τα τελευταία χρόνια μέσα από τα social κανάλια να μας ενημερώνει και να μας βοηθά με τις συμβουλές της να γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Αυτή τη φορά, μέσα από αναρτήσεις της στα social media και συγκεκριμένα στο Instagram μίλησε για την εμμηνόπαυση και πώς η ίδια τη βίωσε. 

"Μπήκα στην εμμηνόπαυση, θα πάρω κιλά;

Μια ερώτηση που μου κάνουν ΟΛΕΣ οι γυναίκες που αισθάνονται τα πρώτα συμπτώματα!
Οι ορμονικές αλλαγές, όπως συμβαίνει σε όλες τις χρονικές περιόδους, έτσι και στην εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους.
Εάν όμως ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή και εντάξουμε ένα πρόγραμμα άσκησης δεν θα έχουμε αλλαγές στο βάρος μας και θα αισθανόμαστε καλά ψυχολογικά!

👉Εγώ μπήκα στην εμμηνόπαυση ακριβώς πριν 4 χρόνια!
Πέρασα από όλα αυτά τα συμπτώματα… εφιδρώσεις, εξάψεις, πρηξίματα, φουσκώματα... αλλά ευτυχώς κατάφερα να παραμείνω δυνατή και να μην πέσω ψυχολογικά γιατί και ήξερα τι πρέπει να κάνω (διατροφή - άσκηση) αλλά και γιατί είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν ήθελα να πάρω ούτε ορμόνες ούτε αντικαταθλιπτικά (ούτε τίποτα από όλα όσα άκουγα κατά καιρούς να παίρνουν άλλες γυναίκες και να αυξάνεται το βάρος χωρίς να το καταλάβουν) και πάντα σκεφτόμουν ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για κάθε γυναίκα στον πλανήτη γη!
Ακόμα μια ορμονική αλλαγή όπως η εφηβεία και η εγκυμοσύνη!
Τι να κάνουμε;
Να παραδώσουμε τα όπλα;;
Όχι δεν θα σας αφήσω!
Έχω πάρει master πλέον 🎓😊

Με αγάπη
Ελένη ❤️"

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i