Η Gwyneth Paltrow λίγο πριν τα 50 βρήκε την εσωτερική της ισορροπία: Να πώς

Σε ένα μακροσκελές κείμενο η ηθοποιός και ιδρύτρια του wellness site, Goop, μίλησε για όλα εκείνα που κρατούσε μέσα της λίγο πριν την είσοδό της στη νέα δεκαετία.

Gwyneth Paltrow Splash News / Ideal Image

Η ηλικία των 50 αποτελεί ένα κομβικό κεφάλαιο στη ζωή κάθε γυναίκας, με τη Gwyneth Paltrow να μοιράζεται τις σκέψεις της λίγο πριν περάσει το κατώφλι της νέα δεκαετίας. Η ηθοποιός και ιδρύτρια του Goop εξέφρασε όλα όσα την απασχολούν σε ένα μακροσκελές κείμενο στο site της, ενθυμούμενη τα γενέθλια των γονιών της και ανακοινώνοντας πώς έχει αποφασίσει να ζει τη ζωή της από εδώ και στο εξής.

Αν και όλα αλλάζουν γύρω της, όσο και η ίδια, φυσικά, αναγνωρίζει πως ένα πράγμα μένει αναλλοίωτο, η αίσθηση που έχει για τη ζωή που συνεχώς γλυκαίνει. "Το σώμα μου, ένας χάρτης των στοιχείων όλων των ημερών, είναι λιγότερο διαχρονικό. Μία συλλογή από σημάδια και ανακολουθίες που τσάκισαν τα κεφάλαια. Σημαδεμένη από εγκαύματα φούρνου, ένα δάχτυλο που έσπασε σε ένα παράθυρο λίγο καιρό πριν, η γέννηση ενός παιδιού. Ασημένια μαλλιά και οι πρώτες γραμμές. Ο ήλιος έχει αφήσει τα ουράνια αποτυπώματά του παντού πάνω μου, σαν να μούσκεψε ένα πινέλο σε σκούρα καφέ νερομπογιά, σκορπίζοντάς το πάνω στο δέρμα μου. Και ενώ κάνω ό,τι μπορώ για να διατηρήσω την καλή μου υγεία και τη διάρκεια, για να αποτρέψω την αποδυνάμωση των μυών και την υποχώρηση των οστών, έχω ένα μάντρα που βάζω σε αυτές τις απερίσκεπτες σκέψεις που προσπαθούν να με εκτροχιάσουν: Αποδέχομαι τα σημάδια και το χαλαρωμένο δέρμα, τις ρυτίδες. Αποδέχομαι το σώμα μου και αφήνω πίσω την ανάγκη να είμαι τέλεια, να μοιάζω τέλεια, να αψηφώ τη βαρύτητα, τη λογική, το γεγονός ότι είμαι άνθρωπος. Αποδέχομαι το ότι είμαι άνθρωπος", αναφέρει στο κείμενό της.

Παράλληλα, η ηθοποιός κάνει έναν απολογισμό των κατορθωμάτων της αλλά και των σφαλμάτων στα οποία έχει υποπέσει. Η ίδια αναφέρει πως για να μπορέσει να προχωρήσει, χρειάζεται να παραδεχθεί τα λάθη της, ελπίζοντας πως έχει μάθει κάτι από αυτά. "Τα λάθη μου, τα οποία ζουν στις σκιές, γλιστρούν και είναι σκοτεινά, είναι δυσκολότερο να τα ορίσω. Όχι επειδή δεν ξέρω τι είναι, αλλά επειδή τα κρατάμε κρυμμένα. Η μετάβαση σε αυτή τη γλυκύτητα απαιτεί αυτά να τα φέρουμε μπροστά στο μυαλό για να αποφανθούν, μετά στην καρδιά για να ξεχαστούν. Έχω πληγώσει ανθρώπους, ποτέ σκόπιμα, αλλά το έχω κάνει. Έχω απογοητεύσει ανθρώπους επειδή δεν ήμουν αυτή που χρειάζονταν να είμαι. Έχω προδώσει τον εαυτό μου για να διατηρήσω την ειρήνη" εξηγεί η Paltrow, καταλαβαίνοντας πως το λάθος της σε όλα αυτά ήταν ότι δεν έμεινε πιστή στην αλήθεια, παρά τις επιπτώσεις. 

Και παρά το γεγονός πως συχνά σκέφτεται το πώς θα μπορούσε να είχε κάνει τα πράγματα διαφορετικά, ο δρόμος αυτός την οδήγησε να αμφισβητήσει τα πράγματα, ώστε να ανακαλύψει μία καλύτερη βερσιόν του εαυτού της. "Αν πήγαινα τον χρόνο πίσω και έδινα μια συμβουλή στον 21 ετών εαυτό μου, θα ήξερα τα όριά μου και θα τα κρατούσα πιο σφιχτά, παραπάνω από τη ζωή μου. Και πάλι, ίσως η πιο σημαντική ερώτηση είναι τι θα κάνω στη συνέχεια", υπογραμμίζει η ηθοποιός.

Η Paltrow καταλήγει πως θα ήθελε η ζωή της να έχει περισσότερη ποιότητα και να κάνει πράγματα που παλιότερα ίσως να μην είχε καιρό. "Θα ήθελα να ρίξω ρυθμούς. Θα ήθελα να κάνω τον κύκλο μου μικρότερο. Θα ήθελα να μαγειρεύω το δείπνο συχνότερα. Θα ήθελα να δω τις παρεξηγήσεις να γίνονται κατανοήσεις. Θα ήθελα να συνεχίσω να ανοίγω το πιο βαθύ κομμάτι του εαυτού μου στον σύζυγό μου, ακόμα κι αν με τρομάζει. Θα ήθελα να τραγουδάω περισσότερο, ακόμα κι αν είναι στο μπάνιο" αναφέρει, θέλοντας γενικότερα να είναι πιο αληθινή και ευγενική με τον εαυτό της και τους γύρω της, αποκαλύπτοντας κομμάτια του εαυτού της.

Η δική της συμβουλή - την οποία ακολουθεί πιστά - είναι να είμαστε ανοιχτοί στις αλλαγές, ( καθώς η ίδια έχει υπάρξει μάρτυρας πολλών στα 50 της χρόνια στη ζωή) και να τις αγκαλιάζουμε. Αλλά και να μπορούμε να νιώθουμε τη ζωή όσο πιο πολύ μπορούμε, έχοντας κάνει τον απολογισμό μας μέσω της αποδοχής και της αναγνώρισης.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i