Τι είναι η σήψη από την οποία έχασε τη ζωή της η ηθοποιός Charlbi Dean

Η ιατροδικαστική έρευνα αποκάλυψε ότι για τον θάνατό της ευθύνεται, εν μέρει, ένα τροχαίο ατύχημα που είχε πριν από 10 χρόνια.

Charlbi Dean Splashnews

Η 32χρονη ηθοποιός Charlbi Dean, που έγινε γνωστή από την ταινία Τρίγωνο της θλίψης, πέθανε τελικά από βακτηριακή σήψη, όπως αποκάλυψε ο ιατροδικαστής στους Times της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λοίμωξη ήταν συνέπεια έκθεσή της στα βακτήρια Capnocytophaga και η κατάσταση επιδεινώθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι η Dean δεν είχε πλέον σπλήνα, ένα όργανο που παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό. Η Dean είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα πριν από 10 χρόνια και στο χειρουργείο οι γιατροί χρειάστηκε να αφαιρέσουν τη σπλήνα της. 

Τι είναι η σήψη ή σηψαιμία;

Η σήψη ή σηψαιμία, είναι μια επείγουσα κατάσταση που ουσιαστικά αποτελεί την αντίδραση του οργανισμού όταν υπάρχει μια σοβαρή και ανεξέλεγκτη λοίμωξη που καταστρέφει τα όργανα. Η σήψη μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη ιστών, ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο, δυστυχώς στα πρώτα στάδια η σήψη συχνά συγχέεται με άλλες παθήσεις και τα συμπτώματά της αγνοούνται.

Διάβασε εδώ ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από σήψη και πώς μπορεί να μειωθεί το ποσοστό των θανάτων.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i