Η νέα ίωση που ταλαιπωρεί τη Χριστίνα Μπόμπα

Με δύο μικρά παιδιά, η Χριστίνα Μπόμπα "κολλάει" ιώσεις αυτή την περίοδο, ανάμεσά τους φαρυγγίτιδα. Μάθε τα συμπτώματα και τι μπορείς να κάνεις αν έχεις κολλήσει κι εσύ.

Χριστίνα Μπόμπα instagram

Η Χριστίνα Μπόμπα είναι μια μαμά που περνά πολύ χρόνο με τις δίδυμες κορούλες της και όπως όλες οι μαμάδες γνωρίζουμε, τα παιδιά μας "κουβαλάνε" στο σπίτι ένα σωρό ιώσεις. Όχι βέβαια ότι αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε τα παιδιά, αφού οι ιώσεις γύρω μας κάνουν... πάρτι. 

Σε στόρι της στο Instagram η Χριστίνα Μπόμπα "διαμαρτύρεται" για την συνεχιζόμενη κακουχία που βιώνει λόγω των ιώσεων. 

"Μέσα σε 3 βδομάδες, γρίπη Α, μια άγνωστη ίωση και τώρα... φαρυγγίτιδα".

Χριστίνα Μπόμπα
instagram

Εμείς να της ευχηθούμε περαστικά! 

Τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας 

H φαρυγγίτιδα είναι η φλεγµονή του βλεννογόνου του φάρυγγα, η οποία προκαλείται κυρίως από ιούς (ιογενής) και πιο σπάνια από µικρόβια (µικροβιακή).

Διαβάστε Επίσης

Τα κύρια συµπτώµατά της είναι o  έντονος πόνος και δυσκολία στην κατάποση, ερεθισμός στο λαιµό και µε την αίσθηση ότι υπάρχει κάποιο ξένο σώµα, ενώ σε µερικές περιπτώσεις µπορεί να εµφανιστούν πυρετός, βήχας, πονοκέφαλος και κακουχία.

Τι μπορείς να κάνεις

Σε περίπτωση ιογενούς φαρυγγίτιδας τα συµπτώµατα θα υποχωρήσουν αφού σε ταλαιπωρήσουν 4-5 ηµέρες. Αν όµως δεν υποχωρήσουν, τότε µάλλον η αιτία της φαρυγγίτιδας είναι κάποιο µικρόβιο και εποµένως χρειάζεται µια επίσκεψη στο γιατρό για τη χορήγηση αντιβίωσης.

Για την τοπική ανακούφιση του λαιµού βοηθούν πολύ οι γαργάρες µε αντισηπτικά διαλύµατα, τα ζεστά και όχι καυτά αφεψήµατα, οι χλιαρές σούπες, οι καραµέλες για το λαιµό τις οποίες µπορείς να βρείς στο φαρµακείο. Φρόντισε να καταναλώνεις πολλά υγρά και να αποφεύγεις το ξηρό περιβάλλον (π.χ. από χρήση κλιµατιστικού). Στο φαρµακείο θα βρεις και σπρέι για το λαιµό (για παράδειγµα από πρόπολη που έχει αντισηπτικές ιδιότητες), τα οποία έχουν πολύ καλά αποτελέσµατα στον πονόλαιµο.

EXTRA TIP: Επειδή η φαρυγγίτιδα είναι μεταδοτική, καλό είναι να αποφεύγεις τις πολλές επαφές με άτομα που νοσούν.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i