Έτσι θα ζεσταθούμε -χωρίς κόστος- όταν κάνει παγωνιά!

Όταν το κρύο είναι έντονο, ακόμη και μέσα στο σπίτι μπορεί να κρυώνουμε περισσότερο από συνήθως. Οι παρακάτω τρόποι για να ζεσταθούμε μπορεί να είναι μία ανέξοδη λύση!

κρύο χειμώνας πόδια καλοριφέρ istock

Βροχή, κρύο, χιόνι… Κλασικά και αναμενόμενα χαρακτηριστικά του χειμώνα που απολαμβάνουμε σε ένα βαθμό αλλά μας δημιουργούν και μία μεγάλη πρόκληση: Πώς θα ζεσταθούμε χωρίς να κάψουμε περισσότερο πετρέλαιο, αέριο ή να δουλεύουν όλη τη μέρα τα κλιματιστικά. Οι παρακάτω πρακτικές συμβουλές μπορεί να βοηθήσουν – και σε κάθε περίπτωση μόνο βοηθητικές μπορεί να είναι.

Ντύσιμο "κρεμμύδι"

Μπορεί να γκρίνιαζες όταν η μαμά σου σου φορούσε φανέλα, μπλουζάκι και ζακέτα και να έλεγες ότι σε έχει ντύσει σαν κρεμμύδι, στην πραγματικότητα όμως πολύ καλά έκανε. Το ντύσιμο σε στρώματα εξασφαλίζει μόνωση ανάμεσά τους η οποία δεν αφήνει την θερμοκρασία του σώματος να πέσει ενώ είναι πιο εύκολο να προσαρμόζεις το ντύσιμό σου όταν κινείσαι από εξωτερικούς χώρους σε εσωτερικούς.

Διαβάστε Επίσης

Δοκίμασε να φοράς κάλτσες στο κρεβάτι

Όταν κρυώνουν τα πόδια, είναι σχεδόν αδύνατο να κοιμηθείς. Επιπλέον, μεγάλο μέρος της θερμοκρασίας του σώματος χάνεται από τα άκρα. Έτσι τις μέρες που έχει πολύ κρύο, φόρα τις πιο ζεστές σου κάλτσες μέσα το σπίτι και όταν ξαπλώσεις βάλε ένα ζευγάρι λεπτές βαμβακερές κάλτσες εάν δεν μπορείς να κοιμηθείς με τις χοντρές.

Έχεις στεγνωτήριο; Βάλε για δύο λεπτά τα ρούχα σου μέσα πριν ντυθείς

Δεν είναι υπέροχη η αίσθηση να φοράς ένα ζεστό φανελάκι όταν ντύνεσαι για να βγεις βόλτα; Βάλε για δύο λεπτά στο στεγνωτήριο τα εσωτερικά ρούχα που θα φορέσεις για να βγεις και απόλαυσε αυτή την αίσθηση. Εναλλακτικά, άπλωσε για λίγη ώρα στο καλοριφέρ τα ρούχα που θα έρθουν σε άμεση επαφή με το δέρμα σου ώστε να ξεκινήσεις ζεστά τη μέρα σου!

Μην κάνεις δίαιτα

Το σώμα σου χρειάζεται ενέργεια όταν κάνει κρύο για να μπορεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα θρεπτικό πρωινό, όπως ένα μπολ με βρώμη, και φρόντισε ώστε τουλάχιστον το ένα από τα γεύματα της ημέρας να είναι ζεστό. Τις μέρες με πολύ κρύο βάλε στη διατροφή σου ανεπεξέργαστες τροφές και ποικιλία λαχανικών και φρούτων.

Διαβάστε Επίσης

Πάρε σίδηρο και βιταμίνη Β12

Η έλλειψη αυτών των δύο βασικών στοιχείων μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, η οποία είναι μια από τις πιθανές αιτίες που νιώθουμε πιο έντονα το κρύο. Κάποιοι άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν αρκετή Β12 από τη διατροφή τους ή δεν την απορροφούν εύκολα. Οι έγκυες γυναίκες έχουν μερικές φορές χαμηλά επίπεδα σιδήρου επειδή το σώμα τους το χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του εμβρύου. Ενίσχυσε τη φυσική πρόσληψη αυτών των στοιχείων βάζοντας στη διατροφή σου κοτόπουλο, αβγά και ψάρι, θαλασσινά, όσπρια και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Διαβάστε Επίσης

Βάλε μπαχαρικά στο πιάτο σου

Μπορεί να το έχεις παρατηρήσει: Όταν τρώμε καυτερά φαγητά, τείνουμε να ζεσταινόμαστε! Τις μέρες που έχει χαμηλές θερμοκρασίες "τσίμπα" λίγο παραπάνω τα μπαχαρικά στη μαγειρική σου, τα οποία αποδεδειγμένα ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Απόφυγέ τα εάν υποφέρεις από στομαχικές ενοχλήσεις, αιμορροΐδες ή αν έχεις ροδόχρου νόσο. Στις άλλες περιπτώσεις, μήπως να μαγειρέψεις μεξικάνικο απόψε;

Διαβάστε Επίσης

Κούνα το σώμα σου

Ντύσου σωστά ανάλογα με τις καιρικές  συνθήκες και βγάλε βόλτα το σκύλο σου ή πήγαινε για περπάτημα. Δεν θέλεις να βγεις ή κάνει πολύ κρύο; Βάλε ένα βιντεάκι και κάνε ένα μισάωρο γυμναστική στο σπίτι. Όχι μόνο θα ζεσταθείς και θα νιώσεις πιο "ζωντανή" αλλά θα κάψεις περισσότερες θερμίδες από συνήθως!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i