Τρέξιμο, κολύμπι και spinning: Πώς το Duphalac "έσωσε" τις προπονήσεις μου (ή θα "σώσει" και τις δικές σου)

Ανάλαφρη και έτοιμη για κάθε πρόκληση, έχοντας στο πλευρό μου τον καλύτερο σύμμαχο.

spinning - δυσκοιλιότητα iStock

Δεν είναι εύκολο να μιλάς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, ειδικότερα σε άτομα που δεν γνωρίζεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι όσο συζητάς κάτι, αυτό αποδυναμώνεται ή στη σκέψη πως η ιστορία μου έχει τη δύναμη να βοηθήσει κι άλλους που περνούν κάτι ανάλογο, κατέληξα στο συμπέρασμα πως είναι μία καλή ευκαιρία να αναφερθώ στο ζήτημα της δυσκοιλιότητας. Σίγουρα, κανείς δεν νιώθει άνετα να το συζητάει, δεδομένου ότι ακόμα και αυτό "παίρνει” κάτι από την ποιότητα της ζωής σου.

Η δυσκοιλιότητα, για όσους έχουν την τύχη να μην τη βιώσουν, αποτελεί ένα δυσάρεστο σύμπτωμα που συνδέεται, όπως μαρτυρά και το όνομα, με την αδυναμία συχνών κενώσεων ή τη δυσκολία αυτών, που συνοδεύεται από αίσθημα πόνου, δυσφορίας και πίεσης. Πρόκειται για πρόβλημα του γαστρεντερικού συστήματος, το οποίο μπορεί είναι χρόνιο ή παροδικό. Όπως μπορείς να καταλάβεις, στη δική μου περίπτωση τα επεισόδια αυτά υπήρξαν περιοριστικά με την έννοια ότι ήταν λες και μου έβαζαν εμπόδια στην καθημερινότητά μου, "απαγορεύοντάς” μου να πηγαίνω τακτικά στη γυμναστική μου. Οι προπονήσεις μού φαίνονταν βουνό και μετά από λίγο καιρό τις ακύρωνα από μόνη μου, καθώς πρώτα έπρεπε να λύσω μια για πάντα το πρόβλημα που μου δυσκόλευε τη ζωή και "χαλούσε” την ποιότητα αυτής.

Νιώθοντας πως το κίνητρό μου ήταν να ξανακερδίσω πίσω τη ζωή μου, θέλοντας να αισθάνομαι ανάλαφρη και σίγουρη να ακολουθώ τα θέλω μου και να ασχολούμαι χωρίς πρόβλημα με τα πράγματα που με κάνουν χαρούμενη, όπως το τρέξιμο, το κολύμπι και το spinning, ξεκίνησα να κοιτάω τις επιλογές μου. Η αλλαγή του τρόπου ζωής με καλύτερες διατροφικές συνήθειες, περισσότερο νερό και άσκηση σίγουρα βελτίωσε σημαντικά την κατάσταση. Ωστόσο, δεν έλυσε το πρόβλημα, για το οποίο χρειάστηκε να συνεχίσω την έρευνα. Η οποία ολοκληρώθηκε στο Duphalac.

Έψαχνα να βρω κάτι ήπιο που θα με βοηθούσε ώστε να μην χρειάζεται να κάνω υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά στο καθημερινό πρόγραμμά μου και να πάρω τη ζωή στα χέρια μου. Όπως φάνηκε, το Duphalac ήταν ό,τι χρειαζόμουν καθώς βοήθησε σημαντικά στη μείωση των δυσάρεστων συμπτωμάτων ανακουφίζοντάς με από τη δυσκοιλιότητα, δίνοντάς μου την ευκαιρία να προγραμματίζω την ημέρα μου, κάτι που είχα ξεχάσει για πολύ καιρό.

Τι είναι το Duphalac

Το Duphalac είναι ένα ήπιο σιρόπι, το οποίο ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα και ταυτόχρονα ρυθμίζει τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου. Ειδικότερα, περιέχει τη δραστική ουσία λακτουλόζη, η οποία δεν απορροφάται από τον οργανισμό και μέσω της προσρόφησης νερού στο έντερο βοηθά να γίνουν τα κόπρανα µαλακότερα, διευκολύνοντας έτσι τη διέλευσή τους. 

Γιατί το κάνει να ξεχωρίζει

Πέρα από την αποτελεσματική του δράση που ήταν και το ζητούμενο, κατάφερα να εμπιστευτώ το Duphalac από την πρώτη στιγμή. Ο λόγος; Η πρεβιοτική του δράση. Η λακτουλόζη, ως πρεβιοτική ουσία, έχει την ικανότητα να ενισχύει την ανάπτυξη βακτηρίων που προάγουν την καλή κατάσταση της υγείας, πράγμα που οδηγεί σε ευνοϊκότερη ισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Επιπλέον το Duphalac είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες  και για βρέφη, παιδιά* αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. 

Από την άλλη, η ευχάριστη γεύση του με έβγαλε από τη δύσκολη θέση να φοβάμαι για τυχόν άλλες ενοχλήσεις, ενώ με βάση τον χρόνο δράσης του δεν θα χρειαζόταν να σκέφτομαι πού είναι η κοντινότερη τουαλέτα για να τρέξω.

Από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το Duphalac όχι μόνο κατάφερα να μη λείψω ούτε σε μία προπόνηση γυμναστικής, αλλά χάρισα στον εαυτό μου το "δώρο” της ηρεμίας, βγάζοντας από την καθημερινότητά μου το μόνιμο άγχος και έχοντας τη δυνατότητα να έχω τον έλεγχο και την ποιότητα πίσω στη ζωή μου. Αν κι εσύ δεν θέλεις να χάσεις ούτε μία από τις προπονήσεις σου, κάνε μία δοκιμή, η οποία μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

Durphalac banner

Η λύση on the go

Κι αν η καθημερινότητά μου δεν με βρίσκει καθόλου στο σπίτι ή βρίσκομαι σε ταξίδι, αυτό δεν αλλάζει καθόλου το πρόγραμμά μου καθώς χάρη στα φακελάκια Duphafruit με έτοιμο σιρόπι (και υπέροχη γεύση δαμάσκηνο) συνεχίζω κανονικά τη ζωή μου, όπως θέλω να τη ζω εγώ. Πιο αναλυτικά, τα φακελάκια είναι διακριτικά και χωράνε παντού ενώ με την ήπια δράση του μου δίνει τη δυνατότητα να έχω εγώ τον έλεγχο του προγράμματός μου όπου κι αν βρίσκομαι.

*Τα υπακτικά χορηγούνται σε βρέφη παιδιά κατ’ εξαίρεση και υπό ιατρική παρακολούθηση.

DUPH-2023-0017-JUN23

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i