Η Gwyneth Paltrow για το πώς βιώνει την προεμμηνόπαυση

Στα 50 της, η Gwyneth Paltrow μοιράζεται με τους ακολούθους της στο Instagram την εμπειρία και τα συμπτώματα της προεμμηνόπαυσης.

Gwyneth Paltrow instagram

Η 50χρονη Gwyneth Paltrow δεν μασάει τα λόγια της σχετικά με την εμμηνόπαυση και την προεμμηνόπαυση. Έτσι, λίγες μέρες πριν οργάνωσε στα Instagram Stories της μια συνάντηση τύπου Q&A με τους followers της και η ίδια ερώτηση εμφανίστηκε αρκετές φορές- ποια είναι η προσέγγιση της Gwyneth στην περιεμμηνόπαυση.

Διαβάστε Επίσης

Η ηθοποιός ιδρύτρια του goop μοιράστηκε μια χαλαρή απάντηση σε βίντεο, ενώ εμφανίστηκε να ξαπλώνει στο κρεβάτι. Όπως είπε είναι πολλοί οι άνθρωποι που της έκαναν αυτή την ερώτηση στο Q+A.

Τι είναι η προεμμηνόπαυση

Η περιεμμηνόπαυση ή προεμμηνόπαυση ορίζεται ως η περίοδος κατά την οποία το σώμα μιας γυναίκας κάνει τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση. Τότε είναι που μια γυναίκα μπορεί συχνά να εμφανίζει συμπτώματα όπως εξάψεις, αλλαγές στη διάθεση και προβλήματα στον ύπνο. Σύμφωνα με αμερικανικό φορέα για την υγεία της γυναίκας και την εμμηνόπαυση, περίπου το 5% των γυναικών μπαίνουν σε πρόωρη εμμηνόπαυση, βιώνοντας τα αρχικά συμπτώματα στις ηλικίες μεταξύ 40 και 45 ετών. Ένα τοις εκατό των γυναικών μπαίνουν στην εμμηνόπαυση ακόμη νωρίτερα, πριν την ηλικία των 40.

Η πρόωρη εμμηνόπαυση μπορεί να είναι μία φυσική διαδικασία ή να πυροδοτηθεί από τη χειρουργική αφαίρεση των ωοθηκών, θεραπείες για τον καρκίνο όπως ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία ή κάποια αυτοάνοση ασθένεια.

Η Gwyneth Paltrow για την προεμμηνόπαυση

"Η προσέγγισή μου στην περιεμμηνόπαυση είναι πραγματικά να προσπαθώ να έχω καλή γενική υγεία", εξήγησε η Gwyneth. "Οπότε, καλή υγεία του εντέρου, ύπνος, ενυδάτωση, διαλογισμός, όλα τα βασικά δόγματα ευεξίας και [να είστε] ανοιχτοί και σε πιο αλλοπαθητικές παρεμβάσεις".

Σχολίασε επίσης ότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι "ανοιχτές σε όλα" καθώς πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση και να προσπαθήσουν να δουν τι λειτουργεί καλύτερα για αυτές. "Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει πραγματικά να ακολουθούν το ένστικτό τους και να κάνουν σοβαρές συζητήσεις με τους γιατρούς τους", κατέληξε.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i