Η άσκηση που μειώνει την κατάθλιψη και λατρεύουν οι διάσημες γυναίκες του Χόλιγουντ

Η Meghan Markle και η Drew Barrymore έχουν δηλώσει ανοιχτά την αδυναμία τους σε αυτό το hot session.

μεγκαν_μαρκλ Splash News/ Ideal Image

Μόνο μια "ζεστή" συνεδρία γιόγκα την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής του Harvard. Η μοντέρνα προπόνηση, που προτιμάται από διασημότητες, όπως η Meghan Markle και η Drew Barrymore, περιλαμβάνει πόζες και ασκήσεις αναπνοής κάτω από ζεστές και υγρές συνθήκες. Η θερμότητα που προτιμάται κατά την διάρκεια των sessions είναι 40,5 C (105F).

H μελέτη διαπίστωσε ότι οι ενήλικες με μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη που συμμετείχαν στις συνεδρίες παρουσίασαν "σημαντικά μεγαλύτερες" μειώσεις στα καταθλιπτικά συμπτώματα σε σύγκριση με μια ομάδα που δεν συμμετείχε.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής των οκτώ εβδομάδων, 80 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες – η μία έλαβε συνεδρίες 90 λεπτών hot yoga και μια δεύτερη ομάδα που μπήκε σε λίστα αναμονής. Όσοι συμμετείχαν στην ομάδα της hot yoga παρακολούθησαν τουλάχιστον δύο μαθήματα την εβδομάδα, αλλά συνολικά παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 10,3 μαθήματα σε διάστημα οκτώ εβδομάδων.

Η ανάλυση του Harvard σχετικά με τη συσχέτιση της hot yoga και των συμπτωμάτων κατάθλιψης αποκάλυψε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στα μαθήματα hot γιόγκα παρουσίασαν μείωση κατά 50 τοις εκατό ή μεγαλύτερη των συμπτωμάτων τους, σε σύγκριση με μόλις 6,3 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη λίστα αναμονής.

hot_yoga
Istock

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, επίσης, ότι το 44 τοις εκατό όσων συμμετείχαν στην ομάδα hot yoga πέτυχαν τόσο χαμηλές βαθμολογίες που η κατάθλιψή τους θεωρήθηκε σε ύφεση. Η ομάδα είπε ότι τα συμπτώματα της κατάθλιψης μειώθηκαν ακόμη και σε συμμετέχοντες που έλαβαν μόνο τη μισή από τη συνταγογραφούμενη "δόση" γιόγκα, υποδηλώνοντας ότι οι ζεστές συνεδρίες γιόγκα μόνο μία φορά την εβδομάδα θα μπορούσαν να είναι, εξίσου ευεργετικές.

Η Dr Maren Nyer, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης από την Ιατρική Σχολή του Harvard, δήλωσε: "Η γιόγκα και οι παρεμβάσεις που βασίζονται στη θερμότητα θα μπορούσαν ενδεχομένως να αλλάξουν την πορεία για τη θεραπεία ασθενών με κατάθλιψη παρέχοντας μια προσέγγιση που δεν βασίζεται σε φάρμακα. Αυτή τη στιγμή αναπτύσσουμε νέες μελέτες με στόχο να προσδιορίσουμε τη συγκεκριμένη συμβολή κάθε στοιχείου - θερμότητας και γιόγκα - στις κλινικές επιδράσεις που έχουμε παρατηρήσει σχετικά με την κατάθλιψη".

 Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Journal of Clinical Psychiatry.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i