Τι θα βοηθήσει την Κέιτ Μίντλετον να αναρρώσει από την επέμβαση στην κοιλιά

Η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε μια σημαντική χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά. Ποιοι παράγοντες μπορού να βοηθήσουν στην ανάρρωση;

kate istock

Η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε μια σημαντική χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά. Να γιατί ο υγιεινός τρόπος ζωής της Πριγκίπισσας της Ουαλίας θα είναι η μεγαλύτερη βοήθεια για την ανάρρωσή της.

Η επίσημη σελίδα Instagram του Παλατιού του Κένσινγκτον δημοσίευσε ενημέρωσε το κοινό για την υγεία της Πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Αναφέροντας ότι η μητέρα τριών παιδιών είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την προηγούμενη ημέρα και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, η ανακοίνωση εξήγησε την απουσία του ανώτερου μέλους της βασιλικής οικογένειας από τα καθήκοντά της τις επόμενες εβδομάδες.

 

Εκτός από το ότι χαρακτηρίστηκε ως "προγραμματισμένη", οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες της χειρουργικής της επέμβασης δεν ανακοινώθηκαν. Ο χρόνος νοσηλείας, 14 ημέρες, αλλά και ο χρόνος ανάρρωσης, τρεις μήνες, είναι ασυνήθιστα μεγάλοι, εξ ου και τα ερωτήματα που προκαλούνται για τη μυστηριώδη ασθένειά της.

Το Παλάτι ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για καρκίνο, αρνήθηκε ωστόσο να δώσει την οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, καθώς ούτε η ίδια το επιθυμεί.

Και ενώ θα μπορούσαμε να περάσουμε τη μέρα κάνοντας εικασίες, μας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο πώς θα μοιάζει ο δρόμος της προς την ανάκαμψη.

Το μυστικό όπλο ανάρρωσης της Κέιτ

Η ενότητα σχολίων στην επίσημη ανάρτηση έχει πλημμυρίσει με μηνύματα υποστήριξης και ανησυχίας για την πριγκίπισσα, με τους followers να της εύχονται ξεκούραση και ταχεία ανάρρωση. Ενώ το παλάτι κρατά στενά τις λεπτομέρειες της επέμβασης της πριγκίπισσας, οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιά θεωρούνται γενικά ιδιαίτερα επεμβατικές.

Όμως, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, 42 ετών, φαινόταν πάντα να έχει εξαιρετική υγεία, με τα βρετανικά ταμπλόιντ να επιδεικνύουν τον ενεργό τρόπο ζωής και την υγιεινή διατροφή της. Αλλά, τι αντίκτυπο θα έχει ο μακροχρόνιος υγιεινός τρόπος ζωής της στην ανάρρωσή της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου;

Ποιοι παράγοντες μπορούν να συμβάλλουν στην ανάρρωση μετά από μια χειρουργική επέμβαση

Αν και δεν γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της επέμβασης της πριγκίπισσας, δεδομένης της αναμενόμενης παραμονής της στο νοσοκομείο έως 14 ημέρες και της άδειας από τα δημόσια καθήκοντά της τους επόμενους μήνες, είναι απίθανο η επέμβαση της να ήταν μικρή.

Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στο ταξίδι ανάρρωσης ενός ατόμου μετά από μια χειρουργική επέμβαση, με την επιτυχία της επέμβασης ενός ασθενούς και τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσής του να καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία του, τα προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας και τις συνήθειες διατροφής και άσκησης.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με ιστορικό συχνής σωματικής δραστηριότητας και καλής διατροφής είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια και μετά από μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις. Επιπλέον, πολλοί γιατροί ενθαρρύνουν την ελαφριά άσκηση και την κίνηση μετά από χειρουργεία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

 

Ποια είναι τα βασικά συστατικά των πρωτοκόλλων στη διάρκεια και μετά το χειρουργείο;

Οι κύριοι πυλώνες των πρωτοκόλλων μετεγχειρητικής ανάρρωσης στη διάρκεια και μετά το χειρουργείο επιβάλλουν:

  • Την επιλογή των τεχνικών ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής (π.χ. λαπαροσκόπηση, ρομποτική χειρουργική), όπου είναι εφικτό.
  • Τη χορήγηση της απολύτως απαραίτητης ποσότητας ορών.
  • Τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας του σώματος (π.χ. χρήση θερμαινόμενης κουβέρτας διεγχειρητικά). 
  • Τη χορήγηση συνδυασμού αντιεμετικών φαρμάκων.
  • Την εφαρμογή συνδυασμού αναλγητικών τεχνικών, με στόχο την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής αναλγησίας με παράλληλη αποφυγή των οπιοειδών.
  • Την ελαχιστοποίηση της διάρκειας χρήσης ουροκαθετήρα.
  • Την ελαχιστοποίηση της χρήσης ρινογαστρικού καθετήρα και σωλήνων παροχέτευσης.
  • Την κινητοποίηση της ασθενούς λίγες ώρες μετά το τέλος της επέμβασης.
  • Τη επανασίτιση της ασθενούς λίγες ώρες μετά το τέλος της επέμβασης.
  • Την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Τα πρωτόκολλα ταχείας μετεγχειρητικής ανάρρωσης περιλαμβάνουν, επίσης, εξειδικευμένες οδηγίες για την αναισθησιολογική ομάδα, ενώ δίνουν έμφαση σε συνδυασμούς στρατηγικών που εξασφαλίζουν στο μέγιστο βαθμό την πρόληψη των θρομβώσεων και  των μετεγχειρητικών λοιμώξεων, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες χειρουργικές επεμβάσεις. 

Δες και αυτό: Κέιτ Μίντλετον: Το πρόβλημα που την ταλαιπώρησε στην εγκυμοσύνη - και μία δοκιμασμένη λύση

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i