Gilead Sciences Ελλάς: Στηρίζει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του

Η Gilead Sciences Ελλάς βρέθηκε στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας με δράσεις στήριξης.

υγεία istock

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των εθελοντών εργαζόμενών της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences υλοποίησε δράσεις για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Εφτά μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες από το πέρασμα του φαινομένου "Daniel” που σάρωσε τη Θεσσαλία, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάς παραμένει στο πλευρό των δοκιμαζόμενων κοινοτήτων και πολιτών, υλοποιώντας ένα συνεκτικό σχέδιο δράσεων για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές.

gilead3

Κ. Κεραμιώτης, Σ. Χαραλαμπίδης, Δήμαρχος Δ. Παλαμά Σ. Δασκαλόπουλος, Β. Τσάμη, Ι. Πετράκη

 

1ος κύκλος δράσεων: άμεση οικονομική υποστήριξη και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης

Η εταιρεία κινητοποιήθηκε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τις πλημμύρες, με τους ανθρώπους της να υλοποιούν μια λεπτομερή χαρτογράφηση των αναγκών των ανθρώπων στις περιοχές που επλήγησαν. Με βάσει τα συμπεράσματα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος δράσεων στήριξης.

Τα "αντανακλαστικά" της Gilead λειτούργησαν ταχύτατα στην πρωτοφανή καταστροφή, προχωρώντας στην άμεση οικονομική υποστήριξη και στην έκτακτη συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών. Δωρεές τροφίμων, κλινοσκεπασμάτων, ειδών καθαρισμού και άλλων χρειωδών, αποτελέσαν τις πρώτες, άμεσες πρωτοβουλίες, που ανέλαβε να υλοποιήσει η εταιρεία, με την υποστήριξη ομάδας εθελοντών εργαζομένων της.

2ος κύκλος δράσεων: Υιοθεσία Δημοτικού σχολείου και ενίσχυση κοινωνικού παντοπωλείου

Οι ενέργειες και πρωτοβουλίες της Gilead όμως δεν σταμάτησαν στην αντιμετώπιση του "επείγοντος" της κατάστασης. Αποφασισμένη να παραμείνει συνεπής στη δέσμευσή της να δημιουργεί πάντα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία που δραστηριοποιείται, οι άνθρωποι της εταιρείας ήρθαν σε επαφή με τις τοπικές Αρχές της Θεσσαλίας, με σκοπό να ενεργοποιηθεί και να προχωρήσει η δεύτερη σειρά δράσεων, με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία προχώρησε στην "υιοθεσία" του Δημοτικού σχολείου του χωριού Μαραθέα στον Δήμο Παλαμά, αναλαμβάνοντας την υλικοτεχνική κάλυψη εργασιών επισκευής και ενίσχυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλαμά παρέχοντας στρώματα, υλικά καθαρισμού, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Gilead Sciences Ελλάς: "Στηρίζουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του"

Ο Γενικός Διευθυντής της Gilead Ελλάδος, κ. Σάββας Χαραλαμπίδης σημείωσε: "Όλοι εμείς στη Gilead Ελλάδος, πιστεύουμε στη δύναμη της Ομάδας για την ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας. Στηρίζουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους εργαζόμενούς μας, την ενσυναίσθησή τους και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που διακρίνει τον κάθε έναν και την κάθε μία από εμάς, το οποίο ταυτίζεται απόλυτα και ξεκάθαρα με την εταιρική μας κουλτούρα.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε θεατές απέναντι στην καταστροφή που συντελέστηκε στη Θεσσαλία. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην ανακούφιση και στην δημιουργία βιώσιμων συνθηκών για τους συνανθρώπους μας στις πληγείσες περιοχές".

gileard

O Γενικός Διευθυντής Gilead Σάββας Χαραλαμπίδης & o Δήμαρχος Τρικκαίων Νικόλαος Σακκάς

 

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον κ. Σάββα Χαραλαμπίδη, Γενικό Διευθυντή της Gilead Ελλάδος και εκπροσώπους της εταιρείας, στο Γηροκομείο Βόλου και στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθέας, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Νικόλαο Σακκά, τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ντιντή και τον Δήμαρχο του Δ. Παλαμά κ. Σωκράτη Δασκαλόπουλο. Οι επισκέψεις επισφραγίζουν τη δέσμευση της εταιρείας και όλων των εργαζομένων της, να δημιουργηθεί ένας κόσμος καλύτερος, όπου θα παρέχεται φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη.

gilead

Εργαζόμενοι της Gilead στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων

 

"Για εμάς στη Gilead ήταν ευθύς εξαρχής αυτονόητο ότι θα αναλαμβάναμε δράση για να βοηθήσουμε τους πληγέντες, εστιάζοντας στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Προς αυτή την κατεύθυνση κινητοποιηθήκαμε άμεσα και οι εθελοντές μας ανέλαβαν δράση. Γι’ αυτό, στηρίξαμε το Γηροκομείο του Βόλου με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης -αναλώσιμα, κλινοσκεπάσματα και υγειονομικό υλικό και είδη προσωπικής υγιεινής και τηλεοράσεις- σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουμε τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί. Επίσης, προσφέραμε οικονομική υποστήριξη για την πλήρη επίπλωση 9 διαμερισμάτων του Δήμου Τρικκαίων, τα οποία παραχωρήθηκαν για την προσωρινή στέγαση οικογενειών, τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πλημμύρες", εξήγησε ο κ. Χαραλαμπίδης.

Σχετικά με την Gilead Sciences, Inc.
Η Gilead Sciences, Inc. είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρία που έχει διακριθεί για τις καινοτομίες της εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες, έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός πιο υγιούς κόσμου για όλους τους ανθρώπους. Αποστολή της είναι η κυκλοφορία καινοτόμων φαρμάκων για την πρόληψη και τη θεραπεία απειλητικών για τη ζωή ασθενειών. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες ανά τον κόσμο, εκκινώντας από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

ΥΓΕΙΑ Δευ, 20 Μαϊ 2024

Παγκοσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών | Γιατί τη γιορτάζουμε

Η Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες της κλινικής έρευνας και στα εκατομμύρια των ασθενών και εθελοντών που συμμετέχουν!

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i