Γιατί σε τσιμπούν τα κουνούπια; 5 αναπάντεχες αιτίες

Γιατί σε τσιμπούν τα κουνούπια; Είσαι "γλυκοαίματη" ή υπάρχουν άλλοι παράγοντες;

κουνούπια έντομα εντομοαπωθητικό τσιμπήματα istock

"Ένας στους 10 ανθρώπους είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για τα κουνούπια, όχι για λόγους επιβίωσης, αλλά για λόγους αναπαραγωγής" λέει ο δρ Τζέρι Φ. Μπάτλερ, ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Εντομολογίας & Νηματολογίας του Πανεπιστημίου της Φλόριντα. Ανήκεις σε αυτούς που είναι... ελκυστικοί; Δες εδώ 5 πιθανούς λόγους που απαντούν στο γιατί σε τσιμπούν τα κουνούπια.

Τι.... αγαπούν τα κουνούπια;

  • Τη χοληστερόλη Όσοι έχουν υψηλές συγκεντρώσεις στεροειδών ή χοληστερόλης στην επιδερμίδα τους προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια" εξηγεί ο ειδικός.
  • Τις εγκύους Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Τhe Lancet, το 2000, έδειξε ότι οι έγκυες προσελκύουν διπλάσια κουνούπια απ' ό,τι οι άλλες γυναίκες. Πιθανότατα αυτό οφείλεται στην αυξημένη θερμοκρασία σώματος που έχεις στην εγκυμοσύνη.
  • Τον ιδρώτα Ισχυρή προσελκυστική ουσία είναι επίσης το γαλακτικό οξύ, το οποίο παράγεται όταν ιδρώνουμε.

Διάβασε επίσης: Πρώτες βοήθειες: Τι να κάνεις αν έχεις πυρετό, πονάει η μέση σου, κόπηκες ή έχεις ή ανοιχτή πληγή; Διάβασε επίσης: Η λάθος κίνηση που κάνουμε όλοι – και τι να κάνεις αν ανοίξει η μύτη σου

  • Την κακοσμία των ποδιών Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Βάγκενινγκεν, στην Ολλανδία, διαπίστωσαν ότι η κακοσμία των ποδιών ήταν πιο ελκυστική για τα κουνούπια.
  • Την μπίρα και το after shave Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι αρώματα, after shave, αλλά και η κατανάλωση μπίρας κάνουν άνδρες και γυναίκες πιο "ελκυστικούς" στα κουνούπια, γιατί επιφέρουν αλλαγές στη μυρωδιά του σώματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i