Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να κάνεις «δώρο» μια δωρεάν μαστογραφία σε μια άλλη γυναίκα;

Γίνε κι εσύ σημαντικό κομμάτι της δράσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και πρόσφερε μια δωρεάν μαστογραφία σε μία γυναίκα.

καρκίνος του μαστού artisteer

Ξέρεις πόσο απλό είναι να προσφέρεις μια δωρεάν μαστογραφία; Αγοράζοντας το συλλεκτικό βραχιόλι της Estee Lauder με την υπογραφή του Δούκα προσφέρεις στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία τη δυνατότητα να το κάνει για σένα.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στη μάχη για την πρόληψη του καρκίνου

Εδώ και 62 χρόνια, από το 1958 έως σήμερα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) έχει σημαντική δράση στην ενημέρωση, την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου. Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους για την άοκνη δράση της:

• 115 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που, σε συνδυασμό με το έργο που παράγει, την καθιστούν από τις μεγαλύτερες ιατρο-κοινωνικές οργανώσεις στην Ελλάδα.

Πραγματοποιεί κάθε χρόνο δεκάδες ημερίδες ανά τη χώρα, ενώ συνεχής είναι η στήριξη και αιγίδα της σε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια για την επιμόρφωση του υγειονομικού δυναμικού της χώρας.

• Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία από το 2016, ανέλαβε το συντονισμό του Προγράμματος «Joint Action on Tobacco Control (JATC )». Πρόκειται για ένα τριετές πανευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον έλεγχο των καπνικών προϊόντων στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετέχουν 48 φορείς από 31 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συντονιστικό φορέα την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

• Η ΕΑΕ ξεκίνησε στην Ελλάδα και οργάνωσε την πρώτη Ευρωπαϊκή Συνάντηση για την λειτουργία γραμμών βοήθειας «Help Line» δραστηριότητα που διατηρήθηκε επί πολλά χρόνια.

• Ως μέλος παγκόσμιων και διεθνών οργανώσεων συμμετέχει ενεργά στις διεθνείς κινητοποιήσεις και στην προαγωγή των διακρατικών σχέσεων. Στον τομέα του καρκίνου του μαστού αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία της με την Brustkrebs Deutschland για ανταλλαγή πληροφοριών, χορήγηση περουκών, ειδικών  προθεμάτων και στηθόδεσμων για γυναίκες με μαστεκτομή.

• Συνεργασία με την Εκστρατεία «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους» (Fashion Targets Breast Cancer). Τα πρώτα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων της Εκστρατείας διατέθηκαν για την εκπαίδευση Νοσηλευτικού προσωπικού και Κοινωνικών Λειτουργών σε θέματα παρέμβασης σε παθήσεις μαστού καθώς και για την έναρξη και λειτουργία ανοιχτής τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης για την υγεία του μαστού για 2 χρόνια.

Ένας κοινός στόχος: Πιο έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού/περισσότερες Survivors

Από το 2019 η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία συνεργάζεται με την Estee Lauder για την πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Το αποτέλεσμα αυτής της «συνεργασίας κορυφής« ήταν 2.000 δωρεάν μαστογραφίες το 2019 σε γυναίκες σε όλη την Ελλάδα, γυναίκες που δεν είχαν πρόσβαση, δυνατότητα ή ενημέρωση για την αναγκαιότητα της εξέτασης αυτής. Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά μειωμένος από τον υπολογισθέντα στην αρχή λόγω της τρίμηνης αναγκαστικής ακινητοποίησης της μονάδας εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας.

Και φέτος, η συνεργασία συνεχίζεται και είναι στο χέρι όλων μας να αυξήσουμε αυτό τον αριθμό, να δώσουμε σε περισσότερες γυναίκες το δικαίωμα στην πρόσβαση σε μια σημαντική εξέταση που μπορεί να σώσει τη ζωή τους. Αγοράζοντας το συλλεκτικό βραχιόλι της Estee Lauder με την υπογραφή του Δούκα προσφέρουμε στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία τη δυνατότητα να φτάσει σε πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, σε πληθυσμούς που δεν έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις, σε γυναίκες που δεν θα έπαιρναν την απόφαση να ταξιδέψουν μακριά από το σπίτι τους για να εξεταστούν.

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να κάνεις «δώρο» μια δωρεάν μαστογραφία σε μια άλλη γυναίκα; - εικόνα 1

Οι πολλαπλές δράσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Όσο σημαντική κι αν είναι η πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, οι δράσεις της ΕΑΕ είναι πολύ περισσότερες και ποικίλες, με κύριο στόχο την ενημέρωση του πληθυσμού, την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, την ψυχοκοινωνική στήριξη όσων έχουν ασθενήσει ή φροντίζουν ασθενείς, την επιστημονική ενημέρωση λειτουργών υγείας και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Πολιτεία.

Τους παραπάνω στόχους η ΕΑΕ επιτυγχάνει ενδεικτικά με πολλαπλές δράσεις:

1. Δύο κινητές μονάδες μαστογράφου συνεχίζουν το έργο τους ταξιδεύοντας σ’ όλη τη χώρα, παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες με δυσκολίες πρόσβασης σε μονάδες υγείας ή κοινωνικά αποκλεισμένες. Έως σήμερα ο αριθμός των γυναικών που έχουν εξεταστεί πλησιάζει τις 100.000.

2. Η ΕΑΕ ετοιμάζει την κινητή μονάδα για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (παπ–τεστ) και την πλήρως εκσυγχρονισμένη διαδραστική παρουσία της στο διαδίκτυο.

3. Συνεχίζεται ο επίμονος αντικαπνιστικός αγώνας της εμπλουτισμένος πλέον με τη λειτουργία της ειδικής ιστοσελίδας για τη διακοπή του καπνίσματος (www.stopkapnisma.gr). Το ερευνητικό κέντρο καπνίσματος (το πλέον σύγχρονο στη χώρα) συνεχίζει την επιστημονική δραστηριότητα του.

5. Πρόσφατα ξεκίνησε η υλοποίηση μιας σημαντικής προσπάθειας για την πολυεπίπεδη στήριξη των εφήβων που εμφάνισαν την νόσο, ή που βιώνουν τον καρκίνο σε μέλος της οικογένειας τους.

6. Τα τμήματα Κληρονομικού καρκίνου και Γονιμότητας σε Νεοπλασματικούς ασθενείς (ΓΟ.ΝΕ.ΑΣ) προσφέρουν τις συμβουλευτικές και καθοδηγητικές υπηρεσίες τους σε όσους έχουν τις έχουν ανάγκη.

7. Δημιουργία και λειτουργία Ξενώνων φιλοξενίας ασθενών με καρκίνο και των συγγενών τους. Στην προέκταση του Ξενώνα της στην Πυλαία Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί με τη γενναία συνεισφορά της κας Μαριάνας Λάτση πρότυπη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας για ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, η οποία και αυτή θα παραχωρηθεί με χρησιδάνειο άνευ ανταλλάγματος στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

8. Έχει θέσει σε διάθεση των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στο «Νίκος Κούρκουλος» συσκευές MP3 με όλα τα έργα του θεάτρου της Δευτέρας, προσφορά της ΕΡΤ.

9. Συνέλλεξε περίπου 200.000 μάσκες που τις προσφέρει δωρεάν σε ογκολογικούς ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία

10. Σταθερά, ανεξάρτητα και με έγκυρο τρόπο τοποθετείται με ανακοινώσεις, διαβήματα, προτάσεις σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και σε θέματα που προάγουν τη βελτίωση της θέσης των ογκολογικών ασθενών

Διάβασε επίσης: Καρκίνος του μαστού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Διάβασε επίσης: Καρκίνος του μαστού: Μύθοι και αλήθειες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i