Δωρεάν εξετάσεις μαστού και τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες τον Οκτώβριο από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας

Δωρεάν εξετάσεις -ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου- από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας όλο τον Οκτώβριο.

womens-team-group-of-women-holding-hands-picture-id931281360 izusek

Μήνας πρόληψης ο Οκτώβριος και ποια καλύτερη αφορμή από τις δωρεάν εξετάσεις -τεστ Παπ και ψηφιακή μαστογραφία- που προσφέρει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας. Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας (Ε.Ι.Ο.) του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου είναι Κοινωφελές μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, που πραγματοποιεί προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου (screening) με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Δωρεάν εξετάσεις και πρόληψη

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από το 1989 στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ευρώπη κατά του καρκίνου» και συνεχίζεται με το πρόγραμμά του «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου».

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερες από 400.000 γυναίκες ανά την Ελλάδα, με τη χρήση των αυτοκινούμενων μονάδων του Ιδρύματος σε Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες, καθώς και στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος στην Αθήνα. Στις

γυναίκες με μη φυσιολογικά ευρήματα παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης, επίσης δωρεάν κλινικής εξέτασης και περαιτέρω ελέγχου στη σταθερή μονάδα και στο Νοσοκομείο Αναφοράς «Αγ. Σάββας».

Αυτοεξέταση μαστού, υπέρηχος ή μαστογραφία; Ποια εξέταση να κάνεις και πότε;

5 προληπτικές εξετάσεις στο γυναικολόγο που πρέπει να κάνεις

Πού μπορείς να κάνεις δωρεάν εξετάσεις μαστού και τεστ Παπ

Καθημερινά από τις 08/10/2018 έως 31/10/2018 μπορείς να κάνεις δωρεάν εξετάσεις πρόληψης στο χώρο της σταθερής μονάδας του Ιδρύματος, επί της οδού Βαλτετσίου 11 και Ιπποκράτους στην Αθήνα. Η πρόσκληση απευθύνεται όχι μόνο στις γυναίκες που συμμετέχουν στα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου αλλά και σε όλες όσες θελήσουν να εξεταστούν σε αυτή τη χρονική περίοδο. Οι ενδιαφερόμενες θα έχουν τη δυνατότητα ελέγχου με ψηφιακή μαστογραφία και Τεστ κατά Παπανικολάου. Ο μαστογραφικός έλεγχος είναι σύντομος, ανώδυνος και γίνεται με τελευταίας γενιάς μηχανήματα, του οίκου Hologic.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 έως

15:30) στα τηλέφωνα: 210 3620831-32 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i